Фестивалът "Златен кестен" събра стотици на площада в Петрич, Радко Петков грабна специалната награда

10 октомври 2016 10:12   1 коментар   5856 прочита


При засилен интерес премина тази година традиционният за Петрич Международен фестивал "Златен кестен - 2016г.". Първата вечер премина в представяне на изпълненията на певците, като гост изпълнител бе певицата Дара.

Първото място на журито бе във втората фестивална вечер бе за песента „Без тебе” в изпълнение на сръбската певица Лена. Песента е по текст, музика и аранжимент на Владимир Дойчиновски.

Второ място бе за песента „Ангелска магия” в изпълнение на Божидара Симеонова. Прекрасните изпълнение и песни затрудниха максимано журито на фестивала, затова реши да даде две трети места за песента "Next to me" в изпълнение на Дороти Такев, и „Вярваш ли” в изпълнение на петричката група Reflexion.

Специалната награда на кмета на община Петрич Димитър Бръчков бе спечелена от Радко Петков за песента „Къщата с вишните", която е по текст на Живко Колев, музика и аранжимент на Димитър Гетов.

Във втората вечер пред стотиците, дошли да гледат фестивала се представиха представиха танцова формация „Пловдивъ”, виртуозните момичета от "Хипнотик" и младите звезди от Петрич- Живка Захариева, Яница Рагева и Томислава Тушинова.

След тях на сцената излезе и главната героиня във ВИП Брадър, Жана Бергендорф, с която завърши фестивала. Тя се раздаде на сцената на „Златен кестен” и пя за почитателите в южния град с огромен сила и заразяваща енергия.

Ани Георгиева

1 коментар
10 Октомври 2016 23:15 | Още
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Евала!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар