Екшън по време на акцията срещу контрабандата сеч в Петрич: Роми нападнаха с камъни горски служители и жандармерия

04 февруари 2017 11:51   9 коментара   29393 прочита


 Близо 140 роми от махалата в Петрич нападнаха с камъни горски служители на териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие, жандармеристи и инспектори от РДГ Благоевград. По време на съвместна акция срещу незаконната сеч на 3 февруари, около 17.00 часа, проверяващите екипи задържат 6 каруци и един лек автомобил, натоварени с незаконно отсечени дърва за огрев.

За акцията struma. com съобщи снощи. При конфискуването и транспортирането на превозните средства и дървата набързо се събира голяма група роми, които оказват яростна съпротива. Започват да замерят с камъни и дървета горските служители и органите на реда. Наложило се полицаите да възпроизведат няколко изстрела във въздуха, за да усмирят агресивната тълпа.

Въпреки яростната съпротива горските служители са конфискували дървата за огрев. По време на акцията в ромската махала на Петрич е открит незаконен склад, който продавал нелегално добити дърва. Задържани са 3 куб. метра тополова дървесина.

"Въпреки опитите да възпрепятстват работата ни, продължаваме с акциите срещу незаконната сеч в гората", категоричен е директорът на Югозападното държавно предприятия инж. Дамян Дамянов.

Петя Георгиева


Още за: екшън   акция   контрабанда   сеч   Още от: Общество

Принтирай статия
9 коментара
04 Февруари 2017 14:12 | 555
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Браво


04 Февруари 2017 16:00 | Ай
Оценка:
34
 (
34
 гласа)

Каква контрабанда? Какви три кубика дърва? Та циганите живеят контрабандно в Петрич - застанете някой ден пред социалната служба и бройте - на десет човека поне осем са цигани. Възловите места в града са окупирани от цигани и циганета, някой да получил касова бележка от циганин-търговец? Ако общината направи работна група да анализира какви приходи получава тя от своите жители-цигани, и какви са разходите по тях цифрите ще са ужасяващи. Но така еа - не е луд този дето яде баницата, а този който му я дава.


04 Февруари 2017 16:36 | да България
Оценка:
18
 (
20
 гласа)

КАКВО БРАВО! ГЛАВНИЯ АРХИТЕКТ ДА ОТИДЕ НА ОГЛЕД В ЦИГАНСКАТА МАХАЛА! БРЪЧКОВ НАЛИ ЩЕШЕ ДА СЕ СПРАВИ С КАРУЦИТЕ! ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ!


04 Февруари 2017 19:07 | НЕсправедливост
Оценка:
20
 (
20
 гласа)

Голяма част циганите си живеят без да спазват законите в РБ и за това са виновни политиците на Прехода-27 години вече. Колко престъпления извършиха и извършват всеки ден, едни да преживяват, защото друго не им се работи, не се социализират, не искат да живеят по правилата, защото държавата не е достатъчно строга с тях, други забогатяха от престъпления и на никой циганин не е заведено дело за незаконно забогатяване, да му искат сметка от къде е тази къща на два етажа, коли, магазини, но и помощи получават-неговото семейство. Колко хора са убили и ограбили в страната ни цигански банди или отделни престъпници-цигани, много! Има инф. в пресата и по ТВ е давана за това. В Гърция цигани да хвърлят камъни по жандармерия-това никога няма и да си помислят, защото са"дисциплинирани"отдавна и знаят какво ги очаква, а у нас посягат на държавни служители на реда, потрошават служ. им коли, бият ги, убивани са служители/настоящи и бивши/от цигани. Да не говорим какво ще им се случи в САЩ, Русия, Кита


04 Февруари 2017 20:36 | Забранена зона
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

По плана на Евромата до една година трябва да има Свободна Зона -Рома-дай-Всичкото парцел от ЛидъЛ накъм Ловнио дом . Всички останали могат да влизат само с визи. Кандидатите за 10 год визи трябва да докажат, че имат постоянна работа, ниво A на Z-езика и могат да издържат финансово най малко 2 индо- български фамилии с отворен брой членове. При нарушение на визовия режим нарушителите -Черен печат и полагане на обществено -полезен труд за попълване на Фонд" Болен Здрав носи" Визовият контрол ще се осъществява на КПП Бари-Лидъл . Неделно училище за Кандидат визионерите се организира Всеки ден след стъмване на Пристанище Мулетарово -4-ти вълнолом.


04 Февруари 2017 22:49 | България
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

ПОЛИТИЦИТЕ, КМЕТОВЕТЕ, СОЦИАЛНИТЕ, И ГЛАВНИТЕ АРХИТЕКТИ ПО МЕСТА СА ВИНОВНИ ЗА НЕЗАКОННАТА ДЖУНГЛА И ЦИГАНСКАТА СГАН, КОЯТО СЕ МНОЖИ..... И ДА ПРЕСТАНАТ В СОЦИАЛНИ ДА ИМ ПИШАТ НА ТЕЗИ НЕГРАМОТНИЦИ МОЛБИТЕ ЗА ДЕЦКИ


04 Февруари 2017 22:55 | Петрич
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

колко са законните постройки в гетото и как на общинска земя се строят колиби .....Бръчков като кмет няма ли да вземе отношение .Това е общинска собственост, градоначалника трябва да вземе мерки да я защитава от циганската инвазия.!!!!


05 Февруари 2017 06:45 | ss
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Трудът ще ги направи свободни!


06 Февруари 2017 15:31 | ТАМЕРЛАНД
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Я ГИ ВИЖ ТИЯ ПЪК СТРЕЛЯЛИ ВЪВ ВЪЗДУХА КАТО НЕЗНАЯТ КЪДЕ ТАМ РАЗБИРА СЕ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар