Екскметът на Дупница д-р Панчо Панайотов: В близка болница лекуват "Здрави" болни, а истински болните мрат..! Здравната ни система е боклук

31 октомври 2020 11:51   19 коментара   20668 прочита


Събота е! Събудихме се с нов рекорд от заразени в областта -149. Десетки починали в страната, а хиляди заразени. Болниците вият от липса на места и много работа, лекари отстъпват от първа линия -поболели се. И на този фон, възрастните хора, сякаш са обречени  и отритнати от системата.

За тях място няма в здравните заведения, това звучи като зловещ извод, направен от бившия кмет  на Дупница д-р Панчо Панайотов. Публикуваме неговия пост в мрежата без намеса, а изводите оставяме за Вас !: 

"Дали наистина не знаят, или са съучастници лицемери. Отвратително. Това, което ще опиша е толкова отвратително. Дълго се колебх, но пък трябва хората да знаят истината. Пиша само факти. 
Преди 2-3 дни. На адрес съм. На градинската врата, дъщерята на болната. 

- Добре ден - Добър ден. 

- Докторе, майка ми на 80 години не е добре. Вчера я закарах с личната си кола в болницата, в спешно отделение. Прегледаха я, направиха и рентген и казаха, че има двустранна пневмония, нямат места и да си я върна в къщи. Платих 55лева, които ми поискаха и се прибрахме. Но тя се влошава. 
Освен доказаната билатерална пневмония, в документите забелязах и данни за тежка анемия. В резюме.

Пациент на 80г с двустранна тежка пневмония( не уточнен причинител- бактерии, вируси, гъбички), тежка анемия( изключително утежняващо съпътстващо заболяване), тежка дихателна недостатъчност. Лечението- единствено възможно в болница.

Домашното лечение абсолютно невъзможно. Повтарям. В домашни условия лечение е невъзможно. 

Насочването на тази пациентка за домашно лечение, е отказ от изпълнение на лекарските задължения и обричане на см ърт. 
Веднага в линейката, осигурихме кислород( най- важното, от което имаше нужда) и в спешно в държавната болница). 

Повече от час, висим с линейката и чакаме. 
Втвърдих тона и най- накрая я приеха. Пет минути по-късно късно колегата излезе и каза- съжалявам тя почина. 

Това, което описах е абсурд. Болницата отказва лечение, точно на пациент, за който единственото спасение е болничното лечение. Това е неприемливо.

Болницата( предишния ден, която посещават е частна и там взимат пари от пациента в спешно приемно, ако той не бъде приет в болницата. В общинските и държавни няма подобно плащане). 
В същото време в болница се лекуват здрави" болни". Пациенти например с едно оплакване- нарушено обоняние и нищо друго, но с положителен тест. 

Да не обременявам спирам. 

Написах го, провокиран и от заклинанията на министъра- че болниците могат да прегреят, да се препълнят. От измислено болни. В същото време хиляди наистина тежко болни се лекуват и мрат у дома. 
И на края, за да знаете. Здравната ни система е боклук. Не са виновни лекарите.

Системата е тази, която ги изнасилва. Не е виновен и министъра. Дръжте се за стола, да не паднете от това което ще кажа. Цялата вина носи надзорния съвет на НЗОК. Министъра няма нито управленски, нито финансови правомощия за цялата профилактична, диагностична и лечебна дейност.

Всичко това се финансира и ръководи от надзорния съвет на НЗОК. 
Решение. Разбира се, че има. То е лесно осъществимо, но са нужни хора с добро ДНК. 

П. Попов 

19 коментара
31 Октомври 2020 12:20 | Гражданин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

А частна болница защо отказва лечение?
Държавата трябва да ги задължи, след като работят по клинични пътеки с НЗОК и взимат пари от тях, да нямат никакво право за отказ на пациент!
Иначе, като ПУЛС, а и други частни клиники, да си подбират клиентите/пациентите.


31 Октомври 2020 12:42 | Запознат
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

В болниците, частни или държавни, се лекуват само богати или политици. Обикновените хорица си мрът в колите до спешното или върнати от там. Струма поисскаите имена от болниците и ги публикуваните, за да знаят хората.


31 Октомври 2020 12:42 | старогражданин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Панчо, Панчо, добре е, че не съобщаваш имена на болници и колеги-доктори.


31 Октомври 2020 14:40 | Аси
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А защо да не съобщава, нали няма да стачкуваме, ще работим честно, за да променим системата. Трябва да се публикуват брои легла в Кюстендилска област, общински и частни болници. Само така може да има някакъв контрол върху леглата за ковид отделенията. И частните болници теглят пари от Здравната каса, щом не откриват легла, да се самофинансират.


31 Октомври 2020 15:09 | Д-Р МОТИКАРСКИ
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

ВСИЧКО НАПИСАНО ЗА ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ, ЗДРАВНАТА СИСТЕМА / С УГОВОРКА, ЧЕ ИМА МНОГО КАКВО ДА СЕ НАПРАВИ /, БОЛНИТЕ ОТ COVID - 19, Е ЕДНА ПЪЛНА ГЛУПОСТ, НАПИСАНА ОТ КОЛЕГА С КОГОТО РАБОТЯ ЗА ЖАЛОСТ ЗАЕДНО ВЪВ ФЦСМП - ГР РИЛА. УВАЖАЕМИ Д-Р ПАНАЙОТОВ - ЗАЩО НЕ ДОЙДЕШ ДА ПОРАБОТИШ В КОВИД ОТДЕЛЕНИЕТО НА БОЛНИЦАТА НИ, А СЕ КРИЕШ УСПЕШНО ЗАД ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ??? МОЖЕ БИ ТЕ Е СТРАХ ОТ ТОВА ЧЕ СИ РИСКОВА ГРУПА, КАТО ЧОВЕК НА ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ ??? КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ПРЕСТАНЕШ С ИЗМИСЛЕНИТЕ СИ БРЪТВЕЖИ И ДА ЗАЖИВЕЕШ В РЕАЛНОСТТА, РАЗБИРА СЕ АКО ТИ Е ВЪЗМОЖНО !!! ВСЕ ПАК, МАКАР И МИНИМАЛНО, СЕ НАДЯВАМ, ЧЕ ЗАД КАЗАНОТО НЕ СЕ КРИЕ ЛЕКАРСКА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ !!!ЕДИНСТВЕНО КОЕТО ЩЕ КАЖА : ПОКЛОН ПРЕД ТРУДЪТ НА КОЛЕГИТЕ ОТ ПЪРВА ЛИНИЯ И ХОЛАН НА ИЗМИСЛЕНИТЕ ГЕРОЙ КАТО МЪНГЪРОВ И ТЕМ ПОДОБНИ КРЕАТУРИ !!! ЗАРАДИ КАПНАЛИТЕ ОТ УМОРА КОЛЕГИ И РИСКА КОЙТО ПОЕМАТ, ЩЕ БЪДА ДО ПОСЛЕДНО БЕЗКОМПРОМИСЕН КЪМ ТАКИВА ИЗКАЗВАНИЯ КАТО ТВОИТЕ - НЕВЕРНИ, ТЕНДЕНЦИОЗНИ И ЖАЛКИ В СВОЯТА БЕЗМИСЛЕНОСТ !!


31 Октомври 2020 15:17 | Господ Гледа
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ние не сме народ а МЪРША!


31 Октомври 2020 15:31 | Д-Р МОТИКАРСКИ
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

В ИМЕТО НА ВСИЧКИ БОЛЕДУВАЩИ И ЛЕЖАЩО БОЛНИ И КОЛЕГИ-ЗДРАВНИ РАБОТНИЦИ, ЛЕЖАЩИ В МОМЕНТА В БОЛНИЧНИТЕ ОТДЕЛЕНИЯ, ПОЖЕЛАВАМ ОТ СЪРЦЕ : БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ !!!
В ИМЕТО ТОЧНО НА ВАС, НЯМА ДА ДОПУСНА, СЛОВЕСТНО ДА СЕ ГАВРЯТ С ЧОВЕШКАТА ТРАГЕДИЯ, ХОРА С НАФТАЛИНОВО МИСЛЕНЕ !!!
МЕКИЯТ МИ ТОН СЕ ДЪЛЖИ ЕДИНСТВЕНО НА ФАКТА, ЧЕ СЕ НАЛАГА ДА ОПРОВЕРГАВАМ ШЕХЕРЕЗАДИТЕ НА КОЛЕГА И ПОРАДИ ОГРОМНОТО МИ УВАЖЕНИЕ КЪМ ЛЕКАРСКАТА ПРОФЕСИЯ И ВСИЧКИ ЗДРАВНИ РАБОТНИЦИ !!


31 Октомври 2020 15:46 | Дестан
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

До доктор Мотикарски, пич, ти си функционално неграмотен. Трябва да съм луд, за да се лекувам при теб или си поредния трол.


31 Октомври 2020 15:52 | Д-Р МОТИКАРСКИ
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

ДЕСТАНЧО, НАПИШИ СИ ИМЕТО, А НЕ СЕ КРИЙ ЗАД ПАРАМОНИ !!! ЗА НЕЩАСТИЕТО НИ КАТО НАЦИЯ ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ Е НАЛИЧИЕТО НА ТАКИВА ПРОФАНИ КАТО ТЕБ !!


31 Октомври 2020 16:04 | До др Мотикарски
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Мотикарски то и фамилията ти достатъчно говори за тебе за възрастните хора е абсолютна истина че никой не иска да ги лекува с това е запозната и Европейската комисия защото в БГ пенсионерите са в тежест на хазната.


31 Октомври 2020 17:15 | от близо
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

абе Панчо нали за тая система правеше барикади едно време... а сяя не се оплаквай!


31 Октомври 2020 18:38 | Лобизъм в бяло
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Редно е Правителството да приеме закон, според който всички завършили лекари да работят в общински и държавни болници 10 години. После-където искат. Ама нямало да има лекари за частните болници-ами те са като ресторантите. Всички ресторанти ли са пълни? Фалират ли? Ето така трябва, а не да сучат от НЗОК и да приемат селективно пациенти. А така уж една и съща функция, а заплатите двойни, защото... ами лобизъм има. Лобизъм.


31 Октомври 2020 19:56 | Наркоман
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Дойде и моя ред да ви гледам сеира


31 Октомври 2020 20:02 | Един друг
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Ей, Панчо, пич мършав! Да не мислиш, че хората са толкова късопаметни и са забравили, че ти си в основата на рИформата в здравеопазването, кято сега плюваш! Или ни мислиш за склеротици, или ти самия си станал такъв! А и не знам защо ти се дава трибуна да бръщолевиш глупости!


31 Октомври 2020 20:11 | До Лобизъм
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Много си умен, но ще задължаваш хората тогава когато им платиш обоченението. Иначе не в Общински, а направо през Терминал 2.


31 Октомври 2020 20:13 | Един друг
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

А до "лобизма в бяло" Защо госпожо, госпожа : Защо само до лекарите да е е това? Защото едва сега разбрахте, че са дефицит ли? Тепърва ще се чешете в главите. Едно време тато ни озаптяваше с така нареченото разпределение. Нещо такова ли искаш "лобизъм в бяло"? И без това мераклиите за медици все повече изчезват, това ще означава че вече никой няма да се кандидатира. па тогава нека народното събрание приеме закони за 20 години задължителна работа в любимата ни Родина! Което ме подсеща колко си начетен/а "лобизъм в бяло". Правителството НЕ приема закони, правителството ги ИЗПЪЛНЯВА!


01 Ноември 2020 07:37 | старогражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Преди 15 години д-р Панайотов беше изхвълен от политиката по най-брутален начин от доктори, които са в основата на израждането на здравеопазването. И аз не споменавам имена, защото не очаквам нещо добро да ми се случи. Господ гледа отгоре...


01 Ноември 2020 07:41 | Факт
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

"ОбОчението", особено платеното, веднага бие на очи!


02 Ноември 2020 07:46 | х
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Начело в управлението на държавата последните 19 г, са най-бруталните разбойници. Начело на здравната система, независимо, че са лекари, са пак такива разбойници. Затова е трагично положението у нас.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар