Фандъкова: „Чувам, че има много софиянци в Банско и по морето. Защо трябваше да си разменяме вирусите?

18 април 2020 17:16   17 коментара   9590 прочита


Пълно е със софиянци на Банско и в морските курорти, поради което се готви много сериозен контрол при влизането обратно в столицата в края на празничната 4-дневка.

Това стана ясно от изказване на столичния кмет Йорданка Фандъкова в събота. „Чувам, че има много софиянци в Банско. Защо трябваше да си разменяме вирусите?

Доскоро Банско беше под карантина. Защо трябваше да си причиняваме това. Моето притеснен е сериозно във връзка с връщането от цялата страна. Чуваме по морето има много софиянци, които най-вероятно ще тръгнат да се връщат. Искам да предупредя всички. Аз разговарях с министъра на вътрешните работи и с директора на СДВР контролът на влизането също ще бъде много сериозен. И така трябва да бъде.

Със сигурност ще има затруднения при влизането и имам уверението от полицията, че проверките ще бъдат сериозни“, заяви Фандъкова, цитирана от mediapool. В същото време според БНТцентърът на Банско е пуст преди Великден. Кметът на града Иван Кадев е заявил пред националната телевизия, че със сигурност има хора, които са дошли за празниците в града, но броят им не е голям. Служителите на КПП-тата също уверяват, че през последните два дни не се е увеличил броят на влизащите в града.

Рядко по улиците в града могат да се видят автомобили с регистрации, които не са местни. Според Фандъкова засега няма основания да бъде допълнително ограничавано движението в столицата, за да може хората да ходят на работа, да пазаруват, да отидат до аптеката.


Още за: Фандъкова   Банско   море   Още от: Общество

Принтирай статия
17 коментара
18 Април 2020 17:49 | Герб=гроб
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Защото вие от герб не знаете и не можете да въведете каквито и да е ефективни мерки.


18 Април 2020 18:28 | До горния
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

Ти си истински малоумник! Кат тия дет се напинят да си кажат, че са от село и искат да пият и ядат кат за последно! Тупан!


18 Април 2020 18:38 | Герб=гроб
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Един и същ коментар под всякаква статия, ти си болен мозък с беден речник. Върви си на село, остави нас джумалиите свободно да обсъждаме проблемите на града и страната ни.


18 Април 2020 18:39 | Рико
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Втория коментатор да ги духа и да си ебе майката.


18 Април 2020 18:41 | Мафията герб
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

"до горния" - тупан е баща ти, вместо да се изпразни на някоя трънка е създал такъв без мозъчен идиот.


18 Април 2020 19:42 | 13
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Кметът да поръча 200 черни чували с цип. Оти не слушаате Щаба и Фандъкова се. С кой акъл ги приехте да ви ръсат зарази. Малко ли ви беше с игилизите, дека се лизгаа на ски през март. Дано нито един чувал не ви потрябва, но нямате акъл да знаете. За 200 кинта печалба на хотел рискувате живота си.


18 Април 2020 21:26 | Сашо
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Вярвам на Фъндъкова. Тя е чула това лично от премиера. Не вярвам на местните. Те лъжат за финансови изгоди, но е за тяхна сметка. Колите на софиянци много ясно са скрити и не са на улиците. Същото е и в Предбалкана. Бог да ви пази съзнателни банскалии.


18 Април 2020 21:58 | Никога герб в Джумаята
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Вярвай на Фандъкова, вярвяй на Боко от Банкя, нищо, че народа масово изнемогва от "прекрасното" им управление.


18 Април 2020 22:28 | Сашо
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Те са първи в Европа за мерките срещу заразата и досега спасиха стотици българи от смърт. И то в ситуация, когато десетки хиляди тунеядци, джебчийки, проститутки, наркопласьори и сутеньори си дойдоха от чужбина, че бизнесът им не върви. А вие лично какво направихте в помощ на народа.


18 Април 2020 23:00 | Никога герб в Джумаята
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Първи? Не гледай само сайтовете и телевизиите на герб и дпс. България е на 27 място от 32 страни в справянето с вируса. Заблудени сте гербери.


18 Април 2020 23:02 | Боби
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Сашо, ама това, че са първи Бойко ли ти го каза, или неговия лакей-хирурга?


18 Април 2020 23:18 | Даа
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

АМА КАК СИ РАЗМЕНЯТ ВИРУСИ ХОДЯТ В БАНСКО И СИ КИХАТ В ЛИЦАТА ЛИ. ТОЛКО СТЕ ПРОСТИ ВСИЧКИ, ДАНО СЛЕД ГОДИНА И ПОЛОВИНА КАТО СЕ СМЕНИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА БЪДАТ ОСЪДЕНИ ВСИЧКИ КОИТО СЕГА СЕ ГАВРЯТ С ХОРАТА.


18 Април 2020 23:21 | Кеворк Кеворкян
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

По скоро ще се смени това крадливо правителство.


19 Април 2020 12:42 | банско
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

за това сме на тоя х.. й чух чувам и така нататък виж погледни и тогава говори как можахме да ви изберем мамка ви некадърна


19 Април 2020 19:35 | Данчо
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Не се гаси това, що не гасне, в случая тъпотията и алчността. По БТВ го казаха ясно. Заради безотговорните софиянци още дни извънредно положение. Да ви е честито, а вие в Банско и Мелник ги обслужете добре и отблизо. Изпратете ги с целувки, те са вашите Агрипини.


19 Април 2020 22:31 | Данчо,не си прав!
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

В Банско няма работещи механи, ресторанти и хотели. Те, софиянци, са минали КПП-тата със селски хитрини. А те са хитри и лъжливи. Дошли са в Банско подготвени - с агнешкото, със салатите, с напитките... Дошли са с компании и са се покрили по апартаменти и къщи, на които са собственици. Затова няма коли по града, а журналята им помагат като казват, че няма външни хора по Банско и снимат пусти улици по града, където няма коли и в най-оживеното време. Показват улицата от пощата надолу - към Техникума за горско стопанство и Електротехникума. Показват площада с общината, Културния дом, музеят на Вапцаров... Е да, там гости няма, но няма и честно представяне на обстоятелствата. А външни коли имаше-и с регистрация"А", и с "В", и с "У", но най-много със "С", "СВ". Само не знам колко коли с "Е" са били в София?! И къде е най-голямото огнище на заразата?!


21 Април 2020 10:24 | от ванга
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Как да стигна до София- имам спешен скенер който отлагах сума ти време заради карантината за София. Сега ако трябва да се реда на опашката през двата прозореца няма как да стане. Май за да се спази тази карантина от корона вироса -ще умрат много други от други болести. Редно е да има прозорец за хората със спешни случай - за летищата - за неотложни служебни и професионални ангджименти.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар