ГЕРБ – Сандански: Настояваме да се гарантира забраната за строителство в парк „Св. Врач“

28 февруари 2020 15:05   7 коментара   3651 прочита


Настояваме още на следващото заседание на Общинския съвет да бъде приет новият Подробен устройствен план (ПУП) на парк „Св. Врач“, за да се гарантира пълна забрана за строителството в него. Това се посочва в позиция на ГЕРБ – Сандански. Повод за нея е вчерашното заседание на местния парламент в рамките, на което документът не бе приет. „Притеснени сме от начина, по който кметът Атанас Стоянов действа в пълен синхрон с общинските съветници от РЗС.

Заедно създадоха медиен шум, който очевидно целеше създаване на страхове в хората. Общинските съветници от ГЕРБ изискахме да се запознаем с всички факти преди да излезем с позиция. На вчерашното заседание на Общинския съвет бяха поканени архитектите, разработили плана. Те отговориха на всички въпроси и разсеяха съмненията“, посочват от ГЕРБ – Сандански. Чл. кор. проф. д-р, арх. Атанас Ковачев, ръководител на проектантския колектив изработил проекта на плана и арх.

Игор Янкулов, ръководител на екипа, изготвил техническото задание за изработване на плана дадоха разяснения на местния парламент в Сандански, поради обществения интерес по новия ПУП. Те неколкократно подчертаха, че с устройственият план се гарантира пълна забрана на строителство в парка. Също така неговото разширение, защото в момента, по документи, паркът свърша при езерото.

Въпреки това кметът Атанас Стоянов взе решение да оттегли гласуването на ПУП-а. Двамата авторитетни архитекти обясниха, че в тази ситуация, ако някой от собствениците на имоти в парка спечели дело срещу общината може да започне строителство. Единствената гаранция това да не се случи е по-бързото приемане на новия ПУП. „Кметът Атанас Стоянов оттегли точката с мотив, че общината има нов главен архитект, който трябва да се запознае с новия ПУП. Ние, от ГЕРБ – Сандански бяхме против, защото считаме, че има теми, по които би следвало да бъдем над партийните интереси и кадровите назначения. Хората в Сандански искат паркът да бъде защитен и да продължи да се разширява. Няма място за нюанси в това“, се казва още в декларацията на ПП ГЕРБ.

В заключение общинските съветници отбелязват, че кметът се е ангажирал, че той няма да подпише нито едно разрешение за строителство в парка на град Сандански. „Ние адмирираме този подход, но ясно на всички общински съветници ни бе обяснено, че това не е достатъчно. Всяко забавяне в приемането на ПУП-а може да се използва за заобикаляне на общинската забрана. Никой обаче не се ангажира кога ще стане това, което за нас поражда съмнение за умишлено забавяне на пълната забрана за строителство“, подчертават общинските съветници от най-голямата политическа сила в общината.

7 коментара
28 Февруари 2020 17:01 | Гробарите
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Е бе боклуци от ГЕРБ сами се издадохте че вие стоите зад тази схема уж да не се строи и да се приеме новия ПУП, Ами нали това означава промяна на ПУП да може да се строи, е дано Господ ви накаже унишожихте целия град след вас и трева не никне.


28 Февруари 2020 20:13 | Попа
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Але глупчо твоята Мравка стой зад застрояването на парка, това вече го разбраха и малките деца. Спонсорите на ВМРО започнаха да излизат на яве, един от тях е Парапунов.


28 Февруари 2020 22:01 | �� ���������������
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ЗАЩО СТАДИОНА Е ИЗКАРАН ОТ ПУПА НА ПАРКА


29 Февруари 2020 15:10 | Мария
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Кой прикрива Баладжанов? Изтриха набързо коментарите за него, а хората много точно го определиха какъв е. Ние от Сандански го знаем прекрасно този ителигент


29 Февруари 2020 16:40 | Василка Митрева
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Гробари, вие нямате право да реагирате, защото по царуването на Котев се изрязаха толкова дървета, разкопаха парка и нямаше никаква подръжка на зеленината. Не зная, кой в момента ръководи парка, но се познава, че има смяна на ръководството. Всички храсти са оформени, чисто е и личи, че парка е Преоритет и гордост на града.


29 Февруари 2020 18:19 | Fen
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Васко ли си, Василка ли си?
Жалко е, че не може да погледнеш по далеко отколкото ти пада сянката на носа. Важно е храсчета да са оформени, другите малоумни решения ще им ги простим


29 Февруари 2020 19:44 | До fena
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Абе fen ли си борнара ли си, кое е малоумни решения може би това че не се прави ревизия на кметуването на К. Котев и липсите от над 7милиона лева и ли закупуването от същия на магазин и апартамент в София за над един и половина милиона лева.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар