Е-винетка и тол могат да се плащат и с карта за гориво на UTA

30 май 2020 13:06   1 коментар   3045 прочита


Притежателите на карта за гориво на UTA могат да купуват с нея е-винетка и маршрутна карта чрез каналите за продажба на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Досега шофьорите можеха да използват банкови карти или карти за гориво на „Шел България“ ЕАД, както и да плащат пътни такси в брой.

 Агенция „Пътна инфраструктура“ сключи договор с германското дружество UTA през месец март, след което компанията премина успешно процедурата за постигане на оперативна съвместимост с електронната система за събиране на пътни такси. Съгласно Общите условия, сключеният договор влиза в сила след успешно доказване на оперативна съвместимост на предлаганите горивни карти с електронната система на АПИ и внесена банкова гаранция.

Плащанията с индивидуалните карти за гориво се извършват  чрез  ПОС терминали в областните пътни управления, в гишетата за продажба на ГКПП „Калотина“, „Гюешево“, „Станке Лисичково“, „Кулата“, „Илинден“, „Капитан Андреево“, „Дунав мост“ при Русе, „Дунав мост 2“ при Видин и „Силистра“, и на терминалите за самотаксуване. С карта за гориво на UTA може да се плаща и през сайта, както и през мобилното приложение.

 


Още за: карта   винетка   гориво   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
31 Май 2020 13:08 | ...
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Също и със сперма в устенцата на кат може да се плати
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар