Ето за кои ученици удължават учебната година

25 ноември 2020 14:04   1 коментар   7501 прочита


За целта ще бъдат направени нормативни промени и педагогическите съвети сами ще решат как издърпат материала

Обмисляме да удължим учебната година за 1-6 клас с 2 седмици на този етап, съобщи образователният министър Красимир Вълчев. Това ще бъде най-вече с проектни дейности, допълни той. За целта ще бъдат направени нормативни промени и педагогическите съвети сами ще решат как издърпат материала. При 7-12 клас няма да има удължаване на този етап.

„Не искаме да навлизат в юли месец”. По време на допълнителните две седмици учениците ще се занимават най-вече с проектни дейности. За целта ще бъдат направени нормативни промени и педагогическите съвети сами ще решат как да издърпат материала. Причината е, че има училища, при които дистанционното обучение е ефективно.

„Удължава се учебната година, но не се увеличава учебния план. Тези занимания няма да бъдат задължителни, но ще се даде възможност за родители и ученици да работят с учител”, уточни образователният министър. „Можем да компенсираме образователните дефицити.

През втората година с дистанционно обучение трябва да се компенсира и първата. Трябва да имаме по-голяма маневреност. Надеждата ни е само до Коледа да бъде преустановяването на учебните занятия”, каза Вълчев, предаде Блиц. Той посочи, че за голяма част от учениците от начален етап ще бъдат първите три седмици в дистанционно обучение.

 


Още за: министър   ученици   година   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
27 Ноември 2020 08:28 | от кукуряхцево
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А бе нещастници .Като затворихте - детските ясли- детските градини - училищата - моловете - голямите магазини - хотели - ресторанти -не си ли давате сметка че затваряте икономиката . Кой ще гледа тези деца - родителите. А те няма да ходят на работа . Кой ще работи в предприятията - много от тях ще затворят за винаги - защото техните клиенти ще си търсят други партньори за работа. Хванахте се на въдицата на най- мързеливото и демагогско съсловие - даскалите . Само заплати искат а не им се събира и два месеца работа през годината . Иаз спирам да плащам данъци и осигуровки следващата година . Минавам в сивата икомика - омръзна ми да давате нашите пари на такива като даскалите . Те най- малко заслужават . ПО ДОБРЕ ДА ДАДЕТЕ НА ДОКТОРИТЕ И ПОЛИЦАИТЕ ОТКОЛКОТО НА ТЕЗИ ДЕМАГОЗИ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар