Героите от първа линия! Лекарка от Инфекциозно отделение на МБАЛ положителна за коронавирус, приеха полицай със съмнение

12 май 2020 14:15   4 коментара   21462 прочита


Млада лекарка от Инфекциозно отделение на МБАЛ Благоевград, включила се в екипа да помага в разгара на епидемията, е отчела положителен резултат за коронавиуса, научи Struma.com. Тя е работила в друго отделение на болницата, но се е прехвърлила в Инфекциозно, за да помага.   Добрата новина в случая е, че тя няма симптоми, но е поставена под карантина. Снощи в болница  е приет и полицай ~със съмнения за коронаинфекция, но резултатите от изследванията му все още не са готови.

Днес стана ясно, че и двама служители от общинска администрация Белица са с положителни проби за коронавирус, те са настанени в болница. До този момент нови случаи няма. 5-има от семейното огнище от село Осина са в болницата в Гоце Делчев, огнището е локализирано и нови заразени засега няма.

Няма регистрирани положителни проби в Петрич  и Сандански. Ежедневно се изпращат нови тестове на хора, които са били контактни със заразени лица, така че ситуацията с разпространението на заразата е бързо променяща се. Въпреки разхлабените мерки бъдете внимателни, спазвайте мерките и социалната дистанция. Опасността още не е отминала.

Както съобщихме под карантина са и огнеборците, които вчера влязоха в карантинирания дом за стари хора в кв. Струмско, в който избухна пожар в една от стаите.

П. Попов 

Текстовете и изображенията в сайта STRUMA.COM са под закрила на Закона за авторското право. Възпроизвеждането на цели или части от текстове и изображения става задължително след изрично писмено разрешение на STRUMA.COM и позоваване с хиперлинк.

4 коментара
12 Май 2020 19:21 | Бриндо
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Докторката е от хирургията на МБАЛ, а има и сестра от реанимацията.


12 Май 2020 20:14 | Пешо
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

....много фекалии излизат от устата ти Бриндо.... затвори я!!!.... мирише


12 Май 2020 21:11 | Тото
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Докторката е смела. Поклон. Не на всеки му стиска да работи там сега. Срещам много познати "специалисти" които твърдят че това е световен заговор, не е опасно, само обикновен грип е. Но никой не е готов да отиде доброволец там, да е облечен 12 часа като космонавт в жегата. Дано се оправи момичето.


12 Май 2020 22:27 | спешното
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

С тия облекла за химическа защита от 1984 година, дето ги раздаваха в спешната на линейките и с маските за коронавирус от раздърпани марли, които ги имаше снимани в забелязано в Благоевград, там ги проверете за коронавирус.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар