Една от пияните благоевградски ученички, колабирали на онлайн урок, е с коронавирус 

08 март 2021 09:03   2 коментара   7956 прочита


  

Ученичката от Благоевград, която беше приета в болница след като пи алкохол до припадък по време на онлайн урок, е с коронавирус. В началото на седмицата тя бе приета в болница “Пирогов”. Момичето е в общо добро състояние, но е под лекарско наблюдение, тъй като се оказа заразено с COVID-19 

По случая с пияните ученички e назначена проверка от Регионалното управление на образованието в Благоевград, както и от отдел “Закрила на детето”. 

Към момента няма наказани преподаватели във връзка с инцидента. 

От образователния инспекторат в Благоевград са поискали доклади от директорите и класните ръководители на училищата, в които двете момичета се обучават. 

Двете шестокласнички си организираха алкохолно парти рано сутринта във вторник, когато трябвало да бъдат в онлайн час. Похвалиха се и с пост в социалните мрежи. 

Едното момиче беше намерено в безпомощно състояние от майка си в апартамента, където двете деца употребили алкохол. Съсед открил другата ученичка в асансьора, също в тежко състояние. След инцидента са проведени разговори със семействата на момичетата. Няма информация пълнолетен да им е дал алкохола. 

“Ние издадохме заповед със задължителни предписания, като тук идеята е в посока превантивност. Изискали сме педагогическия съвет и на двете училища да разгледа и набележи мерки и за една превенция по отношение употребата на било то цигари, било то алкохол”, каза Методи Попов от РУО – Благоевград. 

Възрастовата граница на децата, употребяващи алкохол, рязко спада през последните години. Това показват наблюденията на експертите от Общинския съвет по наркотични вещества в града. 

“Да кажем в пети – шести клас вече има деца с опит – това показва една огромна празнина в тези деца, това показва, че те не могат да контактуват помежду си, това показва, че те са отегчени от начина на живот, който водят и търсят нещо ново, търсят други преживявания, които си мислят, че по този начин ще ги намерят”, казва председателят на Областния съвет по наркотични вещества в Благоевград Магдалена Рахова,пред БНТ. 

С двете момичета и техните семейства ще работят специалисти от отдел “Закрила на детето”. От двете училища, в които се обучават момичетата, отказаха да коментират случая. 

 

 


Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
08 Март 2021 11:26 | 1977
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Такова нещо имаше и по комунизма особено още преди училищна възраст много употребявахме по капачка коняк, който имаше в всяка къща. Вече към първи втори клас почваше, бирата и шампанското .Но разбира се Ракия и други такива неща не се употребяваха. Цигари също преди първи клас. Това явление е вечно въпроса е, че сега и алкохола е разнообразен и най вече има наркотици. Защоъо пият децата? Защото пие мама, пие тате, пие бате любопитно е. Драматичното пиене почва вече след женитба, работа, поява на деца изневери.


09 Март 2021 00:23 | do 1977
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

ti ne si normalen, hah
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар