Дълг към бизнесмен реже парите за ремонти в Гърмен

22 януари 2021 11:20   5 коментара   5012 прочита


Общинският съвет в Гърмен предстои да приеме Инвестиционната програма за тази година. Тя обаче ще бъде по-оскъдна заради голямо задължение на местната власт от над 700 000 лева към фирмата на бизнесмена Руен Кирев. „Сключихме споразумение с г-н Кирев. Трябва за три години да върнем тези пари. Тази година сумата за връщане е 250 000 лева.

Това ще се отрази на нашата Инвестиционна програма, ще разполагаме с по-малко възможности за ремонтни дейности”, коментира кметът Феим Иса. Миналата седмица и вчера той проведе срещи с жителите на всички населени места, за да чуе от тях какви са проблемите и какво искат да се ремонтира. Най-често исканията са за асфалтиране на улици и за ремонти на читалища и здравни служби. Но няма да може да се удовлетворят всички желания заради големия дълг.

В края на миналата година Върховният касационен съд реши, че Общината дължи тази сума. Частното дружество, което е най-голямата строителна фирма в региона, е работило преди десетина години по проект по Програма САПАРД - асфалтирало е пътищата Огняново-Рибново и Гърмен-Ковачевица.

Когато са издавани актовете, с които са актували извършената работа, се оказва, че строителят е извършил строителни дейности за сума, която е по-голяма с 400 000 лева от това, което е било предвидено, пише kmeta.bg. Държавен фонд „Земеделие” след заведено съдебно дело е признал тези допълнителни разходи. Предишните кметове Ахмед Башев и Минка Капитанова не покриват това задължение. Бизнесменът Руен Кирев тръгва по съдебен ред да си търси правата и печели делото.


Още за: Гърмен   арпи   бизнесмен   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
22 Януари 2021 12:35 | ���. K������� ������
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

АМИ ИМА И ДРУГИ НАЧИНИ ЗА РЕМОНТ!
КАТО ИСКАТ ДА ИМ Е ХУБАВО В СЕЛАТА, ДА НАПРАВЯТ РЕФЕРЕНДУМ И ДА РЕШАТ ДА СЕ САМООБЛОЖАТ ДОБРОВОЛНО.
НИЕ НАВРЕМЕТО КАК ПЛАТИХМЕ ДА СЕ ОБНОВИ БЛАГОЕВГРАД.
КОЙТО НЯМА ПАРИ ЩЕ ПОМАГА С ПОЛАГАНЕ НА ТРУД.
ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА ОРГАНИЗАЦИЯ.


22 Януари 2021 15:23 | До горния олигофрен
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

ТИ СИ НАЙ ГОЛЕМИЯ ДЕБИЛ ВЪВ ФОРУМА. ДОКАРАН СИ ОТ САНДАНСКИТВ СЕЛА, УРЕДИХА ТЕ НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА В БЛАГОЕВГРАД, ДАДОХА ТИ ПАНЕЛКА В КВАРТАЛ И СИ МИСЛИШ, ЧЕ ВСИЧКО Е РОЗОВО.


22 Януари 2021 19:27 | ���. K������� ������
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ДО ГОРНИЯ ОЛИГОФРЕН:
СЕБЕ СИ ЛИ ОПИСВАШ БЕ ЦЪРВУЛ?


22 Януари 2021 23:30 | Благоевград
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

"К" е разкрит, той е.... ТРАВЕСТИТ.


22 Януари 2021 23:32 | До по горния олигофрен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ТЕБ ОПИСВАМ, ВЕЧЕ СПОКОЙНО МОЖЕ ДА ПРИЗНАЕШ, ЧЕ СИ СЕЛЯКО-ДЖЕНДЪР.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар