Ето какво решиха съветниците в Благоевград днес /обзор/

23 февруари 2024 16:47   2 коментара   6321 прочита


Общински съвет Благоевград прие предложението на кмета на Общината Метод Байкушев, свързано с молба от управителя на ОФК "Пирин" Петър Занев - отборът да издигне кандидатурата на Димитър Бербатов за председател на Българския футболен съюз. Това се случи на днешното редовно заседание на Общински съвет Благоевград. 
По време на заседанието бяха обсъдени и приети важни решения за подобряване живота на гражданите в община Благоевград. 
Поставени бяха общо 55 решения. 
Програмата за управление на Община Благоевград в мандат 2023 – 2027 година, бе представена на съветниците от кмета Байкушев, който уточни, че пред Общината има две сериозни предизвикателства, едното от които е свързано със системата за управление на отпадъците, а другото с тежкото финансово състояние на Общината. 
Прието бе и предложението за Правилника за организацията и дейността на обществения посредник на територията на община Благоевград, ведно със становище № В-00-93/09. 02. 2024 г. на Временна комисия за подготовка на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация, заедно с изменение, което бе гласувано в зала, а именно, че кандидатите за поста трябва да имат постоянен или настоящ адрес в Община Благоевград от поне шест месеца. 
Във връзка с правилника бе създадена временна комисия (Комисия по номинация), с председател Василиса Павлова, за провеждане на процедура по избор на обществен посредник на територията на Община Благоевград. 
За членове на комисията бяха избрани: Милена Бунцева, Анна Мазурска, Георги Корчев и д-р Калоян Калоянов. 
Общинските съветници дадоха положителен вот и за предложението на кмета Байкушев, за предоставяне за безвъзмездно управление на част от общински нежилищен имот, находящ се в с. Покровник, общ. Благоевград за нуждите на регионален исторически музей. 
Гласувани бяха редица предложения, относно отдаване под наем на общински нежилищни имоти, както и за прекратяване на съсобственост чрез продажба. 
Прието бе предложението за определяне мерите, пасищата и ливадите от ОПФ за общо и индивидуално ползване за 2024 г., приемане на Годишен план за паша за 2024 г. и Правила за ползването на мерите, пасищата и ливадите от ОПФ на територията на Община Благоевград за 2024 г. 
Общински съвет Благоевград гласува за предложението на кмета Байкушев, относно Продажба на общинско имущество, движими вещи - хартия и картон, пластмаса и каучук, цветни метали, черни метали, стъкло, образувани в резултат от дейности по третиране на битови отпадъци по смисъла на Закон за управление на отпадъците, извършвани в инсталациите и съоръженията на РДНО – Благоевград. 


Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
23 Февруари 2024 20:39 | гърбушев
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Байкушев страхотно ВАЖНИ решения сте взели бе, кое от кое по стратегически за гражданите на Благоевград-а да видиме кога ли ще стане паркинга на младежкия дом и тотлното подновяване на инфраструктурата на града при положение че си в кредит и на червено... смешен и объркан си нещо момче


25 Февруари 2024 08:13 | Танганаец
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Байка оправи ГрадО. На нищо не мяза и бл. и ТИ ().
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар