Ќовините на югозападна Ѕългари€
  
   –егистрац舫абравена парола

√еорги “ерзийски - јѕ»: —ледобед може да пуснем леките коли по јћ Д—трумаУ, ако тестовете потвърд€т безопасността на участъка край ƒупница


23 август 2019 12:05  24 коментара   8274 прочита—ледобед може да пуснем движението на леки коли, пътуващи към  улата по јћ „—трума“, в участъка край ƒупница, ако тестовете потвърд€т безопасността на отсечката. “ова съобщи председател€т на ”правителни€ съвет на јгенци€ „ѕътна инфраструктура“ √еорги “ерзийски, който тази сутрин провери работата по разчистването на незаконно струпаните отпадъци под моста при 62-ри километър на автомагистралата.

ќт терена, собственост на пътната агенци€ - проектното съоръжение плюс два метра в страни от него, са премахнати боклуците натрупани неправомерно от собственика на цеха за преработка и изкупуване на вторични суровини.

ќстава обаче огромното количество смет натрупана на общински терен, който граничи с този на јѕ», а с това и опасността отново към обхвата на магистралата да се пренесат нерегламентирано боклуци. “ерзийски посочи, че камионите на пътноподдържащите фирми са натоварени, но все още компетентните институции - –»ќ—¬-ѕерник и община ƒупница, не са посочили къде може да се депонират отпадъците.

ƒнес на затворената за движение отсечка край ƒупница се прав€т тестове с тежкотоварни превозни средства. ѕо този начин ще се установи дали е възможно в следобеда в платното за —офи€, което е по-слабо засегнато от пожара, да се пуснат леките автомобили, пътуващи за  улата. ¬ посока —офи€ ще се преминава по ≈-79.

¬ недел€ и понеделник, когато трафикът от  улата към столицата е по-гол€м в участъка край ƒупница по автомагистралата ще преминават леките коли за —офи€, а тези за  улата ще бъдат по ≈-79. ÷елта е максимално улеснение на шофьорите в кра€ на работната седмица и през почивните дни. Ќа този етап движението на тежкотоварните превозни средства остава изц€ло по ≈-79.

«а повишаване на безопасността от 14 ч. днес до 20 ч. в събота - 24 август, превозните средства над 12 тона, пътуващи към  улата, ще бъдат пренасочвани от јћ „—трума“ към ≈-79 при пътен възел „ƒолна ƒика툓. ѕри пътен възел „Ѕобошево“ тежкотоварните камиони отново ще продължават пътуването си по автомагистралата. ќбходни€т маршрут за всички останали превозни средства е от п. в. „ƒупница“ по път I-1 (E-79) до п. в. „Ѕобошево“ на јћ „—трума“ и обратно.

ѕредседател€т на ”— на јѕ» √еорги “ерзийски съобщи, чe възстанов€ването на съоръжението от пожара започва.

јварийно-възстановителните дейности ще бъдат възложени по чл. 79, ал. 1, т. 4 от «ќѕ. —тойността им е 1,5 млн. лв. без ƒƒ—, а срокът им за изпълнение е 4 месеца.

ƒнес бе проверено и съоръжението при 87-ми км на јћ „—трума“. ѕод него е премахната пътностроителната техника, ко€то строителна фирма бе разположила неправомерно. ѕространството под моста е почистено, така както е изискано от јѕ».

ƒнес изтича срокът, в който директорите на всичките 27 областни пътни управлени€ в страната тр€бва да представ€т на ”— на јѕ» доклади за извършените от т€х обходи на всички съоръжени€ за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръжени€та и прилежащи€ сервитут. ќбобщените резултати от проверките ще бъдат представени в началото на следващата седмица.

ќще за: јѕ»  коли  јћ —трума ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


24 коментара

23 август 2019 12:52 | Ѕимбо
ќценка:
5
 (
21
 гласа)

≈дин въпрос към герберастите, които се горде€т с построени 40-50 км некачествени и скъпи магистрали-от къде до къде е јћ —трума?


23 август 2019 12:59 | “они
ќценка:
-9
 (
29
 гласа)

ј “¬ќ…“ј ѕј–“»я  ј ¬ќ ѕќ—“–ќ» Ѕ≈ Ќ≈ўј—“Ќ»  ? —≈√ј –ј«Ѕ»–јћ≈  ј ¬ќ ≈ Ќјѕ–ј¬»Ћ Ѕќ… ќ Ѕќ–»—ќ¬,  ј“ќ —ѕ–я’ј ћј√»—“–јЋј“ј ѕј  ѕќ ¬»Ќј Ќј „≈–¬≈Ќ»“≈ Ѕ»«Ќ≈—ћ≈Ќ». ¬«≈ћ» —≈ — –»… ¬ ћ»Ўј ƒ”ѕ ј » Ќ≈ —≈ ѕќ ј«¬ј…


23 август 2019 13:28 | √ербер
ќценка:
13
 (
25
 гласа)

ƒо “они,
¬сичко построено от гроб е супер скъпо и некачествено, бе!


23 август 2019 13:36 | “они
ќценка:
-9
 (
19
 гласа)

ј ти какво построи бе лузър. —амо да хабиш кислорода и да произвеждаш тор, друго направил ли си?!?!? јман от лумпени


23 август 2019 13:36 | Ѕимбо
ќценка:
16
 (
24
 гласа)

 о€ е мо€та парти€? ¬ Ѕългари€ се стро€т най скъпите и некачествени пътища в света. ўе ти дам само един пример - миналата година в Ќорвеги€ беше открита нова магистрала, ко€то в по гол€мата част е в морето, цената и на километър беше двойно по евтина от магистралите на герб, да не сравн€ваме качество и сложност на изпълнение.


23 август 2019 13:39 | Ѕимбо
ќценка:
7
 (
15
 гласа)

ѕопитах за јћ —трума, според Ѕойко от Ѕанк€ започва от Ћюлин и завършва на  улата, защо след ѕерник, до отклонението за –адомир и диканите има знак, че това не е магистрала?


23 август 2019 13:41 | Ѕимбо
ќценка:
6
 (
12
 гласа)

ѕрав€ тор естествено, ти тво€ сигурно го из€ждаш, щото от всичко крадете и след това замазвате. јма адски много смърди.


23 август 2019 13:42 | ѕетрич
ќценка:
8
 (
14
 гласа)

“они, до колко си на работа в н€ко€ държавна службичка?


23 август 2019 13:49 | ƒобри јтанасов
ќценка:
7
 (
13
 гласа)

ќбаче герберските тролчета ме кеф€т, сед€т, дрем€т и мързелуват на държавна хранилка, пишат коментари във форумите и се страхуват ако падне кмета и герб ще си заминат по родните си села и паланки.


23 август 2019 14:10 | √ербер
ќценка:
11
 (
15
 гласа)

≈дин милион и осемстотин хил€ди за ремонт на опушените греди и колони..
≈й това е лапкане здраво...
—трума ком, вместо да преправ€те коментари защо поне ведъж не се направите на журналисти и проверите колко киометра нова магистрала ще постро€т съседните на нас държави за този близо милион в евро.


23 август 2019 14:33 | старогражданин
ќценка:
-5
 (
5
 гласа)

—ъседните на нас държави като —ърби€ и северна ћакедони€ могат да стро€т магистрали само със свои средства или заеми.  еф им китайци, кеф им занзибарци.  ойто дава по-евтина оферта. —ъщото се отнас€ за Ќорвеги€. —траната не е член на ≈вропейски€ съюз. »ма споразумени€ за търгови€ с него. ≈два ли е толкова лесно пилеенето на европейски средства за пътно строителство. Ќе помн€ българско правителство да е строило пътища с бюджетни средства и това да е било без преразходи. ѕо проект едно, на практика друго. „етете пък тогава спорете. ўом ‘ридрих Ќауман започна да пуска фалшиви новини, какво да кажем за нашите чугунени глави.


23 август 2019 15:32 | √ербер
ќценка:
11
 (
11
 гласа)

ама какво да чета бе умнико - старогражданин, като съм работил инвеститорски контрол, участвал съм в подготовката на документаци€та от проектиране до въвеждане в експлоатаци€ на обекти, включително актуване и т. н. и знам какво правите..
завишават се количества, актуват се Ќ≈ извършени смр и какво ли още не...
јко институциите си вършеха работата то щ€хме да строим затвори за да съберат ц€лата крадлива сган.. Ќо напротив, вие крадете ли крадете и те така..


23 август 2019 16:01 | старогражданин
ќценка:
-1
 (
9
 гласа)

“очно вас тр€бваше да ви бес€т с главата надолу още от времето на ѕричкапов. —егашните контрольори са същите, но виждат то€гата и лека-полека се отдръпват.  ои успе€т...


23 август 2019 16:32 | “T
ќценка:
11
 (
11
 гласа)

«ащо —трума. ком мълчи за незаконно заграбената от јгромах територи€ под магистралата при Ѕело поле, където ако пламнат стотиците коли и машини то пожара при ƒупница ще изглежда като детска игра?
явно познават собственика, дето никой не го знае.


23 август 2019 16:40 | старогражданин
ќценка:
-7
 (
7
 гласа)

Ќе бързай да се палиш-техниката е изнесена на друго м€сто. “екат проверки по ц€лата страна. ѕо принцип тези техники се охран€ват денонощно.


23 август 2019 16:47 | ƒобри јтанасов
ќценка:
3
 (
5
 гласа)

—амо тъпотии пишеш дупнишки търтей.


23 август 2019 16:58 | Ѕаба
ќценка:
6
 (
6
 гласа)

Ўеф на јѕ»-юрист и икономист....? Ќ€ма ли поне един гербер пътен инженер? » онази министърката на регионалното- топлотехника?  ак да приемем, че е важно да си в герб, а не да имаш нужното образование? ÷итирайте специалисти по мостово строителство и строителни материали, а не "юрист и икономист".  акво му разбира на този кратуната? явно, че са го консултирали, но това не е достатъчно. Ќе в€рвам на думи от политическо лице, което разбира от строителство толкова, колкото онази ко€то оглави киберсигурността.


23 август 2019 17:10 | ƒобри јтанасов
ќценка:
6
 (
8
 гласа)

“е по√≈–Ѕиха Ѕългари€.


23 август 2019 20:45 | старогражданин
ќценка:
-3
 (
7
 гласа)

Ѕаба говори на шекере. ƒа види кои са в управителни€ съвет на јѕ». ƒо колко агенци€та е комплектована със специалисти н€мам представа, но щом прав€т изследвани€ около пожара ги има. ƒруго е проблем-създадените още от време оно порочни практики. ѕод мостовете в големите градове има какво ли не. Ќа никой не му е правило впечатление десетилети€. ќт там си върви инерци€та. «а да си разчист€т терен, колкото да направ€т колона, това какво ¬и говори. „е самоуправството е по-бързото решение и чао-отиваме напред.


23 август 2019 21:09 | старогражданин
ќценка:
-5
 (
5
 гласа)

√ербер, поне 10 години съм участвал в довършване на актувани обекти по времето на соца.  упища машини както са в сандъците под открито небе, а близо до т€х просторно хале, измазано с мазилка без никаква следа за ел. инсталаци€. ћашините отиват за скраб... да не пречат. —лед 10-15 години на открито са за там. ¬реше от незавършени селски промишлени предпри€ти€. Ќо актувани. Ѕ€гай от форума.


23 август 2019 22:38 | ўерев
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

—при да пишеш ѕанчо, на вс€ка манджа мироди€.


24 август 2019 08:56 | старогражданин
ќценка:
-2
 (
2
 гласа)

ѕанчо отдавна си мълчи а, аз ви ритам всеки ден. ѕоддържам си формата. ј вие си перкате клишетата в компани€ на бардака на общината. “ова ви устройва. ƒа, ама не!


24 август 2019 12:11 | ўерев
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

Ќе е лошо да идеш да се прегледаш.


25 август 2019 10:04 | старогражданин
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

ƒ- р јтанас ў≈–≈¬ ƒамов ми наблюдава здравето около 40години. «а него съм здрав. Ќе слагай диагнози на другите да не ти прати съдбата диагноза на теб.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.