Ексклузивно в Struma. com! Разследват мистериозна смърт на 5- годишно дете, докарано от Рила в Спешно отделение на МБАЛ Благоевград обновена/

20 май 2024 08:58   3 коментара   20860 прочита


Лекарите от Благоевград: Детето беше докарано мъртво , в отделението е правен опит да бъде интубирано и реанимирано, но е било късно за него

5-годишно дете издъхна тази нощ, момченцето е докарано  в Спешно приемно отделение на МБАЛ Благоевград с линейка от Рила . Сигналът е получен в полицията малко след 2 часа, научи Първо Struma.com . Детето е от кочериновското село Стоб и постъпило в спешното отделение малко след полунощ.

Според лекарите в МБАЛ Благоевград детето е било мъртво, когато е докарано с линейката. В Спешно отделение е правен опит за интубиране и реанимация, но е било късно за подобни действия. "Детето е докарано мъртво с линейка от Рила. Прегледал го е и го е приел благоевградският лекар д-р Владимир Пандев, които снощи 2 пъти  викан в  семейството, за да види детето. 

Тук в Спешно отделение около 40 минути колегите са извършвали реанимационни действия, но дефакто детето е било починало, по моя информация е лекувано у дома, било с разстройство и повръщане, най-вероятно е аспирирало, но аутопсията ще покаже точната причина за смъртта му, това заяви за Струма ком директорът на МБАЛ д-р Д. Димитров.  Образувано е досъдебно производство за причинена смърт по непредпазливост, какво се е случило, очаквайте подробности само в Струма ком. 

П. Петров 


Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
20 Май 2024 10:37 | Симеон
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Тъпа и неграмотно написана статия.
Как го е приел мъртво, как 40 минути реанимирано и къде два пъти е ходил да го преглежда?
Немам думи!


20 Май 2024 14:05 | мале мале
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Доктор Пандев 2 пъти посетил детето в къщи и не установил нищо обезпокоително. Този същият ли доктор дето се занимаваше с политика? Такива псевдодоктори да те пази Бог да те лекуват. И как така е доведено мъртво в спешното пък се опитвали да го съживят? Там да не работят ексрасенси?


21 Май 2024 08:10 | Само питам...
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Пандата 2 пъти е ходил от Благоевград в Стоб, така излиза от написаното?!? Той да не личен доктор на семейството?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар