Ексклузивно! Кандидатът за "Секретар" на община Благоевград И. Велков в директен сблъсък c кмета Томов! Поиска спешна проверка от КПКОНПИ и Министерски съвет за начина на провеждане на конкурсите в общината

06 февруари 2020 09:48   52 коментара   31714 прочита


Кметската администрация се постара компетентно и с много опит да легитимира предварително назначен служител в конкурса за секретар на общината, казва опитният Велков...

Опитът на общинска администрация Благоевград да хвърли за пореден път прах в очите на благоевградчани с уж прозрачно проведени конкурси за управленски длъжности, удариха на камък. Съмненията за порочност и предизвестен край на 5-те конкурса за шефове на дирекции и секретар на общината се потвърдиха с крайния им резултат:

КАДРИТЕ НА КМЕТА ТОМОВ, РАБОТЕЩИ ОТ МЕСЕЦИ В ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ ,СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ВЪВ ВСИЧКИ ОТ ОБЯВЕНИТЕ КОНКУРСИ.

Излъгани останаха надеждите на останалите кандидати, че в тези конкурси ще бъдат водещи и оценявани безпристрастно професионалните им компетентности и умения. Кандидати, явили се на конкурсите, заблудени от висшия пилотаж в популизма на новите благоевградски управленци. Широко афишираните твърдения за прозрачност и нов модел на управление, за община, отворена към гражданите, за промяна на статуквото, май се оказаха само празни думи, по пътя към спечелването на така жадуваната местна власт.

Виртуози в говореното без съдържание, и с непрекъснатите оправдания в търсене на виновни за несвършената работа, за краткия период във властта, новите управленци ни направиха свидетели на серия от гафове, десетки унизени, нагло и брутално изпълнение на договорки и многобройни предизборни ангажименти в кадровата политика. Разпределението на общинската " баница" с предизборни обещания, бе потвърдено лично от кмета Румен Томов, влязъл в аналите на управлението с култовото си изказване " Назначавам зам. кмет по сигурността Любен Милев, заради предизборен ангажимент към БСП".

Проведените 5 конкурса, обявени в един ден, и спечелени от назначени предварително специалисти в екипа Томов, са ярко доказателство за арогантно подценяване на интелигентността на жителите на града. Начинът на провеждане на конкурсите предизвика оправдания гняв на един от кандидатите в тях, който започна битка за доказване на правотата си обиден, омерзен и категоричен, че ще стигне до край в защитата на професионалните си умения.

В ДИРЕКТЕН СБЛЪСЪК с кметската управа и кмета Румен Томов се изправи секретарят на община Кочериново и кандидат за секретар на община Благоевград Ивайло Велков. Велков бе победен от БСП активистката, и вече назначената за  секретар, участничка в конкурса, Мария Стойнева. Стойнева, хладнокръвно напусна общински съвет и зае поста със заповед на градоначалника, вероятно, без да има каквито и да било съмнения, че ще го запази и след провеждането на конкурс. Зае го много преди да бъде обявен конкурс за мястото и.

В края на миналата година, в последния работен ден, на стената на обявите в община Благоевград, след стотиците обявления, бе вмъкнато и съобщението за провеждането на конкурс. И той се проведе. Участваха трима, спечели очаквано-действащият секретар- Мария Стойнева.

Комисията, начело със зам. кмета Ясен Попвасилев класира дългогодишния общински секретар на община Кочериново, Велков на второ място. Оказа се, че екссъветничката от БСП Стойнева е показала по добър резултат на теста, изготвен от все още неизвестен, външен за община Благоевград, експерт.

Веднага след обявяването на резултатите от конкурса Ивайло Велков подготви мотивирана жалба до Областния управител и до инспектората на МС, в която подробно описва, къде са допуснатите според него нарушения в процедурата на конкурса. В жалбата си Велков настоява областния управител Бисер Михайлов да отмени кметската заповед и да поиска проверка на КПКОНПИ за конфликт на интереси, между членовете на комисията-кмета и участниците в конкурса. Ето какво заяви Велков за Struma.com.

"Считам, че в така наречения конкурс , в който беше ясно от самото начало, че липсва конкурсен елемент, бяха подложени под съмнение личните ми и професионални качества. Затова с настоящата жалба / копие от което има в редакцията ни / ще се постарая да докажа фактите и професионалните ми компетенции.. Наясно съм, че се изправям в сблъсък с Кмета на общината и цялата му администрация, която компетентно и с много опит се е постарала да легитимира предварително назначен служител.

Смятам, че с по нататъшните ми действия ще станат видни от една страна моите компетентности, а от друга компетентностите на издателя на заповедта /кмета / и намеренията му.. Считам за особено важно да изясня това с оглед поставените индиректно под съмнение десетки официални оценки на органите, оценяващи държавни служители,, стотиците оценки на колеги и хилядите оценки на граждани и юридически лица ,,както и оценката на партийни лидери, участвали в избори в последните 8 години, партии и коалиции от партии, дадени ми по време на подготовката на многобройните избори, за които съм отговарял, подготвял и провеждал.

С предприетите действия и последващи такива смятам да докажа професионалната си компетентност и да разсея предизвиканите съмнения. Не на последно място си запазвам правото отново да кандидатствам за длъжността "Секретар" на община Благоевград, НО НЕ В ЕКИПА НА СЕГАШНИЯ И РЪКОВОДИТЕЛ. За законността ще се произнесат компетентните органи, а с оглед на предизвикания обществен интерес Ви предоставям копие от жалба, за да имат възможност многобройните ви читатели да си създадат самостоятелно и обективно мнение, което за мен е по-важно дори и от произнасянето по жалбата от компетентни органи. Заставам зад всяка дума в жалбата си! С лицето и подписа си, пред тях и Закона., заяви Велков.

Struma.com публикува цялата жалба на Велков и апрелира към останалите кандидати, почувствали се недостатъчно и необективно оценени в конкурсите да последват примера му. на смелост и себеуважение, както и детайлно познаване на закона и законността в демократична България.

П. Костадинов

52 коментара
06 Февруари 2020 10:09 | Веселин Петков
Оценка:
19
 (
31
 гласа)

Споко, сега и гаджето на секретарката- зеленчуков магазинер ще почне в общината.


06 Февруари 2020 10:13 | Иван Костов
Оценка:
21
 (
31
 гласа)

A бившия мъж на главния секретар на общината ще го сложат на ксерокса, защото го махат от полицията. Беше уреден от милиционера Любен Милев.
Смех!


06 Февруари 2020 11:29 | �����
Оценка:
16
 (
20
 гласа)

ВСЕ ЛАЙНА СА. ТРЯБВА ДА СЕ ИЗРИНАТ.


06 Февруари 2020 11:34 | Колевецо
Оценка:
3
 (
27
 гласа)

А тоя Кочериновец що иска. Да си седи на село. Благоевград на благоевградчаните


06 Февруари 2020 11:35 | Колевецо
Оценка:
-6
 (
14
 гласа)

А на новия секретар мъжа й си е и ще си остане в полицията. Тъпаци. Он е кадърен кадър.


06 Февруари 2020 11:42 | Васко Василев
Оценка:
19
 (
23
 гласа)

Всички новоназначения са по партийна линия и са поет ангажимент от Томов към левицата и сие. И търгът с операта е нагласен! Абсолютна корупция!


06 Февруари 2020 11:46 | abv
Оценка:
4
 (
26
 гласа)

Струна. кон, а как беше при прдишното управление?


06 Февруари 2020 12:14 | Свой
Оценка:
4
 (
20
 гласа)

Същото но Струма не го отразяваше


06 Февруари 2020 12:27 | Смешни хора
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

Управление на поети ангажименти и метреси.


06 Февруари 2020 12:32 | Александър Делев
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Всички в Кочериново знаят, че ако искат да се свърши работа, трябва да идат при секретаря. Само той работи в тая заспала община.


06 Февруари 2020 13:22 | Свой
Оценка:
-8
 (
16
 гласа)

Брей
Ми да си го държат
Нали е кадърен


06 Февруари 2020 13:27 | Общината
Оценка:
15
 (
19
 гласа)

Момчето е от благоевград години наред пътува няма заради предизболните авгажименти на томав хорята да страдат тая спечелилата понятие няма от администрация


06 Февруари 2020 13:34 | До свой
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Ами държат си го, нали иначе трябва да хлопнат кепенците


06 Февруари 2020 16:15 | Аз
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Този некадърник Томов е време да си ходи. Като си тръгва да не забрави да си вземе и недоразуменията, които назначи барабар с Доньо сводника


06 Февруари 2020 16:38 | СПОКО
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Ще гладувате за пари на Благоевградския данъкоплатец т. е. от общинската хазна, най-малко още 4 години.


06 Февруари 2020 16:55 | запознат
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Някой по-горе беше написал, че Велков е от Кочериново-не е! Момчето си е от Благоевград, но отвратителната Мара е от пловдивските села! Тя е пълна некадърница и няма стажа за да бъде допусната до конкурса изобщо! Томов ги назначи всички такива, с фиктивни конкурси и да знаете, че скоро града ни ще усети какво значи да те управляват смотаняци и некадърници! Жалко, бог да пази Благоевград и неговите жители!


06 Февруари 2020 17:10 | Свой
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

До запознат
Не е вярно написаното
Не говори когато не си запознат


06 Февруари 2020 17:21 | Алекс Мелчев
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Като гледам любовта на благоевградчани към кметО, скоро ще започне да ходи с охрана по градО. Но пък от друга страна, ще има време да назначи още някой "поет ангажимент".


06 Февруари 2020 17:21 | Тома Руменов
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Псевдо кмете, докато още не си станал за посмешище, си подай оставката иначе ще послужиш за изтривалка на великата ти партия БСП.....


06 Февруари 2020 17:26 | Gocho
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

И Дафинка уреди сестра си в общината на работа Люси.


06 Февруари 2020 18:40 | Паола
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Томов май повярва си сериозно,
Туй наистина си е куриозно 
Той дори не може да говори,
За успехите в живота му може много да се спори.
Дума, две в речника си има,
Самочувствието му пък е за трима.
Носът му в небето опира,
Но очаква го секира 


06 Февруари 2020 18:40 | Паола
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Томов май повярва си сериозно,
Туй наистина си е куриозно 
Той дори не може да говори,
За успехите в живота му може много да се спори.
***
Дума, две в речника си има,
Самочувствието му пък е за трима.
Носът му в небето опира,
Но очаква го секира 


06 Февруари 2020 20:15 | До Гошо
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

До Гошо еми уреди сестра и Люси Дафинка Бойчева от магазинерка сега е в Общината, беше и кандидатка за кметица на Селище. Лайна комуниски.


06 Февруари 2020 20:28 | �������
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

ТОМОВ АМА И ТИ МНОГО ОБИЧАШ ЧАШАТА БЕ БРАТО .ПУУУ. ДА ТИ СЕ НЕ ВИДИ И НА ТЕБ ТА И НА ЧАШАТА ТИ.


06 Февруари 2020 21:52 | Факти
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

той не я иска, ама няма сила да я махне. Тя е бивша любовница на Паскал. Велков-давай смело напред, жалба след жалба. Тея ще се насерат от страх в един момент. Тази мома сама ще се откаже., ама пусни една жалба и лично до нея, за некомпетентност, неграмотност. Нека си покаже дипломите от средното и от висшето, ако има такова. Подпукай я лично нея. Ще избяга кат наакана. Ако не я махнат, ще сменим Кмето бре.


06 Февруари 2020 23:03 | Шумантов
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Тасков кмет, закани се, давай


06 Февруари 2020 23:03 | Шумантов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

До паола
Обичъм та


07 Февруари 2020 00:29 | �������
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

ДА АМА ТАСКОВ НЯМА СТОИКА ЗА КМЕТ. ШУМАНТОВ. ВЪПРЕКИ ЧЕ ТОВА МУ Е ДЕТСКА МЕЧТА.


07 Февруари 2020 07:27 | 123
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Е вие какво очаквахте, професионализъм, компетентност, обективност в оценяването????? КметО не работи, той изпълнява само политически ангажименти към БСП и Балито. Това е поредната стъпка, за да си върне борчовете към тях от местните избори.


07 Февруари 2020 07:38 | Нека цирка няма спирка
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Коментарът за продавача на зеленчуци да започне работа в общината кърти. Любовникът на Мара да опъне една сергия със зеленчуци на партера и кметО преди да влиза в кабинета с Ясен, да си избира прясна салатка за домошарката.


07 Февруари 2020 09:36 | читател
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Новия кмет Томов се оказа голям мухльо. На лицето и държанието му даже е изписано. Напълно клекна на БСП кликата в града, а на всички ни е ясно за какви помияри и хиени става въпрос. Осафери се бе човек, щом си роден и расал в Благоевград поогледай се, не може да не познаваш читави и умни хора, и почтени! Не им се връзвай на старите БСП отрепки, ще те вкарат в блатото!


07 Февруари 2020 09:42 | лелле
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

а този не е ли мъж на жерева, а тя пък си ляга с томов, какво става вече никой не знае


07 Февруари 2020 09:49 | Велков
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

До горния: много ниска топка си...


07 Февруари 2020 10:23 | ������
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

По-грозно ТУЛОВИЩЕ от Мария Стойнева не съм виждал! Толкова безлична и некадърна че няма до къде! СРАМ СРАМ


07 Февруари 2020 10:31 | Прасчо
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Леле, да не мислиш, че всички имат твоя морал...


07 Февруари 2020 10:32 | ���������
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Ужас. Как може да публикувате всички тези коментари. МЕДИЯ, къде сме? На пазара в Струмско, или в ромската махала. Бъдете достойна медия.


07 Февруари 2020 10:37 | васко
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

вече не се знае кой е комунист и кой не е. Всичко е размито. Много злоба има в тия коментари. Защо българина стана злобен? Може да си бил месар, но да си имаш образование, но от любовниците на Камбитов и нейните роднини, кой можеше да почне работа по специалността. Как бивши сервитьорки станаха шефове, що преди не ги пишехте?


07 Февруари 2020 10:37 | васко
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

вече не се знае кой е комунист и кой не е. Всичко е размито. Много злоба има в тия коментари. Защо българина стана злобен? Може да си бил месар, но да си имаш образование, но от любовниците на Камбитов и нейните роднини, кой можеше да почне работа по специалността. Как бивши сервитьорки станаха шефове, що преди не ги пишехте?


07 Февруари 2020 10:50 | Свой
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Стига сте ми трили коментарите


07 Февруари 2020 10:50 | Свой
Оценка:
-6
 (
12
 гласа)

Злобари, оставете жената на мира !
Изобщо не я познавате
И това, което пишете не е редно


07 Февруари 2020 10:57 | Яна
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Защо се заяждате с секретаря на общината и кмета. Оставете ги да работят. Те са много по-умни от вас, драскачи. Кой от вас се бъркаше в далаверите на Камбитов. Не виждате ли, че в Благоевград нищо не работи, града е празен.


07 Февруари 2020 10:57 | Яна
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Защо се заяждате с секретаря на общината и кмета. Оставете ги да работят. Те са много по-умни от вас, драскачи. Кой от вас се бъркаше в далаверите на Камбитов. Не виждате ли, че в Благоевград нищо не работи, града е празен.


07 Февруари 2020 10:58 | Яна
Оценка:
-8
 (
12
 гласа)

Защо се заяждате с секретаря на общината и кмета. Оставете ги да работят. Те са много по-умни от вас, драскачи. Кой от вас се бъркаше в далаверите на Камбитов. Не виждате ли, че в Благоевград нищо не работи, града е празен.


07 Февруари 2020 12:57 | Велков
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

До горния : На крива ракета космоса и пречи..
А относно квалификациите : първо научи правописа...


07 Февруари 2020 14:32 | Запознат
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

А при Камбитов как беше?


07 Февруари 2020 15:49 | до запознат
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Много по-различно беше. Камбитов търсеше и назначаваше с конкурс умни и знаещи млади хора, без да нарушава така грубо закона, като този селяк. Затова и неговата администрация работеше здраво и успяваше, а тези селски пръчки не знаят откъде да започнат. Пълен цирк и тотален провал в кадровата политика на пияницата Томов!


07 Февруари 2020 16:17 | Майор Вишнаров
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кой си ти бе байно? Сигурно още закусваш с чесън и филии със свинска мас, а даваш мнение кой е крив и кой е прав! Заколи прасето, напълни шужуци, изпрати 10 на Бърдоква/той ги млати здраво с красно вино/ и си лежи сладко под юрганчето и подпръдвай мазно на свински мръфки, кисело зеле и люти чушки. Български рай! ЖИВ И ЗДРАВ!


07 Февруари 2020 18:28 | до Майор Вишнаров
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Типично за майор. Не се знае ни към кого се обръща, ни какво казва. Браво!


07 Февруари 2020 18:31 | ГЕОРГИ ДИМИТРОВ
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

УСПЕХ, ВЕЛКОВ! И ДА НЕ ПРОПУСНЕШ ДА КАЖЕШ НА ЖЕНА ТИ ДА ТЕ ВКЛЮЧИ НА ЖИВО ЗА ИНТЕРВЮ ПО БТВ. САМО ТИ ЩЕ ОПРАВИШ СТОЙНЕВА И НИКОЙ ДРУГ, ОСВЕН ТЕБ, НЕ Е В СЪСТОЯНИЕТО ДА СПРЕ ПИЕНЕТО НА ТОМОВ. С ТЕБ СЪМ!


07 Февруари 2020 18:38 | 001
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Мария Стойнева скоро ще бъде отсвирена от КПКОМПИ. Томов, също. Мария ще си хване за Пазарджик, а Томов - за бул. "Джеймс Байчер". Спете спокойно деца! И радуйте се съграждани! Идват нови избори. Нека изберем умен, интелигентен, разбиращ, свестен, по възможност независим, но да не е като Томов- изцяло зависим от БСП и Дончо. Ние да решаваме с главите си, а не кликата, с парите, защото ги похарчиха за отминалите избори и за предстоящите - купуване на гласове няма да има.


08 Февруари 2020 05:26 | До Яна
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Тц тц, на Томов неграмотните драскачи се включили да бранят опорочените конкурси. Кои сте вие да обиждате гражданите, които имат право на мнение. Ние ви плащаме заплатите, ще ви критикуваме, колкото преценим. На Стойнева никой не й виновен. Сама се е съгласила да бъде назначена по този начин и ще търпи целия негатив. Направихте на идиоти целия град с тези конкурси, и ще си позволявате да обиждате гражданите.


08 Февруари 2020 19:21 | ��
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ха ха
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар