Духът на Благоевград! Дълги опашки пред МОЛ "Ларго" за автограф от известния влогър Слави Панайотов /Снимки/

16 февруари 2020 14:06   19 коментара   30608 прочита


Деца и възрастни се редят над 2 часа пред МОЛ ''Ларго'', където в книжарницата на последния етаж могат да получат автограф от известния влогър Слави Панайтов, дошъл да представи книгата "Топ мистериите на България''. Гледката е буквално, изпълваща с гордост,тъй като се оказа, че в Благоевград все още има ценители и деца, възпитани в обич към историята, мистериите и България. Слави Панайтов или по-известен като Слави от The Clashers, е основател на едноименния български YouTube канал.

Роден е през 1986 г. в Пловдив и завършва университет в Холандия със специалност „Хотелиерство и туризъм“. Работи няколко години в сферата си, а след това стартира собствени бизнес проекти. Тогава се заражда и неговото хоби – YouTube, което прераства в нещо повече.

Стотици хиляди хора по света и у нас следят известните му ТОП класации.

Ето, че дойде време и за книга, свързана с България. Книгата „Топ мистериите на България“ проследява всички най-интересни загадки, свързани с нашата държава.

През нашата територия ли е заселена цяла Европа? Намерени ли са останки на прачовеци от преди 1 400 000 години? Коя е мистериозната цивилизация, която ни е оставила най-старото обработено злато в света на над 7000 години? Какво представлява свещеният триъгълник в Родопите: Белинташ, Кръстова гора и Караджов камък? От кого всъщност сме произлезли?

Има ли гробница на египетска богиня в Странджа? Кой и защо оставя над 1500 трапецовидни ниши в Родопите? Стомогилието ли е най-древната астрономическа карта в света? Какво изобразяват пещерните рисунки в Магурата?

П. Иванов

19 коментара
16 Февруари 2020 14:29 | Коси
Оценка:
19
 (
33
 гласа)

Хора това не е сериозно .... Този човечец и хората като него наречени ютубъри или как там им викат облъчват децата и ги затъпяват с техните небивалици. Този е поредния интернет малоумник с завишено его, който живее от лайкове и ръсене на оростотии, къде е държавата да го дресира преди да е провалил няколко поколения, които му вярват, къде?


16 Февруари 2020 14:43 | Нов век
Оценка:
15
 (
29
 гласа)

Толкова им е акъла на родителите. Вместо да излязат и д асе забавляват с децата си, те киснат на опашка за безцелни неща...


16 Февруари 2020 14:45 | Благоевград ООД
Оценка:
15
 (
27
 гласа)

Ако този блогър е поводът да се събират за автографи децата в града и това да се приема като дух на града, нещата стават смепни :)


16 Февруари 2020 15:18 | обзор
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

ммммм слави от мммм the clashers????? мммм бързо за автограф че си нямаме друга работа


16 Февруари 2020 17:23 | Зле е работата
Оценка:
11
 (
21
 гласа)

Ако този човек е писател то аз съм космонавт. Баламосва децата да им събира паричките с измислени истории. По-тъпото е че и родителите им са там, пълна профанизация и простотия. Това не е духа на Благоевград, а нивото -дъно.


16 Февруари 2020 18:15 | E KAK TAKA
Оценка:
-4
 (
14
 гласа)

Простака и профана си ти. Това е новото поколение, за добро или за лошо. И на мен ми се иска да играят нашите игри, но няма как, Просто времето е друго. Това момче Слави поне с видеата им дава някаква обща култура на деца по нов и атрактивен начин. Но както винаги има и такива измислени герои като тен лепящи етикети и даващи оценки кой какъв е


16 Февруари 2020 18:23 | Penka
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

И аз съм майка на дете на 11 години, което също е било днес на опашката. Не виждам нищо лошо в това да се интересуват от това момче. И по-добре той да бъде ментор на децата ни, отколкото разни чалга звезди или пък прости родители :). Наистина това е новото време. На който не му харесва, да си се върне във времето на малка къща в прерията... при амишите например :) айде по-добре вместо да мрънкате, влезте в крак с децата си и се опитайте да ги разберете.


16 Февруари 2020 18:37 | Зле е работата 2
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Много автори, много чудо, недоразумението Славчо в никакъв случай не може да е писател. Той е мимолетна еднодневка, която събира паричките на децата, а колкото до преждепишещия и на Оенка ще кажа четене на книги трябва, не гледане на измислени глупости. Книгата му е кенефно четиво, което не си заслужава 40 те лева, но докато има тарикати като него ще има и балъци като теб.


16 Февруари 2020 18:48 | !!!
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Наистина е хубаво, че децата се интересуват от историята на България, и би било похвално, ако се срещат със специалисти по темата, а не разни влогъри, които нямат никаква представа от материята. Как точно ще им обясни каквото и да било, след като е завършил Хотелиерство? Наистина всичко се профанизира вече, и всеки се занимава с това, от което няма понятие, важното е парата да пада!


16 Февруари 2020 20:30 | Tancheto
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

хи, хи...


16 Февруари 2020 20:43 | Няма лошо
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

По-добре децата да се редят за книги, вместо да се редят да купуват билети за чалга-зввзди.


16 Февруари 2020 22:32 | Т1
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

А какво пречи децата да се научат да четат правилната литература в библиотеките като едно време. Или ще кажете, че историческата литература от едно време е остаряла, обезценила се е и няма вече никаква стойност? А стойността на тези, новите, произведения проверена ли е във времето? Кога по- точно?


16 Февруари 2020 23:26 | Александър
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Как само всички сбръчкани чичковци и лелички си показаха злобата в коментарите


16 Февруари 2020 23:26 | Александър
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Как само всички сбръчкани чичковци и лелички си показаха злобата в коментарите


16 Февруари 2020 23:26 | Александър
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Как само всички сбръчкани чичковци и лелички си показаха злобата в коментарите


16 Февруари 2020 23:28 | Ани
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Все едно гледам зомбитата на Юли Толкин хахахахаахаахаххаа
А ТАЯ С С ДЕТЕТО, КЪДЕТО Й СЕ РЕДИЛО СЪЩО. АМИ СЕДНИ С НЕГО И ПРОЧЕТЕТЕ ГЮКНИГА ЗА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ ЗА 6-7 ЛВ, ПОСЛЕ КУПЕТЕ ДРУГА ЗА СЪЩИТЕ ПАРИ. Хем вюдетето ще чете, хем и вие ще научите нещо повече, а и ще сте заедно с него. Аман от без отговорни майки, кой знае, къде сте седяли да пиете кафе.


17 Февруари 2020 09:47 | Колега
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Тук е мястото на семейството - то е институцията, която трябва да възпита у детето отношение към истинската и чалга-литературата. Дали тези родители са проверили какво образование има този блогър? Дали са убедени, че за същата сума няма да закупят книга с много по-добри качества от утвърден автор, преподаващ история в прилично учебно заведение или занимаващ се професионално с история?? Много често вниманието ни привличат сензационни заглавия, на страниците на които се мъдрят непотвърдени факти и поразяващи умозаключения. Авторите им постигат своето - търсене на пазара и многоброен тираж, т. е. добър финансов резултат за откровени лъжи. Но полезното все пак е - заявен интерес към четене!! Пъ може да стигнат и до сериозни четива накрая!!!!!


17 Февруари 2020 15:52 | �����
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

извинете ВЛОГЪР или БЛОГЪР, ало редакцията...


17 Февруари 2020 16:26 | До горния
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Нито едното не е. Има точни определения и за думата блогър и за думата влогър, но Слави Парайотов не е нито едното. Той е Ютубър. И да, има разлика между трите понятия, но надали някой си е дал зор да ги провери, за съжаление.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар