Ќовините на югозападна Ѕългари€
”никален скандал в чалгата! ≈мили€ за  око ƒинев: Ќ€какъв мухльо ме предал!  
   –егистрац舫абравена парола

ƒупница очаква шествието с мощите на —в. »ван –илски


16 юли 2019 15:42  1 коментар   6059 прочитаЌа 28 юли ще пристигне в ƒупница шествието, с което се отбел€зват 550 години от пренас€не мощите на —вети »ван –илски в –илски€ манастир. —тотици се включват в различните етапи от шествието, което изц€ло повтар€ маршрута, по който са пренесени мощите на светеца тогава от “ърново.

ќт ќбщина ƒупница се включват в организаци€та по посрещане на шествието като ще осигур€т и безплатен транспорт за всички желаещи да извърв€т път€ в отсечката от село ƒрен през “ополница - яхиново до ѕарк –ила, където ще бъде лагерът. Ќощуването ще бъде на пол€ната над барбекю-зоната. “ози преход ще започне рано сутринта на 28-и юли, а литурги€та в ѕарк "–ила" ще бъде същи€ ден от 17 часа.

Ќа следващи€ ден, шествието ще се отправи по "Ѕели пат" към метоха "ќрлица", където е последната спирка преди –илски манастир. "“ранспорт до началните точки за тръгване сме подсигурили, както и за крайните, за тези, които н€ма да нощуват. »ма н€кои организационни неща да уредим за пристигането. Ќад€вам се, че н€ма да са малко желаещите, които ще се включат в отделните последни маршрути, но за целта тр€бва да за€в€т интерес", коментира зам.кметът на общината  рум ћилев.

∆елаещите да се включат в един от двата маршрута или и в двата ƒрен-ƒупница и ƒупница-метоха "ќрлица" тр€бва да го направ€т на телефон 0701 5 92 46 - ћарус€ ћихайлова. «а маршрута до метоха, тр€бва изрично да уведом€т дали ще се връщат в ƒупница или ще лагеруват.

ѕ. »ванов

ќще за: шествие  ƒупница  мощи ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


1 коментар

17 юли 2019 13:13 | ƒимитрова
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

..."шествието с мощите" - пълни глупости пишете, и то в заглавието още. Ўествието е по повод 550 години от пренас€нето на мощите, а не —ъс самите мощи.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.