Дупница вече оборудвана с нови мобилни камери

05 април 2018 14:49   3 коментара   12499 прочита


ОД МВР-Кюстендил днес показа пред медиите новите мобилни пътни камери за широко-обхватен контрол на скоростта. Демонстрацията под формата на Специализирана полицейска операция се проведе по обяд днес на ГП Е-79 край Дупница.

Възможностите на новата техника представи Ивайло Паунов, инспектор пътен контрол по главните пътища и автомагистралите. Специализираната полицейска операция се проведе на изхода на Дупница в посока София, предаде Бгнес. Мобилната камера на Областната дирекция на полицията, с която работят пътните полицаи, е една от 28-те в страната.

„Освен за превишена скорост следим за използване на обезопасителни колани, неправилни маневри, наличие на задължителна застраховка, гражданска отговорност, използване на светлини. Във връзка с празничните дни ще засилим пътния контрол на територията на област Кюстендил. Целта е да се намалят пътно-транспортните произшествия заради несъобразената и превишената скорост в частност, които са основната причина за тях.

Да не забравяме и употребата на алкохол и наркотични вещества като напоследък се завишиха установени такива водачи”, каза инспектор Паунов. Той апелира всички водачи на МПС към разумно поведение на пътя, за да пристигнат всички живи и здрави там, за където са тръгнали. „Осъществяваме контрол на скоростните режими с най-новото техническо средство, с което се сдоби „Пътна полиция”, стационарно преносим апарат за контрол на скоростта.

Това е изключително модерно, надеждно и точно устройство, което работи на принципа на лазерен лъч, за разлика от досегашните стари радари, които са с радиовълни. Това обезсмисля присъствието на антирадари и радардетекори”, поясни инспектор Паунов. Според него камерата работи при всякакви атмосферни условия и температурен режим от -15 до +45 градуса.

Измерва и засича скорости на моторни превозни средства в три ленти, в двете посоки, при диапазон до 600 м. Самата камера е автоматизирана. Има софтуер в нея, който разпознава регистрационния номер , което улеснява обработката на самото нарушение и издаването на електронен фиш. Това означава, че всички тези нарушения, които са заснети днес от нас, в първия работен ден следващата седмица ще бъдат издадени под формата на фишове.

М. Иванов


Още за: Дупница   камери   път   е79   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
05 Април 2018 20:38 | ivan
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

дано се счупи


06 Април 2018 09:22 | nasko
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ега я откраднат


06 Април 2018 21:34 | Л. Милноен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Защо на благотворителния концерт в Дупница, на 4 април, под егидата на председателя на Народното събрание, не взе участие ведомственикът воин Войнов?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар