Ексклузивно! Нов силен тласък на напрежението гимназия "Пейо Яворов" в Петрич! Съдът върна уволнената директорка Таня Георгиева!

17 януари 2022 11:33   41 коментара   30930 прочита


Учители отказаха да влязат в час, отворено писмо

Днес уволнената след серия скандали директора на елитната 100 годишна гимназия "Пейо Яворов " в Петрич, Таня Георгиева, се върна на работа със съдебно решение. Появата и взриви учителския колектив и персонала, които излязоха на протестни действия в двора на училището, заявявайки, че няма да влязат в час, докато Георгиева не напусне учебното заведение,разбра Struma.com .

Отворено писмо, подписано от 56 учители и помощен персонал в гимназията отпътува в петък до министъра на образованието Н. Денков и шефът на РУО Ивайло Златанов. В него учителите настояват незабавно Георгиева да бъде отстранена от работа, заради лошия климат по време на найното управление и серията протестни действия преди време, докато тя не бе освободена.  .

Проблемът на гимназията   с директорката Таня Георгиева, на е от вчера. Срещу нея се обяви целия учителски колектив. Проверки на инспектората установиха нарушения в трудовата дисциплина, разпитаха всички работещи в гимназията, които бяха категорични, че обстановката, която с управлението създава Георгиева е зловредна за провеждане на учебния процес и началникът на РУО Златанов подписа заповед за уволнението и.

Заповедта и трудно бе връчена, тъй като Георгиева бе в болнични, не се явяваше на работа и създаваше пречки за нормалното и освобождаване от работа. Тя обжалва заповедта и съдът я възстанови на работа. Но днес бе посрещната с протести, които няма да спрат, докато не се реши проблемът, категорични са протестиращите. Очаквайте подробности за безпрецедентния скандал в гимназията. „

Петя Колева  


 


Още за: учители   гимназия   Петрич   Още от: Общество

Принтирай статия
41 коментара
17 Януари 2022 12:20 | Методи Петров
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

От три дни ни притискат от Герб да правим нови подписки всички мълчат децата получават най-ценият си урок за да успееш трябва да лъжеш и маниполираш. Съд и правила само за бедните. Страх тресе кочината. Не всичко е Герб и не всичко се страхува. Отново под натиск ни изведох и принуди а да оставим децата след втория час. Стига вече станахме за страхува пред децата.


17 Януари 2022 12:24 | Родител
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Нали има пандемия, какви са тези стачки такива ли примери давате на децата! Спрете се вече. Заплати големи получавате, а нищо не работите. Децата цял ден в барчетата цигари и кафета пият.


17 Януари 2022 12:39 | 22
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

РИБАТА ЗАМИРИСВА ОТ ГЛАВАТА ДАСКАЛИЦИ.


17 Януари 2022 12:39 | 112
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Има ли развитие на случая с полицая Цв. Ив. /РПУ-Петрич/ който извади пистолет, зареди го и заплаши с убийство невинни хора които по негова преценка не са му дали предимство с колата си. Направен ли му е тест за употреба на наркотици ? Общественоста на Петрич очаква отговор.


17 Януари 2022 13:06 | Пепа Божикова
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Защо не мога да коментирам публикации? Нали съм член на групата Община Петрич?


17 Януари 2022 13:56 | ...
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какъв пример давате на децата? От всичко това страдат те. Учители сте разберете се цивилизовано.


17 Януари 2022 13:59 | Родител
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Работя в шивашка фирма, днес отново научавам, че детето ми няма часове. Учителите ги оставили в стаите и отишли да стачкуват. Въпроса ми е следния:Кой ще заплати отоплението и всички разходи за днешния ден щом никой не е бил в училището. Кой и защо ще плати на учителите щом те не са били на работа. Чета статията подписана от 56 учители... Сега всичките тези 56х60 лв прави 3360 лв да ги дарит на социалните домове, защото те те са работили днес за тях.


17 Януари 2022 14:06 | Продължаваме
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

От случващото се разбирам, че не само главния прокурор трябва да се смени, а и инспектората. Промяна ще има, тя е започнала върнете си членските книжки и елате при нас. И имайте смелост вместо да правите поръчки подписки всеки да си изрази мнението открито.


17 Януари 2022 14:16 | Само факти
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А в съседната община Сандански в земеделската гимназия има петима (5) заместник-директори! Почти като в Народното събрание! Директор-великан!


17 Януари 2022 14:42 | Общественик
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Изгледах и двата репортажа водещата зададе подвеждащи въпроси на Георгиева, а на учителите защо не ги попита дали няма да напуснат щом не им харесва да работят. Те не работят с Георгиева, а с деца. Щом е имало тормоз защо не са завели граждански дела, а се крият зад другите и ги подстрекават. Защо никой не каза къде са децата и да ли ще си искат днешната заплата. Мълчите. Мълчете. Но и на родителите ще им писне от тези политически назначения.


17 Януари 2022 15:02 | До общественик
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Нека общественикът знае следното: учителите работят както с деца, така и с директора. В случая с този "директор", който има усещането за себе си, че е роден такъв, че е "над всички", макар да е нехаресван от повечето си подчинени. Общественик, искам да си зададете въпроса: защо е така? Как един човек, в случая Т. Г., успя да "обърне" почти целия колектив срещу себе си? Що за умение е това да не можеш да работиш с колегите си, да правиш интриги, да пишеш доноси, да подстрекаваш родители и виртуозно да навлечеш гнева на всички от своето "триумфално" завръщане. ВКС е съд, да, решението им не се обжалва, но учителите са хора и те искат Човек за директор. В случая нововъзстановената директорка няма нито достойнство, нито морал. Да не те искат и ти с целия си акъл да дойдеш на работа, при това да заплашваш "стадото" с уволнение, както се изказа арогантното подобие на адвокат на Т. Г. Днес бе човешкото падение на този индивид, мислещ себе си за велик директор. Много си повярва, много ..


17 Януари 2022 15:06 | Дано
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Точно на бившия директор назначението бе политическо.


17 Януари 2022 15:06 | Драган
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Що не отидат да стачкуват в някоя частна фирма? Учителсконо съсловие е много лош материал. Вечно недоволни, знаещи и можещи в тяхна полза. Защо им е неудобна тази директора? Нека се аргоментират? И те не знаят какво искат.


17 Януари 2022 15:13 | Дано
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Възстановената директорка не ставаше дори за учител, а не пък за директор. Нея не я искат не само колегите й, но и родители и ученици.


17 Януари 2022 15:19 | Общественик
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Отнова се криете зад анонимки, а говорите за такива .Щом сте прави заведете дело и го спечелете. Не въвличайте децата. Щом мислите, че сте прави платете си разходите по делото и щом спечелите говорете .А това, което става е политика но не и образование. Пример:Асен Златаров-политическо назначение.... Тихомълком изпратена, там от където е дошла. Въпреки, че председател на комисията по Образование в Община Петрич е Светла Данаилова от партия Герб. Тези факти са необорими. Продължавайте да пишете анонимки и бъдете част от статуквото. Обществото говори все повече.


17 Януари 2022 15:50 | Петрич
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Бръчков е наркоман и скоро ще бъде в затвора


17 Януари 2022 15:51 | Alo
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Като толкова я обича колективът, защо върнатата бивша директорка е отишла с двама адвокати и други външни лица за подкрепа и е сменявал единият бравите. Като какъв го е правил. Имат ли право външни лица да влизат така в училище.


17 Януари 2022 16:10 | До Ало
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ЩОМ СТЕ БИЛИ ТОЛКОВА ИЗПЛАШЕНИ, ЗАЩО НЕ СТЕ СЕ ОБАДИЛИ НА ПОЛИЦИЯТА И ДА ПОДАДЕТЕ ЖАЛБА. А ОТНОВО СЕ КРИЕТЕ ПОД ПОЛАТА НА РУО И КМЕТСВО. В РЕПОРТАЖА СЕ ВИЖДА, ЧЕ ГЕОРГИЕВА Е ПОДАЛА СИГНАЛ И ЖАЛБА. И моля ви пишете си имената нали сте Подписали Вече Под Натиск. Може публично да говорите и пишете.


17 Януари 2022 16:43 | Николова
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Давам частни уроци по английски 15 лв за ученици от Гимназия Яворов а за останалите 20 лв.


17 Януари 2022 16:52 | Alo
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

За сведение, аз не съм учител. Детето ми учи в училището и не смятам, че е нормално външни лица да влизат така в училище. Като какви се разпореждат? Този, който е сменявал бравите е бил бивш пенсиониран параджия на училището.


17 Януари 2022 17:26 | До Ало
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ПИШЕТЕ СИ ИМЕНАТА ВЕЧЕ СТЕ СЕ ПОДПИСАЛИ ПОД ПРИНУДА СЕГА МАЖЕ ДА ИЗРАЗИТЕ ПОЗИЦИЯ ОТКРИТО И ПУБЛИЧНО. ЩОМ НЕ СТЕ УЧИТЕЛ ОТ КЪДЕ ЗНАЕТЕ, ЧЕ Е СМЕНЕНА БРАВА, А И ТВЪРДИТЕ ЧЕ ЗНАЕТЕ КОЙ Е СМЕНИЛ ВЪПРОСНАТА БРАВА. НАПРАВИХТЕ УЧИЛИЩЕТО НА НИЩО


17 Януари 2022 17:42 | ппп
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Всички проблеми в тази гимнация и въобще във всички държани и обшински институции отват от селяните които през последните години с мекотелното си поведение се намъртаха в тях и въведоха тази селяния!


17 Януари 2022 19:43 | Компетентна
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тая и във горите се изказваше неподготвена, затова сега фургончето на мъжа им незаконното ще замине, да я възстановят на друго учебно заведение голямата даскалица!


17 Януари 2022 20:09 | Общественик
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Изгледах интервюто по тв. Бац .Поздравявам г-жа Георгиева. Оществото все повече започва да разбира истината. Гл. експерт Данева срещите се правят по правилата, а не по нареждане и защо днес децата не са на училище, чуваме и утре няма да учили. Къде ви е позицията пред обществеността. Децата показват, съобщения в ФБ групи, вайбар групи как ги настройване срещу върнатия директор. Кой и как ще оргонизира учебния процес в училище. Губещи отново ще са децата, а печеливши група партийни членове от Герб?


17 Януари 2022 20:30 | Катерина
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Това, което се случва пред очите на децата е грозно! С какви очи ще се върнеш там, където не си "добре дошъл"? Как гледаш към хора, които си унижавал? Как ще очакваш да отговорят към теб, след като знаеш как си се държал с тях? Г-жо Георгиева, напуснете Гимназията, там не е вашето място! Оставете хората, които се ни научили на всичко да бъдат до децата, те имат нужда от тях, не от Вас!


17 Януари 2022 20:35 | До общественик
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Стига сте писали глупости! Като не познавате проблемите на гимназията с тази самозвана психично нестабилна жена, не взимайте думата в коментарите. Видяхте ли й лицето в репортажите по НоваТВ и по Нет+? Та тя е изкривена муцуна от злоба! Очите й светят като на човек с диагноза за санаториум. Дано вземе мерки за себе си, че скоро като си тръгне кой ще я посещава в лудницата не знам... И още нещо - всеки си търси правата, както тя в съда, така и учителите! Нека да видим кой ще победи - тя или 50 души, които иска да уволни. Горчиво ще съжалява, но нека - пак ще бъде уволнена след няколко дни.


17 Януари 2022 21:15 | Общественик
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Учителите виждам, че се крият под полата на Кметството и на РУО. Загрижени били за децата за парите и партийката сте загрижени. Вие ако бяхте учители днес, утре ще сте в час с децата където ви е мястото и правата ще си ги търсите по законния начин, а не на двора и в барчето. Не знаели, нищо не обсъждали не се срещали с бащицата то нова телевизия, така случайно е минавала покрай Гимназията. И съвсем случайно е направила репортажа. В какъв театър искате да ни вкарате и дори за аплодисменти молите!


17 Януари 2022 21:16 | Коментатор
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Случилото се днес е пълна подигравка към децата. Учителката да си тръгне след първи час. Учителки сте предполага се че сте умни умните хора те показват омразата си така че децата само да плащат. Не се ли замислиха поне за момент защо са станали учителки и че тяхната главна цел е да ги научат на нещо. Тези протести са плод само на гербаджииски интереси не на нещо друго


17 Януари 2022 21:34 | Катерина
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Омраза в Гимназията "сееше" тази жена, сега си "бере" реколтата. Такова "чудо" не е виждане там, била съм ученичка там, защо при г-жа Липидакова (като директор) нямаше такова нещо? Защо г-жа Карамачева, докато беше директор не беше така? Задавате ли си този въпрос, господа коментиращи?


17 Януари 2022 22:04 | РОДИТЕЛ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Изгледах репортажите, прочетох статията, прочетох и коментарите там за сега няма цензура и никой не плаща за да му публикуват или излъчат репортаж. И от всичко това не видях директора да обижда учител, родител деца. Но ми прави впечатление, че учители криещи се зад анонимността отправят обиди и квалификации, които не трябва да бъдат присъщи за един учител. Катерина вече си завършила представи се с цялото си име. Напълно подкрепям част от изразените позиции. Щом не работите покажете на общността колко пари ще дарите от парите, които ще вземете без да работите. Какво ще правят утре децата! За това ли всички млади напускат България!


17 Януари 2022 22:11 | Катерина
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Вие се криете :) Истинското ми име е това, и аз съм РОДИТЕЛ, но имам име и не ме е страх да го напиша. Последно репортажът по БАЦ хииииич не беше платен, просто явно и г-жа Георгиева не харесва кмета, както и г-жа Бацанова. Вече е много смешно. Голям цирк. Такова "нещо" никога не е било, ЗАЩОТО тези учители, които видях отвън, бяха и мои. Изобщо не са нови!


17 Януари 2022 23:28 | До общественик
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Родителю, предлагам да спреш да ръсиш глупости, след като не си запознат с реалната ситуация в това училище. За да я искат близо 50 човека, направи си сметка защо? Не е казала квалификации по адрес на учителите пред камера, но същата тази самозвана директорка не спря да ги заплашва с уволнение, че спрели учебния процес и че ще има изисквания към тях. Същата тази госпожа Директор години наред тормозеше хората, пишеше доноси по техен адрес и настройваше родители срещу учителите. Нека ви кажат родителите на 10. б как се държи на родителските срещи на нейния син. Питайте ги, нали цените родителското мнение! Пак ще кажа: 50 души срещу един! Защо ли? Не мислите ли, че има причини, които не чухте от 2-3 репортажа? Спрете да пишете глупости и да се излагате. Хората искат да бъдат чути и да изритат това недоразумение от поста директор, опетнило с името си вековната ни гимназия!


17 Януари 2022 23:57 | ДАСКАЛ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Каква пародия на учители. Заплатаджии и циркаджии. Вие не можете да бъдете учители. Много се смях на репортажа в което чух, че "УЧИТЕЛИТЕ" получили сърцебиене и какво ли още не от притеснение. Ако в края на месеца Ви отрежат и 5 лв от заплатите ще получите и инфаркт. Вземете си часовете и не оставайте децата да бродят из улиците. Единственото което интересува педагогическите специалисти с колко ще им вдигнат заплатите. В системата влязоха много уредени лица заради високите заплати. Когато един човек си обича работата си я гледа, а не се занимава с директора. Да тази директорка сигурно не е най подходящата, но къде са били синдикатите през тези години. Не са защитили никой. Може да си е взела поука за грешките си, но кой ли на нейно място би се отказал и да си стои без работа. През последните години всички новоназначени директори в Петрич са много партийно обвързани и послушно завързани. Хляб и зрелища "Сака ме", но единствените потърпевши са учениците. Мислете умната


18 Януари 2022 01:37 | До Даскал
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ти не си даскал, а един прост кефал, който така и не разбра какво му се обяснява... Учителите не работят само с децата, бе, маолумник! Толкова ти разбира главата от училище. Как се работи със злобен, инатлив и отмъстителен човек, който мисли гимназията за Бастилия? Тази луда директорка да вземе да си вдигне нещата и бегом у дома при нейния дъртак, на когото му развали семейството преди време и му роди копеле. Къде бяха синдикатите ли? "Подкрепа", който е от 5 души безрезервно я подкрепя, даже лидерката им - една кучка, се изказа пред Нова в нейна защита. СБУ, с повечето учители, е против нея от години и води битки, но Темида е сляпа, понеже новата власт й помогна да спечели делото Но сега ще я изритат отново. А ти, даскале, си помисли новия коментар в нейна защита, съжали я, не е добре жената...


18 Януари 2022 08:41 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Аз съм родител и детето ми учи в гимназията. Нека се направят взаимни компромиси в името на децата и не се нарушава учебният процес.


18 Януари 2022 09:09 | 1111
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ЗлО-танов е виновен, той унищожи образованието в областта с партийните назначения на НЕКАДЪРНИЦИ и държи още директори 3-4 години след пенсия -получават 3-4 хиляди на месец


18 Януари 2022 10:09 | Петрич
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Бръчков кога ще се жениш наркоман


18 Януари 2022 13:05 | Гражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Публична тайна е, че учениците в гимназията не влизат в часовете, а и нивото на образование там е доста ниско. Не познавам нито директорката, нито учителите, но е недопустимо хората, които учат децата ни да не зачитат решения на съда и да не спазват трудовата дисциплина. В крайна сметка, всеки има право да напусне ако не му харесва. На всички ли ни харесват шефовете ни и работата? Това не бих го нарекла отговорно поведение!


18 Януари 2022 13:15 | Данчо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тоя Георги Велев ги прави тия отцепки с наркобароните от Нова Загора


18 Януари 2022 14:05 | Ученик
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Никой не знае какво се случва в гимназията, пишете пълни глупости. Повечето, да не кажа всички учители се опитват да се държат приятелски с нас, това на вас пак не ви, уйдиса". Като имате претенции пращайте децата в други училища.


18 Януари 2022 20:04 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

До общественик:Никак не е тихомълком. Напротив, дайте си името и ще Ви кажа как и какво се случи? Иначе, имате право. А, що се отнася до случващото се в гимназията, ненормална история. Но, всеки народ заслужава съдбата си. Много ниско ниво. Факт!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар