Георги Гайдарджиев и К. Руйчев получиха наградата почетен гражданин на Благоевград

05 октомври 2013 12:03   2 коментара   12646 прочита


На тържествената сесия на общински съвет Благоевград по повод 5 октомври, световният и европейски шампион Георги Гайдарджиев получи приза Почетен гражданин на Благоевград.С титлата бе удостоен и един от създателите на ансамбъл Пирин послучай 90-тата му годишнина КостадинРуйчев . Званието се връчва за особени заслуги към община Благоевград. Точно преди година Георги записа рекорд за Гинес, като веднага след последното от 17 – те набирания с една ръка, той посвети успеха си на Благоевград и неговите граждани. Освен рекорда, който е уникален, Гайдарджиев е и многократен световен и европейски шампион по канадска борба.

От две години Георги има клуб по канадска борба, който за кратката си история вече израстна като клуб №1 в България. Днес Георги получи наградата си от председателя на общинския съвет Радослав Тасков, а всички присъстващи в залата аплодираха най- успешният спортист на града през последните 5 години. На сесията почетен плакет по повод 101 години от освобождението на Горна Джумая получи и бившият футболист Ивайло Андонов, който също е почетен гражданин на Благоевград.

Л. Петров

2 коментара
05 Октомври 2013 16:24 | дани
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

СТРУМА КОМ, НАПИШЕТЕ НЕЩО ЗА ПЛЕНУМА НА БСП, КОЙТО СЕ ПРОВЕДЕ СНОЩИ


06 Октомври 2013 10:18 | 123
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ми трима ги осъдиха доживот, десет по 20 години, 35 по 15год., 70 по 2го. ЗАТВОР, останалите са на пробация Така премина пленума
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар