Ексклузивно в Struma.com! 38-годишната Ана от Старчево, изоставила бебето си плаче в полицията! Изродила го сама в къщи, оставила го от срам и безпаричие, имала дете ученик.....

21 октомври 2019 13:18   10 коментара   20475 прочита


Тази сутрин бе арестувана майката на изоставеното пред лекарски кабинет бебе в Петрич. Тя е 38-годишна българка, от петричкото село Старчево, майка на дете ученик в селското училище, научи Struma.com.

Ана не говори за бащата на детето си, но според хората от селото той също е от Старчево. Тя не живее с него, живее с родителите си в дома им, заедно с детето си.

Крила бременността, за да не се срами пред хората, родила детето сама у дома си, гледала го кърмила го няколко дни и понеже била в абсолютна невъзможност да се грижи за него, безпаричието и мизерията я задушавали, решила да го изостави, за да се грижат за него. В общи линии това е версията на арестуваната майка. Със случая се зае прокуратурата, срещу Ана ще бъде повдигнато обвинение.

Социалните служби се грижат за момиченцето ѝ, което е все още в неонатология на болницата в Сандански. Не е ясно дали Ана ще вземе детето си, за да се грижи за него. Предстоят разговори с нея от служителите на социалната служба в Петрич, след което ще се прецени дали бебето да и бъде върнато. Очаквайте подробности по случая, който е прецедент в Петрич.

П. Попов


Още за: майка   кабинет   бебе   Петрич   Още от: Общество

Принтирай статия
10 коментара
21 Октомври 2019 13:46 | селска
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

някой май е кръшкал и му е било хубаво, след което се е опитал да прикрие плодът на нежеланата бременност, абе чудя се, че май и по селата не са чували за предпазни средства, както у ромските махали, дано да намерят добро приемно семейство, за да не страда невинното детенце


21 Октомври 2019 13:51 | Истината
Оценка:
-3
 (
19
 гласа)

Да кръшкал, ама ако не бе герб, социалната политика да бе на ниво, а не циганите да са облагодетелстване.


21 Октомври 2019 13:54 | Истината
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Струма, блокирайте всички статии който са против герб Петрич, защо, ще се пише против Бръчков


21 Октомври 2019 14:56 | гражданин
Оценка:
8
 (
20
 гласа)

Такова е положението. И българите си захвърлят децата поради невъзможност да ги гледат. До там ни докараха, че едни да се чудят какво да си правят милионите, а други да не могат да изхранят децата си.


21 Октомври 2019 16:00 | гроб
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Да го е оставила в кабинета на областния управител. Ако е в приемно семейство за това дете ще дават хилядарки, но щом е при майка си не дават и стотинка. Нямат срам и арестуват майка на две невръстни деца защото е бедна.


22 Октомври 2019 11:10 | 000
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Престанете бе...
Замисля ли се някой какво изживява тази жена?!?
Ок... съгрешила, но кой от вас е безгрешен? Вие, праведните, само чакате новина, за да плюете.
Правите сензация от личните драми на хората. Не забравяйте, че животът не подминава никой и утре може да хулят и вас. Майката е направила най-доброто за детето.. Бог да му даде любов и светлина!


22 Октомври 2019 21:31 | Йорданова
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Да, тази жена изживява голяма трагедия! Причината за това й действие се оказва безпаричието, мизерията до която ни докараха управляващите. Иска ми се да вярвам, че детето ще й бъде върнато, както и това, че ще и бъдат отпуснати пари за отглеждането му - толкова, колкото ще дадат и на приемното семейство! А госпожа Е. Сливкова, която се изживява като медийна звезда, би трябвало да се замисли, не е ли нарушение на закона и конфликт на интереси, факта да регистрираш сдружение "За промяна" - доставчик на услуга (2016 г. справка Търговски регистър) и в същото време да изпълняваш длъжността директор ДСП гр. Сандански. И независимо от това, че от началото на 2019 г. е променен състава на управителното тяло, обществена тайна е, че тази не правителствена организация, вероятно получава финансиране и от държавата, т. е. от нас - данъкоплатците.


23 Октомври 2019 16:42 | ТОДОР
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А никои не мисли по колко пари получават ромите в сръвнение с една здрава Бяла българка


23 Октомври 2019 16:43 | мария
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Жалката истина е, че българските майки получават по 500лв помощи, а една ромка 1500


26 Октомври 2019 02:02 | Благоевград
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Първо към коментирщите пълни глупости по-горе.... трябва да си доста невеж, за да мислиш, че циганката взима повече помощи от българката, само защото е циганка. Пълен абсурд! Има си правила, условия и начини на изчисляване, където етническата принадлежност не играе никаква роля!!! Иначе се чудя и аз, що за сбъркана услуга е това за децата, що за закрила е това да те отнемат от родителите, поради бедност и да те поверят на грижите на непознати, пък било и те професионални приемни семейства.... Може ли това да бъде професия?! Как е възможно да причиняват този стрес на децата тези уж професионалисти по тяхната закрила и следване на най-добрия им интерес (поне така е записано в закона) Всички сме били деца, нека си признаем кое е в наш по-добър интерес, да бъдем при мама и татко, макар и бедни и мизерни или да живеем с непознати в голям дом, който обаче никога няма да бъде наш. Защо държавата не подкрепя и закриля децата в семействата им, а ги праща при чужди платени хора : (
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар