Eто кои ще заемат местата на освободените от кмета Илко Стоянов кметски наместници в селата на община Благоевград и защо се наложи смяната им

01 август 2021 11:15   26 коментара   31693 прочита


 Две седмици след встъпването в длъжност на новия кмет нито един от отстранените наместници не показал грижа към селото си и неговите проблеми и не е поискал среща с градоначалника- показно, тенденциозно и безхаберно  

Бившият полицай Ангел Маринов ще е новият кметски наместник на благоевградското село Зелен дол, чийто досегшен управник Ал. Мановски бе освободен в петък. Кмет на селата Бучино и Лисия ще стане бившият управник на с. Рилци Живко Чукарски. На мястото на Валери Байрактарски в село Селище застава Георги Атанасов, бивш полицейски служител. Дългогодишният бивш  кмет на с. Покровник, Методи Цонев ще решава проблемите в село Мощанец, а в кметския кабинет на Горно Хърсово влиза Иван Николов.

На кметския пост в Габрово и Дебочица, според източници на Struma. com, ще бъде върнат обичаният от хората кметски наместник, Добрин Хамбарджийски, който напусна поста заради нарушение по чл. 41 от ЗМСМА, той бе забравил да заличи фирмата си в търговския регистър. Кметските функции на двете села бяха възложени на Галина Велкова.

Смяната на част от наместниците провокира коментари от страна на хора, приближени до бившето управление на Благоевград, които правят опити с тези смени да създават изкуствено напрежение, изготвяйки подписки и разпалвайки никому ненужни дебати. Парадоксалното е, че се изготвят подписки в защита на кметовете, които не са изпратени до кмета, а най-напред се разпространяват по медиите. Това потвръждва мнението, че с въпросните подписки и брожения, се търси политически ефект от смяната.

Според кулоарната информация в общината, причината за смяната на изброените кметове е , че повече от 2 седмици нито един от тях  не се е срещнал с новия кмет, така както направили всички избираеми кметове, за да го запознаят с проблемите в ръководените от тях села и поговорят с него отговорно за работата им .

Вместо това се губи време в подписки и насаждане на напрежение, при условие, че само след 2 месеца могат сами да изберт кмета си, чрез референдум. Освен това в предоставени в редакцията ни подписки, подписи на хора няма. В една от тях има посочени подписани 110 човека, а в селото гласувалите на 4 юли са едва 20 човека.

Така, че и възниква  съмнение около автентичността на въпросните подписки.. 2 години следим зорко работата на общината и прилежащите и села и част от кметовете, които изброихме не познаваме, нито сме написали ред за тяхната работа. Кой, какво е свършил в селото си за периода на управлението си, това трябваше да кажат на новия кмет, какви са пробемите в селата им, от какво имат нужда, а не да събират подписки, за да спасят постовете си.

Преди дни имаше пожар край Бучино, дори и тогава селският кмет не се е срещнал с общинския Илко Стоянов, който бе на мястото на стихията. Остранените кметове сякаш тенденциозно неглижиат избора на благоевградчани, правейки демонстрации ,за да се изкарат политически жертви или репресирни ,а всъщност, вършили ли са си работата отговорно селските кметове, назначени от Румен Томов ,това ще разкажем скоро ...  

 Георги Колев 


Още за: наместници   рокади   смяна   Още от: Общество

Принтирай статия
26 коментара
01 Август 2021 11:55 | Този пък
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Бля, бля! Кой трябва да иска среща? Кметските наместници, или Кмета Стоянов? Връща на Бучино Живко пияндето от Рилци, на Селище и Зелен дол бивши ченгета доносници и пенсионери!


01 Август 2021 12:40 | Урко
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

По тъпо обяснение не можа ли да измислиш? Тези, които не са сменени, все още, дали са ходили да му се молят на това недоразумение от итн? Две седмици не е намерил време да повика на среща НИТО един от кметовете, защото това е негово задължение, а сега си намира най елементарното оправдание! Ако всичките му назначения са като посочените по горе, да не се оправдава, че не е зависим от Камбитов! Само неговите протежета връща на работа.


01 Август 2021 12:48 | Илко-ИТН
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Наистина ли трябва да правя регулярни срещи с кметовете и наместниците, не знаех. Подгорски манталитет ми е.


01 Август 2021 12:49 | Gtry
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

УжасТ, този е по зле и от полукмета, върна герб на власт


01 Август 2021 12:50 | Ъъъ
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Кои по дяволите избра това менте от чалгата итн


01 Август 2021 12:53 | Урко
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Илко Стоянов да попита Доносника–ченге, Ангел Младенов от с. Ощава, защо преди две години е търсил помощ от Калоян Паргов от БСП София, за да бъде оставен за кметски наместник? За да продължава да слухти и да докладва хората от селото, което иска да управлява като пенсионер!


01 Август 2021 12:57 | Илко Камбитов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Обещавам да бъда почтен :)))))


01 Август 2021 13:23 | 6666
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Евала Кмете!! Излагацията е пълна. Върна на работа едно корумпирано чинге, протаже на Саваклиева, това ли е промяната. Попитаи Ангел Младенов докато беше кмет на с. Зелендол колко общински парцели превъртя.


01 Август 2021 13:42 | ххх
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Срам за кмета! Как може да върне крадеца Николов на този пост. Преди, когато го назначи Томов /защото бе част от щаба му и цял живот БСП / цялото село събраха подписка че не го искат, а сега го връща. Пълно падение от страна на Кмета. Всичко което се обещава не се изпълнява.


01 Август 2021 15:07 | Въпрос
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Вижда се, че не са споменати всички наместници, назначени от Томов. Да не би бързо те или близките им да са се преориентирали? Или двоен стандарт?!


01 Август 2021 15:16 | Антон Миленков 838
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Темата ама ич не ме интересува. Само питам докога ще пишете хептен неграмотно... Сигурно хонорарите са ви на брой правописни грешки...


01 Август 2021 15:27 | Община
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Избрахте си Илко, сега не се сърдете.... Той назначи пенсионер за зам. –кмет на Общината, вие ревете за селските кметове. Да ни е честит Илко, но да започне с чистката и в Общината, там много мирише на корупция... Има хора с леви убеждения, но с нагаждачество останаха при Камбитов, сега започва совалката и при Илко. Визирам дирекция "Европейски проекти и програми.


01 Август 2021 15:46 | бай ордан гайдарджията
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

кмето новио што го избраа на изборите от градо нема што да ги теричка селските кметове туку да се земе у раки и да нареди у сите села што са под негово командване у благоевградска општина да се оправат сите патища у селата безплатно да се пробиат патишта там каде има нужда да се електрифицира по маалите там каде има нужда и да се пушти вода на селаните по селата да тури водопровод оти без вода за пиене и без вода за поливане ништо не бидува


01 Август 2021 15:54 | Областен управител
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Никой от новите предложения за кметски наместници за селата НЕ ОТГОВАРЯТ на чл. 397, ал. 1 от Изборният кодекс! Илко нали е адвокат, би трябвало да ги знае тези неща, или Галена Узунова да му ги каже! ..."да са живяли най малко през последните 6 месеца в населеното място"...!


01 Август 2021 15:56 | Областен управител
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Никой от новите предложения за кметски наместници за селата НЕ ОТГОВАРЯТ на чл. 397, ал. 1 от Изборният кодекс! Илко нали е адвокат, би трябвало да ги знае тези неща, или Галена Узунова да му ги каже! ..."да са живяли най малко през последните 6 месеца в населеното място"...!


01 Август 2021 17:13 | ...до горните
Оценка:
-6
 (
6
 гласа)

....да ядете на Илко пикалото, хем нямате връзка с тези села.... хем му джвакате пильоко


01 Август 2021 18:37 | камбата
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

той обеща да е искрен и почтен, пълен смях.


01 Август 2021 18:53 | До Урко
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Вече три пъти ми трият коментара, явно някой не е доволен!
Не закачайте Ангел Младенов, той е много голям специалист. В момента даже е докторант в ЮЗУ!!! На 62 години, един пенсионер от службите! Но се е научил как се лапа! И ще бъде много полезен на ЮЗУ, за да си вдигне рейтинга като защити докторската!


02 Август 2021 09:01 | ...
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тоя не е по различен от другите двама преди него-т. е. не стават за нищо. От първите дни на царуването, освен че даде поръчка за близо ч млн лв. на Камбитов чрез братовчеда му и да намърдва хора на различни постове, друго не се вижда, а и едва ли ще се види до края на мандата.


02 Август 2021 10:22 | 39
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Почваш да ме дразниш!


02 Август 2021 10:38 | 6666
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Лично до г-н кмета Илко Стоянов !!! Наистина зад корумпираното ченге Ангел Младенов стоеше цялото село и бе избран за кмет. Нооо никой не предполагаше, че сме вкарали вълк в кошарата, омайваше ни всички, имахме му доверие, полагаме доброволно и безвъзмездно трудови дни всички млади хора в селото. Но на хищника, целите и приоритетите са му били други, скандално тихомълком далавери с общинските имоти в селото с цел извличане на финансови ползи. Много трудови дни ударихме пак безвъзмездно и на пистата по мотокрос, и там бяхме прецакани от хищника, ползите останаха само за него. Не ни вкарвай вълка в селото, гласувахме за промяна.


02 Август 2021 11:16 | преминащ от тук
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Кмете Благоевград има нужда от откриването на работни места, привличане на инвестиции. Уволнения и назначения на други кметски наместници по тези села в които са останали по двадесетина старци не би трябвало да ти е приоритет. Оправи им пътищата, водоснабдяването. Ако се наложи не дай си Боже да повикат линейка как ще стигне до тези възрастни хора. Град Благоевград е забатачен от всякъде. Едно време като един от най-привлекателните за живеене и работа градове се превърна мога да кажа в пустиня. Младите напускат защото нямат работа. Пожелавам ти успешно кметуване.


02 Август 2021 11:21 | Емигрант
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Как така, новоизбраният кмет уволнява хора в трудоспособна възраст, които нямат нищо общо с политиката, а оставя на работа или назначава пенсионери.... които като слънчогледи следват всеки новоизбран!!???
Къде останаха обещанията, кмете!??


02 Август 2021 13:07 | Архитект
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

северозападна ни настигна


02 Август 2021 17:10 | Капитан Вишнаров
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Благоевград пропада със скоростта с която пропадат построените магистрали на ГЕРБ! Бързо и сигурно!


02 Август 2021 17:38 | Илия, Илия...
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Гласувате за ИТН-получавате ДПС или как правният отдел бе оглавен от... И хората на ГЕРБ се връщат. И затова ли ручахме жабетата, кмете?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар