Георги Икономов - "Няма по-голяма мощ от общите призиви на нашите деца, за които природата е единствен дом"

21 септември 2019 12:17   3 коментара   5016 прочита


Децата от училищата в Банско и Добринище се включиха масово в изписването на 60 табели с еко-послания, които заедно с Георги Икономов, поставиха по дърветата в Национален парк „Пирин”.

Като част от инициативите на Общината по проект „неРазделно Банско”, бяха изработени дървени табели, на които учениците запечатаха призивите си към хората, които отдъхват в гората, правят пикници и биваци и оставят след себе си грозна следа. Начално училище „Св. Паисий Хилендарски”, Средно училище „Неофит Рилски”, Гимназия по електроника и електротехника”, Гимназия по горско стопанство и Основно училище „Климент Охридски” в Добринище, със свои представители, бяха на импровизиран поход в Национален парк Пирин, за да поставят табелите. Те се радваха на присъствието на Георги Икономов, който използва всеки свободен момент да бъде сред природата и е ревностен защитник на любимата си планина и посрещнаха с овации думите му:

"Няма по-голяма мощ от общите призиви на нашите деца, за които природата е единствен дом. Няма по-силен учител от собствената ни съвест, че опазването и зависи от нас самите. Освен от уважение и обич, природата не се нуждае от нищо друго, което носим със себе си. Нека това се превърне в традиция и да опитаме да чуем децата си, които с изработването на табелите, заживяват с посланията им."


Още за: деца   училища   табели   послания   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
21 Септември 2019 15:25 | Апел!
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Дано децата са умни и не взимат пример от тоя боклук, защото той едно говори, а съвсем друго върши! Маскара долна Икономова! Направил една и половина пешеходна улица и набута колите да се разминават по най-тесните странични улички. Да, ама сега табели ще кичим!


21 Септември 2019 15:53 | Прегьова
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Децата се върнаха много радостни. Браво, кмете!


21 Септември 2019 21:51 | Родител
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Гувреее, не ползвай децата за PR!
Че ти се върне тъпкано!!!
Наблюдавай!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар