Елитна 100 годишна гимназия в Петрич се тресе от скандали! Директорката Таня Георгиева за "кръстоносния поход" срещу нея, за натиска и предстоящото и уволнение! Кой има интерес да изпълнява политически поръчки?

07 октомври 2019 16:02   28 коментара   24812 прочита


Скандални подробности от Георгиева пред Struma.com

Не спират скандалите около петричката гимназия "П. Яворов". Както struma.com неведнъж писа, в училището има сериозни проблеми и растящо недоволство сред колектива и родителите на ученици, а напрежението ескалира с всеки изминал ден. Проблемът на гимназията със 100-годишна история е свързан с директорката Таня Георгиева, която заема поста от 2016 година,. и срещу която се е обявил по-голямата част от учителският колектив.

В тази връзка г-жа Таня Георгиева ни потърси и поиска право да изрази своята гледна точка. Тя смята, че всички действия от страна на колегите ѝ са целенасочени и уронват престижа на учебното заведение. "При встъпването ми в длъжност "директор", аз наследих сериозни проблеми, които трябваше да разреша, сред които финансов хаос и дефицит от над 20 000лв.

През трите години на моето управление, ситуацията коренно се промени: изведох училището от тежката финансова криза, реализирах 100% прием на ученици през учебните години и успях да осъществя 54% увеличение на заплатите, като за последните години увеличението е 24%. По думи на експерти на МОН това е безпрецедентен случай в образователната сфера. Откриха се и 15 нови работни места", заявява директорката и споделя коя е най-голямата ѝ гордост:

"Финализирах най-големия ремонт в историята на учебното заведение по ОП "Региони в растеж" - напълно реновирана сграда, подмяна на ВИК инсталация, подмяна на дограма, топлоизолация, смяна на покрив, цялостен ремонт на стаи и коридори, поставяне на винилова настилка, изграждане на асансьори и рампи за хора с увреждания, реновиран физкултурен салон с изградени санитарни възли - бани и тоалетни и изградено ново футболно игрище с изкуствен терен, осветление, видеонаблюдение, поставяне на нови седалки, реновирано дворно пространство с пейки за отдих и нова ограда за обезопасяване на училището.

"За да се случи всичко това обаче, се наложи всички ученици временно да бъдат преместени в други училища. Условията там не им се харесаха и това отключи недоволството на голяма част от родителите срещу директор Георгиева. Това обаче не я обезкуражава и тя продължава да работи "всеотдайно и безкористно, жертвайки цялата си интелектуална и физическа енергия, както и личното си време" в името на училището.

И резултатите са налице чрез изключителните резултати, които учениците в гимназията отбелязват в образователната сфера, печелейки множество награди и отличия в най-различни олимпиади, състезания и конкурси.

"За жалост, от част от колектива беше предприета истинска война срещу мен персонално, но най-вече срещу авторитета на учебното заведение. Съзнателно беше търсена конфронтация, бяха отправяни необосновани нападки и злонамерени въпроси по време на заседанията на Педагогическия съвет.

Всички проверки от компетентните институции констатираха изрядни действия от моя страна, без нарушения. След като този фронт се провали, войната стана още по-ожесточена. Всичко това доведе до безпрецедентен брой проверки в гимназията от експерти от РУО-Благоевград, МОН, Инспекция по труда и др. - вече 29 на брой. Рекорд, който съм сигурна, че няма друг директор за 3 години на този пост.

Убедена съм, че този "кръстоносен поход" е изцяло на лична основа, но за съжаление той е напълно деструктивен - руши авторитета на институцията "директор" и на учебното заведение", казва още Георгиева, която не посрещна учениците в първия учебен ден, за да избегне освирквания от страна на колектива и ученици, по съвет на експерти от отдел "Образование" в Община Петрич. Те ѝ предложили да си подаде заявление за напускане, за да не повлияе напрежението върху обучението на децата и тя приела и излезнала в болничен, а след края му и в кратък отпуск.

Изненадващо Георгиева се връща на работното си място на 30 септември, поради което е извикана на среща с началникът на РУО-Благоевград. "Още същия следобяд след така наречената среща г-н Златанов разпорежда комплексна проверка на дейността ми като директор, която се явява 29-тата проверка на моята работа.

На следващия ден в Гимназията се появиха проверяващите - г-жа Стоянова и г-н Станишев, които заявиха, че проверката е по повод на "Отворено писмо", изпратено до РУО-Благоевград, без да ми покажат това писмо и съдържанието му. В течение на проверката на мен и на учителите, които ме подкрепят, стана ясно, че тази проверка е тенденциозна и цели търсенето на нарушения от моя страна, поради които да бъда дисциплинарно уволнена.

В гимназията предстои да бъде извършен и финансов одит. Междувременно в подкрепа на директор Таня Георгиева официално са се подписали 22 служители на гимназия "П. Яворов", а 8 човека са предпочели да не вземат страна в спора, но по думите ѝ я подкрепят.

"Очевидно е, че съм, подложена на безобразен тормоз и натиск само и единствено с цел да ме принудят да напусна поста си. Принудена съм да защитя правата си чрез подаване на нарочен сигнал до МОН и жалби пред компетентните институции", завършва Таня Георгиева.

Таня Георгиева ни посъветва да проверим кои са се явили на конкурс за директор, дали членуват в политически партии, тогава щяло да стане ясно кой, какви политически поръчки изпълнява на гърба на цялото училище и петни авторитета на Гимназия с с десетилетна история и чие дело са пасквилите, уронващи имиджа ѝ.

На финала г-жа Таня Георгиева заяви, че очаква да бъде уволнена, защото не е съгласна да мълчи и да изпълнява нечии своеволия и беззакония. Явно е, че проблемите в петричката гимназия са сериозни и дълбоки и ние ще проверим има ли политика на гърба на учениците и едно училище с вековна история.

П. Пенева

28 коментара
07 Октомври 2019 16:52 | Реалист
Оценка:
14
 (
34
 гласа)

Таня, не се оказах, защото си качествен човек и професионалист! Жалко, че си подложена на тормоз, заради нечии интереси, но трябва да се справиш.


07 Октомври 2019 17:13 | ммммммммммммммммммммм да
Оценка:
-4
 (
32
 гласа)

Защо тази не каже как в паралелката по информатика бяха приети четири ученика с четворки, а деца с отлични дипломи не бяха класирани?


07 Октомври 2019 17:16 | Име
Оценка:
-5
 (
29
 гласа)

За да не я харесват цяла гимназия учители и ученици сигурно си има причина!


07 Октомври 2019 17:29 | Китодар
Оценка:
21
 (
31
 гласа)

Подлогата Златанов на кой изпълнява поръчка? Веднъж не се изказа ласкаво за директор, който не е от ГЕРБ.


07 Октомври 2019 17:41 | читател
Оценка:
-11
 (
25
 гласа)

Пълна анархия е в тази гимназия. Няма ред и дисциплина. По никакъв начин не се стимулира интересът на учениците към учебният процес. Ремонтът е под всякаква критика, явно се усвоиха едни пари и се замаза положението. Успеваемостта е много ниска. Децата си губят потенциала при това ръководство и екип. Промяна трябва. 54487


07 Октомври 2019 17:50 | Лидия
Оценка:
28
 (
36
 гласа)

Учителите не знаят какво искат. Предлагам по същият начин да бъдат проверени, как преподават, дали децата успяват и не на последно място дали посещават учебните занимания. Желателно е проверяващите да направят насрещна проверка и на жалбоподаеателите.


07 Октомври 2019 17:58 |
Оценка:
-9
 (
27
 гласа)

Таня Гергиева вън. Направила ремонт .Кой тренира на игрището и защо е заключено. Срамота и срам няма тя направила много за училището. Точно тя уронва авторитета на това училище. Вън там не ти е мястото


07 Октомври 2019 18:09 | Елена
Оценка:
-12
 (
34
 гласа)

Като ученичка в тази гимназия и запозната с нещата искам да кажа, че цялото това хленчене и повтаряне на едни и същи неща е напълно излишно! В момента в гимназията цари пълен ад! Учителите, които се предполага, че трябва да са във форма, за да може един час да се проведе в нормална среда са хипер изнервени откъм страна на директорката, а ние учениците- откъм проверяващите, които вече близо 3та седмица обзорно следят какви ги е вършела. Не мисля, че ремонта, който се направи е толкова мащабен, колкото се описва и не мисля, че Георгиева е толкова невинна, колкото се изкарва! За една възрастна жена е изключително грозно нейното поведение! За да не задълбаваме повече нещата е най-добре тя да си подаде чаканата оставка, която трябваше, но поради незнайни причини я остави на заден план! Крайно време е учебните занятия да бъдат както преди и да няма повече напрежение, отразяващо се на малките и големи хора, обитаващи гимназията от сутрин до вечер!


07 Октомври 2019 19:46 | Бивша ученичка
Оценка:
6
 (
36
 гласа)

Гимназията ще затъва и то не заради настоящата директорка, а заради настоящите учители (с мааааалки изключения)., защото те явно не са там да образоват децата ни, а за да си избиват комплексите, да си постигат целите за креслото на директорския пост, да настройват учениците срещу директорката и да водят войни между тях си..... Таня, те не те заслужават!!! Те не милеят за това училище, не им пука за 100 годишната история, нямат нито съвест, нито очи за чуждите усилия и успехи, за тях е важно да са в нечие властимащо легло, за да не се върнат в игралните зали и кафетата..... Желая ти здраве и успех в тази политическа битка, защото си отговорна, кадърна и си достоен човек и ръководител!!!


07 Октомври 2019 19:51 | Германец
Оценка:
14
 (
36
 гласа)

Г-жо Георгиева, уволни 2, 3 безгрешни учителки и проблемите ти ще спрат.


07 Октомври 2019 20:21 | Комшия на даскалото
Оценка:
16
 (
36
 гласа)

Таня, смачкай тези, които са против теб, тези коитоо пушат постоянно на тротоара, тези които са без никаква визия за учител а идват по домашни дрехи.. това ли са учиъелиъе от гимназията? срамота, голям срам!
Незнам Таня ли съсипа училището или самите “учителки”! Общината да се замисле


07 Октомври 2019 20:25 | Учител
Оценка:
19
 (
25
 гласа)

Ще замре кафемашината на дики ако таня изгони пушачките и онази по джапанките


07 Октомври 2019 21:35 | 121
Оценка:
14
 (
26
 гласа)

Какво толкова е сгрешила тази директорка? Нека я сравнят с Тулевски и ще видите, че е вода не напита. Това е отправено към г-н Златанов!!


07 Октомври 2019 22:48 | 0122
Оценка:
-7
 (
31
 гласа)

Много нахална тази жена, по кабелната я даваха, беше готова да се разплаче, жалка и смешна е!


07 Октомври 2019 23:17 | Да
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Не ще ме ний богатства, не ще ме ний пари.
А искаме свобода, човешки правдини!


08 Октомври 2019 01:29 | VW
Оценка:
18
 (
30
 гласа)

Таня Георгиева е добър човек и чудесен учител/директор. Таня, не се предавай и не се плаши от тези интриганти, бори се колкото можеш, а Господ също ще им даде заслуженото.


08 Октомври 2019 04:30 | З.Костова
Оценка:
16
 (
34
 гласа)

Е нали са уж много набожни учителките. Те семействата си ги разбиват няма да разбият учителския колектив. Горе главата момиче, не им се давай . Един съвет иди при Борисов, и изгони тия неугледни болни мозъци. Ако евентуално напуснеш, спретни им една проверка заедно с теб на преподаване, повечето ще издишнат. Каквото повикало, такова се обадили.... Разбий ги тези мизернички


08 Октомври 2019 07:46 | Val
Оценка:
-8
 (
30
 гласа)

Точно "директорката" в преподаването е мнооого зле. Всеки неин ученик ще го каже. Никой не я иска нито като преподавател, нито като директор. А и часовете и са пълна скръб, ако изобщо си ги проведе. Публична тайна е, че всеки път си измисля нещо, за да не си взема часовете, крие се от учениците или я няма, а уж трябва да бъде в час. Постоянно крещи и нощо не знае като питаш нещо.


08 Октомври 2019 08:57 | dodonkin
Оценка:
-9
 (
27
 гласа)

Тези, които много я хвалят, да си я вземат вкъщи. Такова нагло и некадърно чудо рядко бива. А и тези, които са я подкрепили сами си казват, че ги е страх да не ги уволни и повечето вече съжаляват, но постоянно ги заплашват с уволнение, но зад гърба й говорят и я плюят в часовете и не само. Една от тях е с наказание от преди години още брат ми като учеше там, адруги имат лични причини и обвързаности, за които всички знаят. Откакто е станала директор, нещата стават се по-зле, обиди, крещене като на стадо кози, тичане и гонене по коридорите като на конно състезание и безпричинно врещене на учители и на ученици, без да се съобразява, тези учители ни обучават, а ние слушаме. С родителите е същото отношение. Никой не я уважава в града и не я иска, защото всички я знаят.


08 Октомври 2019 09:33 | Kalaton
Оценка:
-10
 (
24
 гласа)

Да се маха. Нервно болна. Да ходи да се лекува и да остави учители и ученици на мира. Тези 22-ма от подписката може да станат 1000, ако се включат и родителите на учениците, а и самите ученици. Понеже всички имат някакъв праг на търпимост. А лимита е вече май е изчерпан.
Бръчков и РУО може да са всякакви, но няма да тръгнат против интересите на учителския колектив и учениците.
Защо толкова се е вкопчила в този пост, има ли нещо друго? Или смята Гимназия "П. К. Яворов" за бащиния?


08 Октомври 2019 09:47 | Гимназия
Оценка:
19
 (
33
 гласа)

Само три даскалици трябва да махнеш и проблемите на Гимназията свършват.
Ти знаеш кои са те, а на тях им пожелавам попътен вятър.


08 Октомври 2019 11:43 | Kalaton
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

"Гимназия", само у дома можеш да си правиш каквото поискаш. А и за у дома са нужни културно поведение и някакво възпитание. Не се знае дали това, което става в училишето не е заради болните амбиции на някой неин близък. Много е удобно и приятно да управляваш стадо. Пускаш кучетата и си гледаш кефа. Да, ама това са хора, здравомислещи и интелигентни и като такива имат собствено мнение и разбирания. Нека си създаде училище, да си вземе всички, които я подкрепят и да си вилнее на воля. Или да си ходи у дома. Там, където е сега си е изпяла песента. Каквито и сценариии да разиграва мъжа и, само удължава агонията.


08 Октомври 2019 19:25 | Чоко
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Учителите от 3 оу и Гимназията да отидат да се лекуват. Болните им амбиции за директорското място не могат да се осъществят. Касабова и Вардарска да си отворят частни училища и да станат директорки.


09 Октомври 2019 10:25 | sana
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Стига вече глупости. Разбивачка на семейства е точно тази уж директорка. Развалила е не идно и две, този, с когото живее ако знае, ще и бие канчето. Слаб учител и отвратителен и злобен човек. Като директор още по-зле и некадърен. Всичко и вършат учителите и зам. директор. Крещи като козарка на всички


09 Октомври 2019 11:07 | Петричанин
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Истината за г-жа Георгиева е, че тя си върши съвестно работата, която никак не е малко и някой трябва да я свърши качествено. Някои от колегите и нея паресват, защото е от типа хора "право куме в очи". Тя не знае да говори заобиколно и дипломатично. Такива хора обикновенно не ги харесват - за съжаление. Някои от учителите, които първи пищят са доста разпуснати като морал и дисциплина и у много трудно е да бъдат накарани да изпълняват съвестно своите задължения, затова и реагират най-яростно. Накои пък си имат политически задължения и също участват в процеса на линч. На петричката гимназия и трябва работещ директор, а не мазна муцка! Явно някой се бори за поста, както винаги има други интереси, за да бъде сменен неудобния!


09 Октомври 2019 16:55 | читател
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

И предишната така я изгониха, тази също не я искат. Тези учители какво искат ?? Вече втора директорка не може да им угоди. Явно има зрънца, които рият и създават напрежение. В гимназията не е ли учителка и съпругана на депутата???


10 Октомври 2019 02:48 | коте
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

За голямо съжаление е вярно, че Таня Георгиева е много лош и злобен човек. Да вярно е, че много неща се направиха за училището от нея, но истината е че в момента тя е паднала на ниво побъркано-самозабравила се и се отнася към всички ужасно просташки. Комуникацията и с колегите е все едно слушаш как необразована циганка крещи превъзбудено. Това стресира всеки въвлечен в общуване с нея. Отделен факт е, че тя няма никакви умения да ръководи. Нека си кажем истината в очите - не може да общува с хора нормално като човек - ясно е че не може да ръководи хора. Не може да намери баланса за да вървят нещата - добре или зле. Тя още като беше учител учениците я мразеха и кълняха - сега тази орисия се е паднала на учителите. Аз като говорих с нея видях, че тя не чува какво и се казва - така се е самозабравила от властта, че само себе си слуша. И в този случай - няма как да има напредък. Затова и гимназията се е затлачила в момента. Съжалявам, но освен да си тръгне - аз друг изход не виждам. АМИН!


10 Януари 2020 15:04 | Вертел
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Защо всички сте анонимни
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар