Екс кметът на Банско Георги Икономов положи клетва като общински съветник: "Ще защитавам развитието на града и интересите на хората"

08 ноември 2019 10:30   3 коментара   8071 прочита


Бившият кмет на Банско Георги Икономов положи клетва като общински съветник на официална церемония вчера. Той предаде символично и ключът на общината на новият кмет на града Иван Кадев, след което направи кратко изявление:

"За 12 години в политиката винаги съм уважавал и защитавал демократичните принципи. А в демокрацията управлението се решава от мнозинството.

На местните избори част от жителите на община Банско решиха Иван Кадев да бъде кмет в този мандат. И аз днес му предадох символичния ключ на общината с надеждата правилното и динамично развитие на Банско да продължи.

Но има друга част, също толкова пълноправни граждани на общината, които дадоха своя глас в подкрепа на нашата политика, нашата работа, нашата програма за управление. Представителната демокрация изисква те също да имат своя глас във вземането на решения за бъдещето.

Заклех се като общински съветник днес с обещанието да защитавам развитието на града, принципите на демократично и честно управление, интересите на хората, които са ме избрали да бъда техния представител.

Казвал съм много пъти, че не властта, а благополучието на Банско и неговите жители са моята най-висша цел. И ще я отстоявам без значение кое е мястото, което заемам", заяви Икономов.

Той загуби битката за кметския стол на местните избори още на първи тур. С убедителна победа новият кмет на Банско е независимият Иван Кадев, който вчера встъпи в длъжност.

Г. Георгиев

3 коментара
08 Ноември 2019 12:15 | Мнение
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

"Преобул се Илия-погледнал се - пак в тия! " или ГЕРБ-2 замени ГЕРБ-1. Или някой се съмнява? Това просто беше номерът да се отстрани Георги Икономов от властта, след натрупаните негативи по най-безболезненият начин. Така, че ГЕРБ продължава да ни управлява с още "по-твърда ръка", учейки се от грешките на "другите" .ВОЛЯ, ама друг път-въпросът беше да се вземе името за участие в изборите, иначе са същите, които бяха порязани от Монтофонецо преди години. Просто не можаха да разделят баницата "правилно" - Неделчо не искаше да дели с друг. Не, че сега ще се променят нещата, ама нейсе. Ще поживеем и ще видим! Най-алчните се появяват и участват на избори! Все едни и същи!


08 Ноември 2019 18:42 | Друго мнение
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ ГЕРБ В БАНСКО Е ЗАГУБИЛ ИЗБОРИТЕ!!! ИСТИНАТА Е, ЧЕ ПРОСТО Е СМЕНЕНО ЕДНО НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ С ДРУГО. Ще видим това дали ще бъде по-успешно за града, а не за себе си като предишното.


09 Ноември 2019 13:59 | Среща на високо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

На 25 ноем. Бойко при Тръмп, а Мито Русков при Симеон СЕКСкобурготски с мед и питка, за да му благодари за името НДСВ, с което спечели поста си.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар