Дума срещу дума! ОФК "Пирин" сблъска бивш и настоящ кмет! Илко Стоянов отговори на М. Байкушев за дълговете на футболния клуб

20 ноември 2023 15:49   59 коментара   28865 прочита


Байкушев: Пирин има 270 лева дългове и 0 лева в сметката! Стоянов: Лъжа е! Кой от двамата казва истината, въпрос, който разчитаме да намери отговор, като и двамата градоначалници докажат твърденията си с документи.    

 

ОФК "Пирин" и неговото финансово състояние сблъска отново бивш и настоящ кмет в Благоевград. Вчера пред журналисти кметът Методи Байкушев заяви, че състоянието на отбора е тревожно. "Отборът има 270 000 лева неплатени осигуровки, задължения към доставчици и футболисти  и 0 лева в касата, каза Байкушев, притеснен от това, което е установил и допълни, че е изумен как на пресконференция  бившият кмет, твърди, че Пирин няма дългове.. Изявлението на сегашния кмет Методи Байкушев  провокира светкавичен отговор на бившия кмет Илко Стоянов. Ето какво каза Стоянов, публикуваме без намеса.    

"Вчера Методи Байкушев пак изрече ЛЪЖА. А най-циничното е, че изрече тази лъжа, докато обещаваше да говори истината. Типичната марка на ПП-ДБ: важно е да излъжем днес, а пък утре ще му мислим как пак да излъжем.   
Неговите думи бяха, че ОФК “Пирин” има задължения към НАП в размер на 270 000 (двеста и седемдесет) хиляди лева и за съжаление тази лъжа беше безкритично разпространена, при това без да бъде попитан управителят на ОФК “Пирин” дали това е вярно. Аз все пак си направих усилието да попитам и сега накратко и съвсем разбираемо ще ви дам данни за финансовото състояние на ОФК “Пирин”.    
 

Към 17. 11. 2023г. (петък) задължението към НАП е в размер на 173980, 71 лева.   
 Към същата дата, вземанията на ОФК “Пирин” са в размер на 340000 (триста и четиридесет хиляди) лева. Повтарям, за да го прочетат внимателно от екипа на засега избрания кмет (нека изчакаме да мине и съдебната фаза на този избор) - 340000 (триста и четиридесет) хиляди лева. Вземанията произтичат от нотариално заверени договори с други професионални футболни клубове и са безспорни.

Плащанията по договорите бяха спрени, след като Петър Занев напусна клуба, но сега след като ще бъде върнат като управител, се надявам да бъдат възстановени. Искрено се надявам да се случи, защото лично за мен Пирин е по-важен от политиката и го доказах, като не говорех нереални неща по време на предизборната кампания.

Ако Занев не може да се справи с тези плащания, давам допълнителен жокер на Байкушев - нека опита с Табутов и Чапов, които са в добри взаимоотношения с лицето, което дължи парите. 
 Заплатите на футболистите се дължат на 10-то число от месеца, следващ месеца на положения труд. Към 10 октомври, докато съм действащ кмет на община Благоевград, всички заплати са изплатени. От 10 ноември нататък и особено след резултата от изборите, отговорността за ОФК “Пирин” премина изцяло върху Методи Байкушев. Съжалявам, но голяма част от рекламодателите на "Пирин" не му вярват. Така че, негова е отговорността да звъни и да ги убеди, че си заслужава да рекламират за "Пирин".

Това обаче изисква самият той да излезе от виртуалния си живот във Фейсбук и вече да влезе в реалния. 
  Както се вижда равносметката е елементарна - новият кмет и новият управител поемат ОФК “Пирин” с положителен баланс от малко над 165000 (сто шестдесет и пет хиляди) лева (приспадайки задълженията към НАП), като дължат една заплата на персонала и около 70000 (седемдесет хиляди) лева към различни доставчици. Имат и стабилен действащ договор с основния рекламодател на ОФК “Пирин” - дружество, притежаващо марката “8888”. 
  Само за два дни кметуване, Методи Байкушев успя да съсипе един от най-стойностните проекти на община Благоевград - първият ни регистриран високотехнологичен парк.   
 

Искрено му пожелавам да не повтаря тази грешка и да не допуска да бъде ликвидирана една от марките на Благоевград - футболен клуб “Пирин”, още повече че отборът е с много по-добри спортно-технически показатели от миналогодишните. Всеки момент ще бъде завършено и изграждането на модерно изкуствено игрище в село Рилци, където ще може да се тренира и при зимни условия.   
 Стига мрънкане и оправдания, Байкушев! По време на предизборната кампания и двамата казвахме, че Благоевград няма време за губене, но ти си кметът, поне засега. Хващай се за работа или се отказвай, докато е време!, заявява Стоянов.   

Водени от презумпцията да бъдем обективни даваме думата и право на отговор и на двамата градоначалници, обаче....   Struma. com отказва да бъде бухалка между екс и настоящ кмет и този сблъсък е последният, който отразяваме.Кой казва истината, това искаме да разберем и ще работим за това. 

Съветът ни към кметовете е да седнат на една маса и очи в очи да си изправят кривиците., залогът е Благоевград и благоевградчани, повярвали на обещанията им за нов стил на работа и нова начало на града, направени в предизборната кампания. Обвинения, хвърлени в пространството  винаги провокират отговори и това може да продължи до безкрай, а благоевградчани не са длъжни да бъдат арбитри в подобни спорове.  Благоевградчани имат други очаквания....   

Петя Колева    

  


Още за: Пирин   кмет   пари   Още от: Общество

Принтирай статия
59 коментара
20 Ноември 2023 16:06 | Фен
Оценка:
7
 (
35
 гласа)

Целият град знае, че Пирин има огромни дългове. Нали си говорим с ръководители, футболисти, хора отвътре. Искрено се надявам Пирин да се спаси при новия кмет.


20 Ноември 2023 16:08 | Караваната на плажо
Оценка:
2
 (
36
 гласа)

Трепериш ли, кафеви?!!?! Нашето момче Методи ще ти разкаже играта. По-добре си трай... да не стааш за смех повече... или то нема накъде :)


20 Ноември 2023 16:08 | Струма
Оценка:
4
 (
24
 гласа)

Струмааа, зашо триете коментари? този вече не е кмет. не може да ви заплашва, нито плаща.


20 Ноември 2023 16:16 | гражданин
Оценка:
2
 (
24
 гласа)

Боже, боже, и този има наглостта да говори още, всички знаят какво е положението на Пирин, футболистите имат семейства, живеят в този град, знае се всичко...


20 Ноември 2023 16:19 | Бриндо
Оценка:
9
 (
19
 гласа)

Методи, почвай да изпълняваш обещанията си, че те почвам и теб!


20 Ноември 2023 16:23 | дафинов
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

пирин има да взима от цска, ама гриша ганчев дали ще плати, по скоро не и такива имам да взимам не вървят вече


20 Ноември 2023 16:24 | Наблюдател
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

ЗАПЛАТИ СЕ ПОЛУЧАВАТ ПРИ СВЪРШЕНА РАБОТА! ПИРИН СА НА 14-ТО МЯСТО И С ТОВА УПРАВЛЕНИЕ НЕ ИЗПАДНАХА МИНАЛИЯТ ФУТБОЛЕН СЕЗОН, НО ТОЗИ???
КОЙ МАЧ НАПРАВИХА ФК ПИРИН, ЧЕ ЗАРАДВАХА БЛАГОЕВГРАДЧАНИ КАКТО ГО ПРАВЕХА НАВРЕМЕТО ИЦО БАРАКАТА, ПЕПИ ЦВЕТКОВ ИЛИ МХТАРСКИ? А... С ЦСКА 1948 ЗАВЪРШИЛ 2:1 - ЧЕРНО ТОТО!!!
ЛЕЖАЧИТЕ - КОМИСИОНЕРИ И ЧЕРНИТЕ ФУТБОЛИСТИ СА МНОГО В КЛУБА! СЪС СОБСТВЕНА ШКОЛА, КОЯТО БЕ НАЙ-ДОБРА НЯКОГА И "НАВ НИХ". УСПЕХ ПИРИНСКИ ОРЛИ!!!


20 Ноември 2023 16:31 | Христо
Оценка:
-10
 (
38
 гласа)

Браво на кмета Илко Стоянов!
Истината скоро ще излезне на яве с теб сме кмете!


20 Ноември 2023 16:35 | атанас дафинов
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Какво да ме питат мене, аз съм редко прост и фъфля. Краднах що можех от децата и толко. Са ки си бегам на село.


20 Ноември 2023 16:57 | Истината
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Като чета коментарите на двамата-явно че има тези 270 хил. задължения-просто кафявия ги е дал по детайли-173 хил. лв. За НАП+ 70 хил. лв. доставчици +1 заплата което пак прави 270 хил. лв. задължение. Въпросът е какво е това вземане, от кого е и защо Байкушев не го споменава


20 Ноември 2023 17:05 | само пирин благоевград
Оценка:
7
 (
27
 гласа)

Байкушо ше зароби града с дългове и при него Пирин ще изпадне


20 Ноември 2023 17:18 | ти да видиш
Оценка:
6
 (
20
 гласа)

Рекламодателите на Пирин не вярвали на Байкушев?! Чудно ми е как са вярвали на Стоянов, който се прочу с прозвището търчи лажи!


20 Ноември 2023 17:21 | Кмет гъз
Оценка:
9
 (
23
 гласа)

Тоя кмет Гъз байкушо, да изкара документи и факти не само да клапа глупости. Ако има нередности и наистина е така в Пирин и общината да търси отговорност на Илко, а не само да плямпа глупости.


20 Ноември 2023 17:27 | Бай Кушо
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Стига вече кротни се! Ако продължиш да говориш лъжи ще ти взема сградата преди да са ти я взели други! Има лица които се съгласиха да проговорят за далаверите!
Ще те почвам!!!!!


20 Ноември 2023 17:31 | Гражданин
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

В школата на Пирин играят само тези който имат връзки а другите плащат такси само


20 Ноември 2023 17:59 | Тръчи-Лажи
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Спрете да ме коментирате. Нали си взех имот без да е мой, за да си построя кооперация. Боли ме хуйта за футбола и Благоевград!


20 Ноември 2023 18:12 | Тате кажа
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

По кафенета и градинки се "шушука", за едни б@нYsi в 90-тата минута. Само се хвалишиснимаш, айусетисемакко.
Покажи такт, пример.
Който гледа кирливите ризи от миналото, вместо да действа, то той няма бъдеще и вместо да бачкаш за 2 ри мандат, да не си събереш багажа кът томуф


20 Ноември 2023 18:27 | Черен илю
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Скрий се вече


20 Ноември 2023 18:44 | Сектор Бадеми
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Който кмет се е захванал с ФК Пирин е сгрешил .И новия кмет ще сгреши и ще го изгониме с камъни.


20 Ноември 2023 18:55 | До Сектор Бадеми
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Точно така. Или да се даде на частен инвеститор или да се приключва. Иначе става малко като плажа, дето общината щеше да прави терми и спа. Пари нема да се запълнят дупките по улиците и за маркировка, ама ше спонсорираме некакви тюфлеци да си ритат топка.


20 Ноември 2023 19:06 | Аз съм
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Пичаги истината е, че Гришата беше казал че ще дава пари през Занев обаче трябваше да се слуша, както слушат във Враца 3:5/3:3/5:5, като целта е да се издържа ЦСКА
Занев трябва да е аналог на В. Вангеров от Враца и ще е от др седмица. Дават се къси на Пирин др всичко се отчита в София. Пробваха да наведът Дафинов обаче не стана и за това Занев напусна, а парите се спряха . Занев е говорил с Байкуша и е казал, че е намерил " спонсор ", а Методи е казал взимай не искам да чуя за тоя отбор . Те тава е, който каже нещо др е лъжа
Пирин е голяма планина, Пирин ВЕКОВЕН


20 Ноември 2023 19:15 | Димитровград
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Административен съд Димитровград касира изборите за общински съветници от 29. 10. 2023 г. защото в 2 секции са намерени 3 бюлетини с които е ощетена една от партиите. Сега ще се насрочат нови избори за общински съветници в Димитровград. И в Благоевград в 2 секции бяха намерени 3 бюлетини вместо за един кандидат записани в Протокола на името на друг, с което кандидат беше ощетен. Ше има ли нови избори и в Благоевград ?


20 Ноември 2023 19:29 | Иван
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Няма шанс


20 Ноември 2023 19:47 | 2700
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Да ве е.... и двамата


20 Ноември 2023 20:08 | хъх
Оценка:
18
 (
18
 гласа)

Тасков и другите които си купиха гласове, ако има правда и има нови избори ще изгорят...


20 Ноември 2023 20:12 | Георги
Оценка:
4
 (
22
 гласа)

За нищо на света не давайте да ставаме сателит на Гришата, Байкуш е готов на всичко ако някой му вземе горещия картоф от ръцете. Не погребвайте Пирин, направиш ли го Байкуш, избери си дестинация далече от Благоевград…. За три дни направи толкова поразии, че Томов за две години може само да ти завижда…ОСТАВКА Ходи си по живо, по здраво час по-скоро…за първи път ме е срам да кажа кой е кмет на Благоевград…


20 Ноември 2023 20:18 | до горния
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Дим Дуков е кмет.


20 Ноември 2023 20:55 | Чука
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Всеки некадърник, като не знае как да управлява, почва да се рови здраво в миналото, като така замазва очите на кибиците.
До скоро имаше подобен министър-пътищар, който през целия си мандат, обясняваш как всичко построено е незаконно и основната му дейност беше, да надупчи готовите пътища, без да построи и 1 метър път.


20 Ноември 2023 22:20 | чичо Скрудж
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Ако дълговете на Пирин са само 270 лв., както е написано в резюмето в началото, кажете къде да ги внеса и да приключи проблема?


20 Ноември 2023 22:42 | До горния
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

270 хиляди са, чичо. Накрая ще се окаже, че това е по-голема пирамида и от заема за аквапарка. Ама нали има зрелища и никой не смее да развали далаверката на една шепа хора.


21 Ноември 2023 00:35 | Бела на 100
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Тоя Илку лаже кат дрът гюптин от Шарон масла.


21 Ноември 2023 06:14 | старогражданин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Два поредни мандата на адвокати. Единия с жълта фланелка другия с жълта фланелка И бяла якичка. 4 години ще спорят кой е по-прав и... велик. А лали техните покровители от София .ще имат 4 години власт. Въпрлс,


21 Ноември 2023 06:19 | старогражданин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

На кмета на БУРГАС ... с трайно уважение.


21 Ноември 2023 07:50 | Грамада
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Пирин е пред фалит, чудо ще бъде Байкушев да го спаси!


21 Ноември 2023 08:08 | Хахах
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Пирин отдавна е пред фалит, още когато Белогур даде акциите на общината с близо 1 милион задължения, само че този тъпак Илко взе да се грижи за клуба. При бюджет от 2 - 3 милиона, управление на Елезов, Занев, Манолев, Дяков те хвърлиха акциите със задължение близо 1 милион и сега ми обясняват как общината е виновна.


21 Ноември 2023 08:34 | Радостин
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

ЕЕЕЕЕЕЕ верно си ТРЪЧИ ЛАЖИ. КАК СИ РАЗПЛАТИЛ ВСИЧКО А ЗАПЛАТИТЕ ОТ 7, 8, 9, 10 МЕСЕЦ КЪДЕ СА БЕ. НАГЪЛ МАЗЕН БОКЛУК. ДАНО В ЗАТВОРА ИДЕШ С ДАФИНКАТА БОКЛУК ДОЛЕН. СРАМ ЗА БЛАГОЕВГРАД СИ НИЩОЖЕСТВО.
Гн. Байкушев разследване прокуратура и затвор за тоя нагъл ЛЪЖЕЦ!


21 Ноември 2023 08:44 | БФС
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

КАКВО ПП БЕ, КАЪВ БАЙКУШЕВ, ТА ТЕЯ ОТ ПП УВЕЛИЧИХА ДЪЛГА НА БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДНА ГОДИНА С ДВА ПЪТИ И ПОЛОВИНА ПОВЕЧЕ. ТЕ ОСВЕН КРЕДИТИ ДА ТЕГЛЯТ НЯМАТ ЗНАНИЯ И КАПАЦИТЕТ ЗА ДРУГО.


21 Ноември 2023 08:47 | Мунчо
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

ТЕЯ ОТ ПП И БАЙКУШЕВ НАКРАЯ ЩЕ БЪДАТ НАРИТАНИ И ИЗХВЪРЛЕНИ ТЕЯ ЛУЗЪРИ БЕЗДЕТНИ И ГРОЗНИ ПОДЛОГИ ДЕТО ПРОТЕСТИРАХА ПРОТИВ ПЕЕВСКИ, А СЕГА ГИ ОНОЖДА. ТЪПИ ЛУЗЪРИ В УЧИЛИЩЕ БЯХА ЗАГУБЕНЯЦИТЕ.


21 Ноември 2023 09:08 | Баце Бог Бойко
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Интересно как бивш кмет Илко, излиза с готов отговор почти веднага след като се появи статия в пресата свързана с парите на общината .....


21 Ноември 2023 10:23 | Фен
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Спокойно с 2-3 "правилно изиграни мача Занев ще нормализира нещата, много важно че ще ни вкарат 3-4 гола. Схемата е ясна. И Бодура ще влезе и Украинците .Тренчев спасявайте се че после ще бъдете изгонени.


21 Ноември 2023 10:23 | Каруцар
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Закривай и да се знае. И без това се видя, че няма футбол в България. Една каца без дъно по-малко.


21 Ноември 2023 11:22 | Хахах
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Прочетете в Тема спорт - Занев пред завръщане в Пирин на мястото на Дафинов.
Затова ли два дни преди изборите Занев и Манолев плюеха по Илко? Обещаните постове вече са факт. Черно тото, далаверите, Пирин сателит на ЦСКА и Гриша Ганчев се опровергават.


21 Ноември 2023 13:40 | Пирин е голема планина
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

На Новия кмет баща му беше футболист.
Доста години Петър бе и спонсор от здружение Г....
Много добре знаете дереджето на Пирин.
Сложете по една урна за дарения пред ГУМо и Общината, та да оправим дереджето на любимия отбор.


21 Ноември 2023 13:43 | И още
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Ако всеки пълнолетен благоевградчанин даде по 5 лв. на месец за орлетата, напролет Пирин ще е на плюс. Ама да не Крадете, ей!!!


21 Ноември 2023 14:48 | Хахах
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

А по един кур искаш ли да дадем на Пирин и на общината, или на байкушо??? За какво е сложен таяшушомига за кмет, да бачка за града. Нали обеща инвеститори да доведе. Като не могат да издържат Пирин да го заебат и това е, не общината да плаща заплати на футболисти, легенди, директори


21 Ноември 2023 15:01 | До И още
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Ако ще и по 10 да им дадем. Това е бездънна каца. Ще кажат че още им требват.


21 Ноември 2023 16:42 | Вероника
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Крайно време е общинските пари за Пирин да приключат, къде къде по-именити клубове са изпаднали в по-долни дивизии (в Англия са Ковънтри, Лестър, Уимбълдън и д-р.) и света не е свършил. Просто трябва да признаем, че това е каца без дъно. Ако се появи човек искаш да се занимава с футбол, като г-н Домусчиев да заповяда, ако ли не г-н Байкушев, трябва да вземе тежкото решение да се издържа само школата...


21 Ноември 2023 16:58 | Кмет гъз
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

И друго, ако наистина има кражби от Пирин и общината от предни кметове, да извади доказателства и да бъдат подведени под отговорност. Ако не, да не плямпа глупости и за всичко да му е виновен предният кмет и да ми обяснява, че трябва да се теглят заеми, за да се оправи общината. Чакаме индустриална зона, чакаме инвеститорите, които бяха предизборни обещания


21 Ноември 2023 17:13 | гунчо
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

То пък от школата голяма файда. Нали съществува за да захранван отбора. От 20 години не е излезнал футболист от тая школа. Единствено на далавера са треньорите


21 Ноември 2023 19:06 | До горния
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Е как да не е излязъл, като във всеки отбор в А група има наши юноши.


21 Ноември 2023 19:25 | хаха
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

верно има у Вихрен у Разлог може и в Гоце делчев да има
В чужбина????


21 Ноември 2023 19:27 | Некой, нещо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Има кадри в почти цялата А група, но въпросът е Пирин колко пари взе от тези кадри??? Още от школата ги крадът без пари, или някой си ги капарира и хоп изчезват. Както Гриша Ганчев е дал капаро 50 хил. лв за Тасев и още един футболист, и как Пирин ще става сателит на ЦСКА с обещанието, че Пирин няма да изпада в Б група и финансово подпомагане


21 Ноември 2023 19:38 | До горния
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Това е съвсем различно от това, че не са излезли юноши.


21 Ноември 2023 19:38 | До хаха
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

От кога гледаш футбол, лольо?


21 Ноември 2023 19:39 | Микре
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Занев до края на годината да си махнал треньорския щаб, ще ти пратя Стамен Белчев той слуша и не задава въпроси.


21 Ноември 2023 19:48 | някой нещо?
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Как викат хората ако има нещо няма нищо!!! Как се краде жив човек??? Ако този човек /т. е. дете и по точно родителите му/ знае че има база за развитие кой ще го открадне. Това че на 12 е "откраднат" изобщо не значи че е излязъл от пирин


21 Ноември 2023 22:12 | Браво на кмета
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Методи е Човек с главно "Ч".
Днес 1 час пееше в хора на църквата.
Вечерта имаше концерт на децата от Младежкия дом, поздрави ги. Грабна ме този, човек със скромността си, личи му, че е умен и иска да помогне, и е до народа.
Само от 5 дни е кмет, а искате да реши проблеми, трупани десетилетия.
Нещата ще станат, търпение народе !!


22 Ноември 2023 10:22 | Любомир Марчев
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Много безработни отломки в този град, прекалено много


22 Ноември 2023 11:33 | тцтцтц
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

И всеки иска да е треньор в ДЮШ и шеф в Пирин
А реват че заплатите са им малки и не ги получават. Защо е тоя зор тогава
Ааааа за благото на града
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар