Екипи на община Благоевград почистват пътя за Бодрост, следят нивото на Благоевградска Бистрица

01 февруари 2015 17:51   2 коментара   8967 прочита


Екипи на община Благоевград са вдигнати на крак от ранните часове на деня. Служители на Общинско дружество "Биострой", директорът на фирмата Васил Бачев и пътният инж. Цветан Попниколов почистиха падналия през нощта сняг. По това време общински служители начело със зам.-кмета по строителството и сигурността Антоанета Робева и специалисти от В и К – Благоевград отклониха прелялата дъждовна вода от дерето над ромската махала в града. Бяха почистени и отводнителните шахти.

 

Кметът на с. Горно Хърсово Георги Бочуков и Любен Терзийски, главен специалист "Отбранителна и мобилизационна подготовка" към община Благоевград, следят покачването на нивото на Благоевградска Бистрица в селото.

 

Пътят за Бодрост бе временно затворен поради свлачища на земна маса. Там ситуацията следи инж. Венцислав Атанасов, главен експерт „Инвестиционен контрол за техническа инфраструктура и мрежи" в общината, и поддържащата пътя фирма. Екипите продължават своята работа, като на място е необходимата техника. Въпреки че пътят в момента е отворен, община Благоевград призовава гражданите да не пътуват за Бодрост, ако не е наложително.

 

Сформирани са и екипи от поддържащата улично осветление фирма. Те ще проверят изправността електрическите стълбове и лампи, за да може повредите да бъдат отстранени още тази вечер, информира зам.-кмета Робева. Екипите вече стартираха работата си, като първите проверки са извършени по сигнали на граждани.


Още за: Благоевград   пътя   Бодрост   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
01 Февруари 2015 18:00 | добра реакция
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Еи добре бе! Така трябва! А преди години станеше ли нещо в събота и неделя се чакаше понеделник.


01 Февруари 2015 20:51 | комитата
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

няма чакане бат боико гледа от високо
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар