Георги Терзийски - АПИ: Следобед може да пуснем леките коли по АМ „Струма“, ако тестовете потвърдят безопасността на участъка край Дупница

23 август 2019 12:05   24 коментара   8824 прочита


Следобед може да пуснем движението на леки коли, пътуващи към Кулата по АМ „Струма“, в участъка край Дупница, ако тестовете потвърдят безопасността на отсечката. Това съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, който тази сутрин провери работата по разчистването на незаконно струпаните отпадъци под моста при 62-ри километър на автомагистралата.

От терена, собственост на пътната агенция - проектното съоръжение плюс два метра в страни от него, са премахнати боклуците натрупани неправомерно от собственика на цеха за преработка и изкупуване на вторични суровини.

Остава обаче огромното количество смет натрупана на общински терен, който граничи с този на АПИ, а с това и опасността отново към обхвата на магистралата да се пренесат нерегламентирано боклуци. Терзийски посочи, че камионите на пътноподдържащите фирми са натоварени, но все още компетентните институции - РИОСВ-Перник и община Дупница, не са посочили къде може да се депонират отпадъците.

Днес на затворената за движение отсечка край Дупница се правят тестове с тежкотоварни превозни средства. По този начин ще се установи дали е възможно в следобеда в платното за София, което е по-слабо засегнато от пожара, да се пуснат леките автомобили, пътуващи за Кулата. В посока София ще се преминава по Е-79.

В неделя и понеделник, когато трафикът от Кулата към столицата е по-голям в участъка край Дупница по автомагистралата ще преминават леките коли за София, а тези за Кулата ще бъдат по Е-79. Целта е максимално улеснение на шофьорите в края на работната седмица и през почивните дни. На този етап движението на тежкотоварните превозни средства остава изцяло по Е-79.

За повишаване на безопасността от 14 ч. днес до 20 ч. в събота - 24 август, превозните средства над 12 тона, пътуващи към Кулата, ще бъдат пренасочвани от АМ „Струма“ към Е-79 при пътен възел „Долна Диканя“. При пътен възел „Бобошево“ тежкотоварните камиони отново ще продължават пътуването си по автомагистралата. Обходният маршрут за всички останали превозни средства е от п. в. „Дупница“ по път I-1 (E-79) до п. в. „Бобошево“ на АМ „Струма“ и обратно.

Председателят на УС на АПИ Георги Терзийски съобщи, чe възстановяването на съоръжението от пожара започва.

Аварийно-възстановителните дейности ще бъдат възложени по чл. 79, ал. 1, т. 4 от ЗОП. Стойността им е 1,5 млн. лв. без ДДС, а срокът им за изпълнение е 4 месеца.

Днес бе проверено и съоръжението при 87-ми км на АМ „Струма“. Под него е премахната пътностроителната техника, която строителна фирма бе разположила неправомерно. Пространството под моста е почистено, така както е изискано от АПИ.

Днес изтича срокът, в който директорите на всичките 27 областни пътни управления в страната трябва да представят на УС на АПИ доклади за извършените от тях обходи на всички съоръжения за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията и прилежащия сервитут. Обобщените резултати от проверките ще бъдат представени в началото на следващата седмица.


Още за: АПИ   коли   АМ Струма   Още от: Общество

Принтирай статия
24 коментара
23 Август 2019 12:52 | Бимбо
Оценка:
5
 (
21
 гласа)

Един въпрос към герберастите, които се гордеят с построени 40-50 км некачествени и скъпи магистрали-от къде до къде е АМ Струма?


23 Август 2019 12:59 | Тони
Оценка:
-9
 (
29
 гласа)

А ТВОЙТА ПАРТИЯ КАКВО ПОСТРОИ БЕ НЕЩАСТНИК ? СЕГА РАЗБИРАМЕ КАКВО Е НАПРАВИЛ БОЙКО БОРИСОВ, КАТО СПРЯХА МАГИСТРАЛАТА ПАК ПО ВИНА НА ЧЕРВЕНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ. ВЗЕМИ СЕ СКРИЙ В МИША ДУПКА И НЕ СЕ ПОКАЗВАЙ


23 Август 2019 13:28 | Гербер
Оценка:
13
 (
25
 гласа)

До Тони,
Всичко построено от гроб е супер скъпо и некачествено, бе!


23 Август 2019 13:36 | Тони
Оценка:
-9
 (
19
 гласа)

А ти какво построи бе лузър. Само да хабиш кислорода и да произвеждаш тор, друго направил ли си?!?!? Аман от лумпени


23 Август 2019 13:36 | Бимбо
Оценка:
16
 (
24
 гласа)

Коя е моята партия? В България се строят най скъпите и некачествени пътища в света. Ще ти дам само един пример - миналата година в Норвегия беше открита нова магистрала, която в по голямата част е в морето, цената и на километър беше двойно по евтина от магистралите на герб, да не сравняваме качество и сложност на изпълнение.


23 Август 2019 13:39 | Бимбо
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Попитах за АМ Струма, според Бойко от Банкя започва от Люлин и завършва на Кулата, защо след Перник, до отклонението за Радомир и диканите има знак, че това не е магистрала?


23 Август 2019 13:41 | Бимбо
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Правя тор естествено, ти твоя сигурно го изяждаш, щото от всичко крадете и след това замазвате. Ама адски много смърди.


23 Август 2019 13:42 | Петрич
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Тони, до колко си на работа в някоя държавна службичка?


23 Август 2019 13:49 | Добри Атанасов
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Обаче герберските тролчета ме кефят, седят, дремят и мързелуват на държавна хранилка, пишат коментари във форумите и се страхуват ако падне кмета и герб ще си заминат по родните си села и паланки.


23 Август 2019 14:10 | Гербер
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Един милион и осемстотин хиляди за ремонт на опушените греди и колони..
Ей това е лапкане здраво...
Струма ком, вместо да преправяте коментари защо поне ведъж не се направите на журналисти и проверите колко киометра нова магистрала ще построят съседните на нас държави за този близо милион в евро.


23 Август 2019 14:33 | старогражданин
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Съседните на нас държави като Сърбия и северна Македония могат да строят магистрали само със свои средства или заеми. Кеф им китайци, кеф им занзибарци. Който дава по-евтина оферта. Същото се отнася за Норвегия. Страната не е член на Европейския съюз. Има споразумения за търговия с него. Едва ли е толкова лесно пилеенето на европейски средства за пътно строителство. Не помня българско правителство да е строило пътища с бюджетни средства и това да е било без преразходи. По проект едно, на практика друго. Четете пък тогава спорете. Щом Фридрих Науман започна да пуска фалшиви новини, какво да кажем за нашите чугунени глави.


23 Август 2019 15:32 | Гербер
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

ама какво да чета бе умнико - старогражданин, като съм работил инвеститорски контрол, участвал съм в подготовката на документацията от проектиране до въвеждане в експлоатация на обекти, включително актуване и т. н. и знам какво правите..
завишават се количества, актуват се НЕ извършени смр и какво ли още не...
Ако институциите си вършеха работата то щяхме да строим затвори за да съберат цялата крадлива сган.. Но напротив, вие крадете ли крадете и те така..


23 Август 2019 16:01 | старогражданин
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Точно вас трябваше да ви бесят с главата надолу още от времето на Причкапов. Сегашните контрольори са същите, но виждат тоягата и лека-полека се отдръпват. Кои успеят...


23 Август 2019 16:32 | ТT
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Защо Струма. ком мълчи за незаконно заграбената от Агромах територия под магистралата при Бело поле, където ако пламнат стотиците коли и машини то пожара при Дупница ще изглежда като детска игра?
Явно познават собственика, дето никой не го знае.


23 Август 2019 16:40 | старогражданин
Оценка:
-7
 (
7
 гласа)

Не бързай да се палиш-техниката е изнесена на друго място. Текат проверки по цялата страна. По принцип тези техники се охраняват денонощно.


23 Август 2019 16:47 | Добри Атанасов
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Само тъпотии пишеш дупнишки търтей.


23 Август 2019 16:58 | Баба
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Шеф на АПИ-юрист и икономист....? Няма ли поне един гербер пътен инженер? И онази министърката на регионалното- топлотехника? Как да приемем, че е важно да си в герб, а не да имаш нужното образование? Цитирайте специалисти по мостово строителство и строителни материали, а не "юрист и икономист". Какво му разбира на този кратуната? Явно, че са го консултирали, но това не е достатъчно. Не вярвам на думи от политическо лице, което разбира от строителство толкова, колкото онази която оглави киберсигурността.


23 Август 2019 17:10 | Добри Атанасов
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Те поГЕРБиха България.


23 Август 2019 20:45 | старогражданин
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Баба говори на шекере. Да види кои са в управителния съвет на АПИ. До колко агенцията е комплектована със специалисти нямам представа, но щом правят изследвания около пожара ги има. Друго е проблем-създадените още от време оно порочни практики. Под мостовете в големите градове има какво ли не. На никой не му е правило впечатление десетилетия. От там си върви инерцията. За да си разчистят терен, колкото да направят колона, това какво Ви говори. Че самоуправството е по-бързото решение и чао-отиваме напред.


23 Август 2019 21:09 | старогражданин
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Гербер, поне 10 години съм участвал в довършване на актувани обекти по времето на соца. Купища машини както са в сандъците под открито небе, а близо до тях просторно хале, измазано с мазилка без никаква следа за ел. инсталация. Машините отиват за скраб... да не пречат. След 10-15 години на открито са за там. Вреше от незавършени селски промишлени предприятия. Но актувани. Бягай от форума.


23 Август 2019 22:38 | Щерев
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Спри да пишеш Панчо, на всяка манджа миродия.


24 Август 2019 08:56 | старогражданин
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Панчо отдавна си мълчи а, аз ви ритам всеки ден. Поддържам си формата. А вие си перкате клишетата в компания на бардака на общината. Това ви устройва. Да, ама не!


24 Август 2019 12:11 | Щерев
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Не е лошо да идеш да се прегледаш.


25 Август 2019 10:04 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Д- р Атанас ЩЕРЕВ Дамов ми наблюдава здравето около 40години. За него съм здрав. Не слагай диагнози на другите да не ти прати съдбата диагноза на теб.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар