Ќовините на югозападна Ѕългари€
—нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап  
   –егистрац舫абравена парола

≈кскметът ’. »лан се глави за влекар на —емково срещу 400 лв.


17 ноември 2010 00:22  10 коментара   17434 прочита

’асан »лан
’асан »лан


’асан »лан

¬ западнали€ курорт чакат ƒјЌ— за акци€ срещу имот на «латко Ѕаретата


Ѕивши€т кмет на община Ѕелица ’асан »лан вчера започна работа като влекар, както в района наричат обслужващи€ персонал на ски влека в курорта —емково. ћолбата му за длъжността бе одобрена от ректора на “ехнически€ университет в —офи€, който стопанисва съоръжението заедно с колегата му от ”ниверситета по архитектура, строителство и геодези€. ƒвата вуза имат от години в рилски€ курорт почивни станции и освен за влека, 2-те основни писти от 1,2 км и от 800 метра плюс трите по-къси за начинаещите скиори през зимата се грижат и за ски гардероба.

Ќовата месторабота на екскмета, който след мандата се труди в строителството, а през последните н€колко месеца бе безработен, е сезонна и ще продължи най-много до кра€ на април, и то ако има сн€г.  ъм заплатата от около 400 лв., които »лан ще получава, има бонуси, като възможност за безплатно ползване на почивната станци€ на университета и храна в столовата.

Ѕивши€т областен лидер на ƒѕ— ’асан »лан, който впоследствие бе изхвърлен от парти€та на јхмед ƒоган, ще е под пр€кото ръководство на лидера на √≈–Ѕ в община Ѕелица —тефан —танков. Ќаскоро гербаджи€та бе назначен за управител на станци€та и първата му работа бе да смени горивото за парното - вместо с нафта, ко€то излиза 4 пъти по-скъпа, —танков докара 500 кубика дървен материал.

–аботата на бивши€ градоначалник н€ма да е тежка, защото в момента —емково е курорт със затихващи функции. ќсвен двете вузовски станции там има само 2 хотела - “Ѕор” и “–ила”, и двата са собственост на варненски фирми. “–ила” е от кръга на “»ћ и поради невъзможност за отопление през зимата в огромни€ комплекс се ползват само половината от стаите. ќстаналите десетина сгради са частни бунгала - на “ѕочивно дело” и –ѕ , и недовършени постройки, като тази на столични€ бизнесмен  ирил јрнаутски, започнал преди десетина години строеж с гол€м хъс и намерение за инвестиции в района и зар€зал отдавна всичко.

—ред малкото обитаеми вили, които се бро€т на пръстите на едната ръка, е вилата на разложки€ прокурор јйша ƒжамбазка. —поред информирани т€ обаче се качвала р€дко тук.

¬ Ѕелица съвсем скоро очакват към —емково да про€в€т интерес ƒјЌ— и прокуратурата. √овори се, че ако има нещо за проверка в западнали€ им крайградски курорт, то това е комплекс “—вета гора”, стопанисван от беличанина ћиро ћишев, попул€рен като ћиро ѕопа. Ѕивш действащ свещеник в единствената христи€нска църква в Ѕелица “—в. √еорги”, преди 3-4 г. ѕопа взе огромни€ комплекс, за който беличани са убедени, че е финансиран от «латомир »ванов-«латко Ѕаретата. ѕреди броени дни в централната преса изтече информаци€, че Ѕаретата има интереси към —емково, и това затвърди мълвата за участието му в “—вета гора”.

ќще за: ’. »лан  работа  влек ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


10 коментара

17 ноември 2010 08:32 | аууууууууууу
ќценка:
0
 (
8
 гласа)

“ј “ќя ¬Џ¬ ѕ–≈ƒ»шЌј“ј —“ј“»я ѕЋю¬¬ј ѕќ ÷¬≈“јЌќ¬ ѕќ Ѕќ–»—ќ¬ » ѕќ √≈–Ѕ —≈√ј √ќ Ќј«Ќј4ј¬ј“ »“ќ ”ѕ–ј¬»“≈Ћя  ќ»“ќ ≈ Ћ»ƒ≈– Ќј √≈–Ѕ —“јЌ ќ¬ —“јЌ ќ¬ “» —» √”Ѕ≈щј ‘»√ќ–ј ,,,4ќ¬≈  ,,јћЌ≈«»я“ј “» ≈ ¬ј¬  –ј≈Ќ —“јƒ»».. ѕј«» Ѕќ∆≈ —Ћяѕќ ƒј ѕ–ќ√Ћ≈ƒЌ≈..


17 ноември 2010 11:54 | ƒќ ayyyyyyyyy
ќценка:
2
 (
10
 гласа)

Ќеграмотен първо се научи да пишеш , по добре ’асан »лан от колкото н€кой мошенник. ј за —танков не му се коси не е губеща фигура колкото и да ти се иска май ти си губещата фигура щото си завистлив и неграмотен от такива като тебе да ни пази господ!!!


17 ноември 2010 17:13 | до аууу2
ќценка:
0
 (
8
 гласа)

—танков не е губеща фигура, но парти€та, дето оглав€ва със сигурност. — действи€та си, по-точно с бездействи€та си, той накара много хора да се отврат€т от √≈–Ѕ.  акво се промени в Ѕелица? Ќищо! Ќе може да се гледа само личната изгода и лични€ интерес! ѕромените тр€бва да стават на дела, не само на думи! Ќаближават избори, но аз който страшно харесвам Ѕойко, не съм сигурен, че пак ще гласувам за него. » за това не е виновен той, а хората му на местно ниво. — празни думи и празни обещани€ за пром€на, избори не се печел€т! ћоже да живеем на село, но не сме от луната.


17 ноември 2010 17:19 | до ауууууууу2
ќценка:
-2
 (
6
 гласа)

Ѕраво точно така много хора са на ¬ашето мнение


17 ноември 2010 20:32 | до ауууyyy2
ќценка:
4
 (
6
 гласа)

’ич не ти е лесно сигурно всеки ден те боли глава от завист към хората !!!


17 ноември 2010 20:35 | Do vsichki protiv GERB
ќценка:
5
 (
5
 гласа)17 ноември 2010 21:59 | eeeeeeх
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

“ой затова ли пак сложи възела ? ≈еееееееееееех


18 ноември 2010 13:51 | usmivka
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

:)


18 ноември 2010 22:39 | абре,бре,бре,бре.
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

ало, човеко е сериозен още от ка-це-ка-то. ама ей, да знаете дека си е помак /както всички останали/ и знаете що е ветропоказател. коментираме нещо що знаеме от мноноого години. иначе нема да са оцелели. а, за герб -така е.от бе-ка-пе-то по €ка фирма нема. другите са дъщерни фирми. поздрави на бай иван /комсомолски€/. той е местни€т тодор живков. и на 50 беше комсек на това големо село що командва българи€ много години. браво..... идааа изборе. гледайте вече и мислете за кои да гласуваме. фирмата майка и да краде пак в бг. остава. патриоти са.другите-куче влачи, дира нема. а, наздраве.


19 ноември 2010 17:17 | Ѕелица
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

«ащо толкова шум се вдига около ’асан »лан? „е след като е завършил средното си образование със среден / 3.00/ какво друго да работи ако не н€какъв общ работник? “ова че е бил кмет на Ѕелица е съвсем естествено за този край. “ук всичко е по правилата на ƒѕ—, затова сме на този хал... явно той изпитва гол€ма носталги€ за кметски€ стол след като и публикуваната снимка е от този период.... но пък и сегашни€т кмет съвсем ще затрие Ѕелица като общински център... ћлади, образовани и най-вече отговорни хора тр€бва да поемат управлението в общината!!!
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.