Дванадесетокласничката от Банско Александра Полежанова взе участие в тържественото заседание на Съвета на децата

19 септември 2023 07:10   1 коментар   3882 прочита


Дванадесетокласничката от СУ“Неофит Рилски“ гр. Банско Александра Полежанова взе участие в тържественото заседание на Съвета на децата към председателя на ДАЗД. Тази година Съветът отбелязва 20-годишен юбилей. Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Теодора Иванова заедно с министъра на труда и социалната политика д-р Иванка Шалапатова и министъра на младежта и спорта доц. д-р Димитър Илиев откриха тържественото заседание, а в събитието се включиха и министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, депутатите Деница Сачева, Небие Кабак и Христо Петров, представителят на УНИЦЕФ в България Кристина Де Бройн, представители на държавни институции и неправителствения сектор. 
Гости на тържеството в Резиденция Бояна бяха членове на Алумни клуба, към който вече премина и Александра Полежанова, поради навършване на 18-годишна възраст. 
В обновения състав на консултативния орган отново са избрани кандидати от Банско – Александър Кулин от ПГЕЕ и Мария-Анджела Гардинър, които ще представляват област Благоевград през следващите две години. Лили Бонкова от Разлог попълни квотата на представителите на деца от уязвими групи в Съвета на децата. 

П. Попов 


Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
19 Септември 2023 17:32 | ...
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар