Ефектното "представление" със сензационен арест, упоени и мъртви кучета в Благоевград, приключи! Прокуратурата прекрати наказателното производство срещу бившите общински служители Д. Киров и Е. Миразчийска!

01 април 2024 15:54   35 коментара   20514 прочита


Двамата бяха уличени, че изхвърляли кучета извън територията на община Благоевград, с любезното съдействие на екскмета Илко Стоянов и финансовата подкрепа на неговата секретарка. Прокуратурата удари и полицията заради некомпетентните и действия и предоверяване на свидетел, което компрометирало цялото разследване... Къде са сега защитниците на кучетата?!

"Истината си проби път за случая с кучетата от лятото на миналата година, така започва пост във фейсбук бившият кмет на Благоевград Илко Стоянов, а поводът за думите му е прокурорското постановление за прекратяване на наказателното постановление срещу бившите общински служители Елена Миразчийска и Димчо Киров.

Двамата бяха задържани  след сигнал в полицията, че превозват тайно упоени и мъртви кучета от приюта в Благоевград, за да бъдат изхвърлени край Дупница и Кюстендил. Сигналът вдигна на крак полицаите, управлявани по това време от директора Георги Кандев, които направиха показна акция посред бял ден  на Покровнишко шосе, в района на Вътрешна митница. Малко след 12 часа ченгетата  спряха за проверка автомобила на Киров, в чийто багажник бяха намерени две упоени животни.

Подателите на сигнала, Иван Хамбарджийски и Венцислав Кавазов, бяха на точното място, в точния час и предаваха на живо в социалната мрежа ареста на двамата общински служители. Ефектното представление активира и защитници  на кучета, за които случилото се  бе удобен повод да започнат яростни коментари, протести и обвинения срещу общинската управа. Всичко това се случи в сложно предизборно време и въпреки опитите на тогавашния кмет Илко Стоянов да опровергае твърденията на подателите на сигнала, никой не го чу.   

 "Срещу мен беше проведено активно ченгесарско тоталитарно мероприятие, в стил ДС от комисар Георги Кандев и съдействието на негови приятели. Днес полицията беше поставена отново да служи на политически интереси, каза на официална пресконференция градоначалникът Стоянов тогава. Напрежението ескалира, а двамата общински служители като престъпници бяха вкарани в полицията, където престояха часове.   

Година по-късно се оказа, че Илко Стоянов е бил прав. Прокурорът провел задълбочено разследване на случая в постановлението си пише, че е разпитал подателите на сигнала, които твърдят, че заловените общински служители системно изхвърлят упоени животни в съседни общини.

Посочено е, че помагач на Миразчийска и Киров е ловецът в приюта, който бил жесток и зъл човек и нямал милост към животните. / Този човек все още е на работа в приюта/ Кавазов и Хамбарджийски твърдели, че виждали как се изхвърлят животните и дори в снимков материал показаха мъртви кучета и такива оглозгани от диви животни. За да се решат да подадат сигнала твърдели, че системно проследявали слжителите.  В деня на ареста на общинските служители е направен обиск в приюта. Разпитан е и ловецът, който съобщил, че двете животни са били упоени, за да бъдат транспортирани до клиника в дупнишко село Яхиново.

При последвала проверка на приюта и документацията се оказало, че казва истината. Думите на ловеца били потвърдени от ветеринаря, който очаквал животните.   Уличена в престъпление беше и кметската секретарка, която според двамата податели на сигнала плащала за куче по 50 лева. Прокурорът в заключение твърди, че не са открити данни за извършено престъпление от страна на кмета Илко Стоянов и неговите служители и прекратява досъдебното производство. С това се потвърждават думите на ексградоначалника, че срещу него е било проведено активно мероприятие.

Прокурор Мандичев  обръща внимание на  действията на полицейските служители, които са действали некомпетентно, предоверявайки се на показанията на свидетеля и неговия сигнал, а с допускането на външни лица, които да снимат полицейската акция, е    компрометирано цялото разследване.   
Интересно ще е поведението в момента на така наречениете защитници на кучета, дали ще се извинят за ругатните и обвиненията, или ще  мълчат гузно.

Прави впечатление, че след като Илко Стоянов загуби изборите сякаш защитниците на кучетата изчезнаха, тези милосърдни  "общественици" потънаха вдън земя, няма проблем с бездомните кучета, няма проблем с приюта, всичко си е по-старому.

Странно мълчание, което повдига куп въпроси: Използвани ли бяха бездомните кучета за задоволяване на нечии властови амбиции и кога се активират защитниците им?!

Политика или бизнес е дейността им?!    Веднага след като излезе прокурорското постановление екскметът  Стоянов коментира: Както казвах и тогава срещу мен беше проведено активно ченгесарско и политическо мероприятие. Поздравявам прокурора за добре свършената работа. и това, че истината излезе наяве, коментира Стоянов, които публикува и кратък пост на личната си страница във Фейсбук.     

"Не се плаша от разследвания, стига да са обективни и поздравявам прокурора в конкретния случай. За фалшивото поведение на природозащитници, които твърдят, че обичат кучетата, но се оказва, че обичат предимно да се снимат с кучета. Община Благоевград премахна от капиталовата си програма модерния приют за кучета, от което последва странно мълчание.

Да очакваме ли да се стигне дори до аплодисменти за премахването на приюта, след като това се случва по доклад на сегашния ръководител на общинския приют, която докато бях кмет не спираше да “плаче” за бездомните кучета. Предстои да видим дали определени лица ще понесат наказателна отговорност за набедяване в престъпление и лъжесвидетелстване.

Доброто ще победи, написа на личната си страница Илко Стоянов., а какво още казва чуйте във видеото.


Още за: кучета   Благоевград   кмет   Още от: Общество

Принтирай статия
35 коментара
01 Април 2024 16:08 | Минетчийска
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Ае у лево балъци


01 Април 2024 16:15 | Гошо Бачев
Оценка:
-3
 (
25
 гласа)

Скапаняци
Тоя марсол илчо кво се пъне неможач тъпак и нахалник
На минетчийка и пожелавам цел живот да гледа само как се …. нали
След периода и на секретарка шофьорка ловец на кучета транспортьорка и е ползвана също за лесно отваряне на краката реномето и неимоверно ке нарасне
Не хората няма да знаят истината не ние си живеем и гледаме на такива като илчо, тва теле и слабата антилопа с наистина добро око


01 Април 2024 16:15 | Какво
Оценка:
-3
 (
19
 гласа)

Скапаняци
Тоя марсол илчо кво се пъне неможач тъпак и нахалник
На минетчийка и пожелавам цел живот да гледа само как се …. нали
След периода и на секретарка шофьорка ловец на кучета транспортьорка и е ползвана също за лесно отваряне на краката реномето и неимоверно ке нарасне
Не хората няма да знаят истината не ние си живеем и гледаме на такива като илчо, тва теле и слабата антилопа с наистина добро око


01 Април 2024 16:15 | Гражданинин
Оценка:
17
 (
27
 гласа)

Хайде сега набедените служители и Стоянов да поразхождат до Съда и осъдят двамата боклуци Венцислав Кавазов /прасето/ и онова недоразумение Хамбарджийското мърляво псе.


01 Април 2024 16:26 | До Бачиново
Оценка:
5
 (
33
 гласа)

На какви основания прокурор Мандичев прекратява разследването и не повдига обвинения?
Има ли упоени кучета в багажинка на автомобила? Има. Какво тогава има да се разследва повече?
Препикавам ви правосъдието, минетчии грозни, за по 200 лева сте готови и майките да си продадете!


01 Април 2024 16:27 | До бриндо
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

Не се напъвай с коментари. Този път с глигана Кавазов сте осъдени


01 Април 2024 16:32 | айде
Оценка:
13
 (
25
 гласа)

Бриндо Доносника най после ще апне дървото, тоя измекяр дето се прави на журналист е крайно време да полежи


01 Април 2024 16:43 | ран
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

Цаката е да откриеш правилния "нотариус" или "Еврото" и всичките ти проблеми в съдебната система приключват


01 Април 2024 17:09 | Хихи
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Струма, работите само срещу заплащане.


01 Април 2024 18:45 | Хихи Насовата
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Илко чакаме те групата на старите лисици.


01 Април 2024 18:52 | Илко Стоянов кафевия
Оценка:
7
 (
19
 гласа)

Не се мъчете да разкриете истината, аз ще ви я кажа. платихме за да ги изкарат невинни. достатъчно откраднахме с Мазуро и Дани Месото за да ги оставим да гният у каишо. платихме. това е истината . А минетчийска ни врътна по една за благодарност.


01 Април 2024 19:17 | София
Оценка:
0
 (
18
 гласа)

Кафев, но симпатичен и хубав, а не като тоя фалшивия недоразвит кмет. Срам сте за цяла България с това чучело


01 Април 2024 19:29 | До Ран
Оценка:
-3
 (
17
 гласа)

Цаката е да пиеш кафе с Нотариуса, да направиш ала-бала с машините да вземеш пари от двамата братя от Симитли и да станеш кмет на Благоевград. Метката Байкушев смешници наиграхме Ви всички жители в Благоевград ако трябва и пак ще Ви прецакаме. И обещавам да не си вдигам телефона на хората, които ми помогнаха, че съм малко социопат.


01 Април 2024 19:37 | Беседката на джамията
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Ленчето ке я направим ли сега заместник омбоцман? Има… потенциал.


01 Април 2024 20:14 | Гражданин ЦГЧ
Оценка:
11
 (
21
 гласа)

Значи като те разследват прокуратурата е бухалка, а когато прекратят разследване, прокуратурата е супер, ебати измекяра си, добре че вече не си кмет и Благоевград се отърва от теб!
Сега си мераклия за кмет, смешник!


01 Април 2024 20:25 | Еленово
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Айде сега едно частно дело срещу ушето на МВР бриндо, 10 бона кеш и да ходи пак да продава лимонада


01 Април 2024 20:43 | ха
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Нищо чудно, всички от години сме свидетели що за съд и закони си имаме. Дори за убийство на хора по пътищата съдят условно, а за особено жестоко убийство с 8-15 години вместо до живот. Какво остава за убийство на кучета... кучетата ги яли.


01 Април 2024 20:46 | до струма.ком
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Абе струмаджиио, какъв софтуер сте си купили, та трябва по 2 пъти човек да си публикува коментара, за да се появи под другите. Или нещо се опитвате да магерите ама не се прави така, много ви е некадърен ITспециалиста


01 Април 2024 20:48 | до струма.ком
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Абе струмаджиио, какъв софтуер сте си купили, та трябва по 2 пъти човек да си публикува коментара, за да се появи под другите. Или нещо се опитвате да магерите ама не се прави така, много ви е некадърен ITспециалиста


01 Април 2024 21:05 | БЛАГОЕВГРАД
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Струма-Стършел.


01 Април 2024 21:08 | Истина
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Тръчи лажи, всиички знаем, че ти си поръчителя на убийството на кучетата. Но има видовден. Кучетата ти изядоха главата. С умели финтове избягваш наказанието от прокуратурата, но отгоре някой гледа и наказва, а ти определено заслужаваш това наказание... заради погубените животи макар и кучешки и заради неспазването на закона... има кой да те съди- оттам не можеш да избягаш... всички ще си понесете последствията


01 Април 2024 21:30 | м
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Сега да осъдят Бриндо, който скалъпи цялото това нещо.


01 Април 2024 21:42 | Василев
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Мдааа. Цялото това нещо се оказа постановка на Бриндо 3 месеца преди изборите, само защото Илко беше разпоредил разследване за незаконните му имоти в Струмско. За съжаление, бедата вече е сторена, Илко вече не е кмет, а гнусната мутра Бриндо си разполага с бараките в Струмско.


01 Април 2024 21:46 | До истина
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Кучетата са живи, бе тъпак. И до ден днешен


01 Април 2024 22:09 | Питанка
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Така сега въпроса е кмета Байкушев дали ще бутне незаконната къща на Бриндо. Кмета който бутна това незаконно нещо ще стои на власт поне 3 мандата. И за назидание на всички останали нарушители


01 Април 2024 22:45 | !!!
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Edin zemetrus i dano vi izchisti kafeviq, taq kliostava grozotiq i podobni murtvi dushi, da se izchisti taq Bulgariq ot zombita jivi umreli !!!


01 Април 2024 23:23 | Х
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Сега не е зле всички организирали тази постановка да бъдат подведени под наказателна отговорност за клевета, лъжесвидетелстване и манипулиране на общественото мнение.


02 Април 2024 00:06 | Илкоо
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Дай Боже доброто винаги да побеждава. Наличието на хора с по два трудови договора договорките с Насо, връщането на хора на насо, служителка жена на дилър в общината са признаци на липса на вяра в доброто и корупция.


02 Април 2024 00:57 | ташко ташаков
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

подкрепих байкушев на балотажо и сега съм селски кмет


02 Април 2024 07:45 | Орион
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Илко, чакаме те бате . Метката ни е.а макята.


02 Април 2024 08:15 | дафинов
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

а байкуша смелия защо още държи на мазаруо жена му в общината, или мазуро го държе него с общинските си подлоги .....цирк си методи и ти го знаеш


02 Април 2024 09:32 | Зоран
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Байкушев, Симона Митова е верен човек на Илко !
Защо я държиш? За заплата ли ? Или за клюки ?


02 Април 2024 14:23 | До Зоран
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да я пръца, затова я държи


02 Април 2024 18:07 | ПроКурватурата
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ПрокУРВАТОРИТЕ от БЛАГОЕВГРАДСКО няма как да осъдят хората на техния бивш колега-АДВОКАТА-КМЕТ. В БЪЛГАРИЯ Е НОРМАЛНО ДА ИМА ДАЛАВЕРИ И КОРУПЦИЯ.


02 Април 2024 21:23 | ВАЖНО
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

При тези явни доказателства щом прокурорът постановява такова решение значи.... че него трябва да дадат на прокурор. Това е гавра със закона, но в България като гледам всичко е възможно... скрам и позор.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар