Европейският шампион по жиу-житцу Ангел Младенов е победителят в борбите на двойния празник на благоевградското село Рилци!

22 юли 2019 12:35   2 коментара   8838 прочита


Всяка година на Илинден селската църква „Свети Пророк Илия“ в благоевградското село Рилци организира събор в чест на покровителя си. В събота селото имаше двоен празник, тъй като отбележи и 20-годишния юбилей от освещаването на божия дом, който е изграден изцяло с дарения. Традиционно на този ден се прави курбан за здраве и се организират борби. А победител в борбите тази година стана европейският шампион по жиу-житцу Ангел Младенов. Той е възпитаник на благоевградската Езикова гимназия "Акд. Людмил Стоянов". В началото на годината младежът се окичи със златен медал на европейско първенство по жиу-житцу за юноши в Лисабон, а в събота си грабна награда от 100 лв. Постоянството и дисциплината, на които спортът е научил Ангел му помогнаха да завоюва поредната победа.

Освен зрелищните борби, на празника бе отслужена литургия, която събра сутринта вярващите в храма. Там деца и възрастни запалиха свещ и се помолиха за здраве и благополучие. Уханието на курбана се носеше из черковния двор още от ранни зори. Жителите и гостите на селото седнаха на обща трапеза на обяд, за да го опитат. Всеобщото веселие продължи и вечерта с фолклорна и музикална програма.

П. Пенева

2 коментара
22 Юли 2019 13:04 | Човек
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Момчето е голям талант и не само. Много скромен и дисциплиниран. Отнесе се с уважение с всеки 1 от участниците, истински шампион. Браво!


22 Юли 2019 19:37 | Няма значение
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Статията не точна стана 1ви от борците от Рилци. От всички борци 1ви стана Николай Димитров
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар