ФК „Пирин“ и голяма търговска верига с дарения за украински граждани в Благоевград

20 май 2022 13:02   2 коментара   3021 прочита


ФК „Пирин“ и голяма търговска верига направиха дарения за украинските граждани, одобрени за настаняване в Социалните жилища в Благоевград.

От веригата магазини са осигурени 150 бр. спални комплекти, в това число чаршафи, възглавници и калъфки. Дарението е извършено чрез Български Червен кръст, като включва и 150 бр. кърпи за тяло, 150 бр. кърпи за лице и 150 бр. олекотени завивки.

Още едно голямо дарение бе направено за украинските граждани, които ще обитават Социалните жилища в областния център. То е от Пол Белогур, собственик на ФК „Пирин“, под формата на парични средства и е в размер на 9900 лева.

С тях ще бъдат закупувани вещи и продукти от първа необходимост за бежанците, пристигнали от размирна Украйна в областния център на Пиринско.

Вчера над 90 украинци, подали заявления за ползване на Социалните жилища в кв. „Освобождение“ получиха ключове от помещенията.

Община Благоевград, в лицето на Кмета Илко Стоянов и неговия екип, прави всичко възможно да подсигури спокойствие и подслон на засегнати от войната, без това да ощетява други нуждаещи се групи от местното население.


Още за: Пирин   дарение   украинци   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
20 Май 2022 14:16 | САНДАНСКИ
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

ИБРИЦИ


20 Май 2022 17:32 | Тръчи лажи
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Ега фалира и Пирин и търговската верига, нема да им стъпа на стадионо, 1 стотинка за билет нема да им дам. Кмето да осигури спокойствие първо на бедните благоевградчани, деба и селския помяр
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар