Ежеседмично се правят проверки от инспекторите на Регионална здравна инспекция Благоевград

23 юли 2012 17:23   7 коментара   9678 прочита


След въведената забрана за тютюнопушенето на обществени места, ежеседмично се правят проверки от инспекторите на Регионална здравна инспекция Благоевград. Това каза за Радио ‘‘Фокус’’ - Пирин директорът на инспекцията д-р Огнян Чилев. Той допълни, че от както е въведена забраната няма констатирани нарушения и няма санкции за неспазването й. Единственият акт, който е издаден е бил в първият ден след въвеждането на забраната за тютюнопушенето на закрити места.

От инспекцията има специални групи, които извършват проверки по заведенията. Има дори и вечерни проверки по нощните заведения и дискотеките. Д-р Чилев добави, че на този етап не са намерени никъде нарушители тъй като и сезонът предоставя възможност повечето посетители на заведенията да седят отвън. Директорът на РЗИ каза още, че до сега инспекторите от здравната инспекция не са правили проверки за тютюнопушенето при таксиметровите шофьори.

източник: Радио "Фокус" - Пирин


Още за: акт   забрана   тютюнопушене   Още от: Общество

Принтирай статия
7 коментара
23 Юли 2012 20:48 | Кефал
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

На детския кът към хотел България в Петрич, пушенето е разрешено без да има пепелници по масите! Няма да е лошо да се глоби някоя майка!


24 Юли 2012 02:40 | бохем
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Ей, келемета дърти... я се стегнете... във всяка дискотека се пуши след 4:00... не ве е срам, пък и да се хвалите! Маймуни!


24 Юли 2012 07:28 | Лена
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Кой кого заблуждава, пушенето си продължава, само че информацията, че експертите идват ги изпреварва!


24 Юли 2012 10:51 | ?
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

В Англия ако някой запали, поне 5 човека от заобикалящите го приятели ще го изхвърлят навън. Всъщност за разлика от нас, те имат съзнание и никой не си и помисля да запали в пъба или диското, просто както всички, излиза отвън, защо ли тъй.....


24 Юли 2012 10:53 | Потребител-Петрич
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Тази здравна служба не проверява само за цигари, а и за цялостната хигиена в заведения и др. обекти в РБ. Да провери колко сервитьори, готвачи и помошници в баничарници, фурни и др. хранителни обекти имат здравни книжки, как са издадени, заверени ли са съгласно закона.... изобщо какви хора работят в тях. Спазват ли необходимата хигиена за работа на закрито и открито и където е нужно заедно д БАБХ да контролират в защита правата и здравето на гражданите, потребителите. Например в петричка фурна, с/у Гимназията"П. К. Яворов"има и котка която сяда и се движи свободно във фурната и маганичето към нея, собственика я пипа постоянно и дава хляб на хората без да се мие, има там наемен работник-Любчо, който идва вечер да реже хляб и др. да помага, но няма нито договор, нита здр. книжка, а този се занимава със събиране на железа и др. отпадъци. Редно ли е това, защото всеки ден купуваме от там хляб? И не само там е така.....


24 Юли 2012 11:09 | колега
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

А защо не дойдат тези инспектори да проверят в поликлиниката в Благоевград в служебните тоалетни кой пуши. Май трябва солени глоби за мед. работници.


24 Юли 2012 14:12 | axa
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

само тояга ще ни оправи
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар