Другата гледна точка: Подробностите около скандала с ученичките в Благоевград! Директорката М. Котева: Ученичките отричат да се принуждавали Зора да прави каквото и да е било!

19 ноември 2018 16:06   7 коментара   10801 прочита


Спречкването е извън сградата на училището.....

За спречкването между ученичките научих рано тази сутрин,незабавно инициирах среща между ученичките и родителите в моя кабинет. Срещата беше за 10 часа тази сутрин, това каза директорката на 5-то училище в Благоевград, чийто ученички се сбиха ,а майката на една от тях обвини другите две, че принуждавали детето и да пуши трева срещу заплахи за разкриване на гнусни подробности около живота и, за което ви съобщихме.

Ето какво още сподели пред нас директорката Котева:

В кабинета ми стана ясно, че момичетата са били приятелки от детската градина, родителите също се познават. Не дойде Зора в кабинета ми, не знам по какви причини. Майката на Зора се държа непристойно, повтаряйки, че е подала жалба в полицията, че ще сезира прокуратурата за случилото се с детето и, без да стане ясно какво точно се е случило, освен, че на спирка са се сбили. Двете момичета не отричат, че е имало спречкване, че са се ритали, дори Зора ритнала едно от тях отзад по опашката ,където тя имала операция. Думите бяха потвърдени и от другото момиче.

Ученичките твърдяха, че Зора е публикувала свои разголени снимки във Фейсбук, а майката я защити като каза, че голите снимки са неини. Не пожелах да видя снимките, които момичета се опитваха да ми покажат. Майката на Зора влиза, излиза от кабинета ми, явно силно афектирана от случилото се, което аз не разбрах до край.

За какво са се скарали също. Разбрах, че са били приятелки, но напоследък двете се отделили и изолирали Зора. Факт е,че бяха в една група, но сега не са, те повишиха успеха си и аз съм склонна да им вярвам, че не се занимават с нещата, за които говори майката на Зора. Имат цели, имат амбиции да следват. Изненада ме защитата на майката на Зора, която на обвиненията, че дъщеря и посещава казино, заяви, че това е ставало в нейно присъствие. Майката на Зора непрекъснато повтаряше, че всеки ще си получи заслуженото, но така и не стана ясно какви са обвиненията срещу всички присъстващи.

Обидното в случая е, че намесват името на училището с дрога ,след като техните отношения са се развивали извън учебното заведение, каза директорката. Час след срещата в РИО бе изпратен доклад на ръководството за инцидента.
Майката на Зора, Галина продължава да твърди, че детето и е жертва на двете момичета,заради отказ да пуши, че е била обект на заплахи и гнусни обиди и, че още в петък е информирала класната им за зараждащата се агресия между тях. И въпреки, че са били предупредени момичетата нападнали Зора и скъсали в боя якето и.

П. Иванова

7 коментара
19 Ноември 2018 17:53 | александра атанасова
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Като ги защитавате нищо няма да постигнете вие не постъпвате правилно като ги защитава защото всички знаят че едното момиче е хващано с канабис и има досие в полицията дори аз сам ги виждала да употребяват наркотични вещества те прават тека че винаги да искарат други виновни а те да излезнат чисти аз ги познавам много добре и трите и занам за какво иде реч и надия и христина и зора ги познавам много добре дори знам как са я карали да прави свирки за да може да им дадът трев да пушат не сте прави да ги защитава те знам че секи ден докато идваха на училище първо пушеха канабис и после влизаха в училището секи божи ден сам ги виждала да пушат трева и да се друсат но вие не обръщате никакво внимание на това това че те отричат и вие им вярвате не сте прави защото заради тях има агресия знам как са заплашвали зора и какво сая карали да прави много добре знам всичко това че не само един два пъти сая заплашвали това е не прекъснато да я обиждат заплашват и да я карат да прави гнусни неща


19 Ноември 2018 18:27 | Fen 5
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

Ако всички директори на училища и учители бяха на нивото на г-жа Котева, образованието щеше да е на по-високо ниво. Ако всички майки общуват нормално с дъщерите си, такива случаи нямаше да има.....
19 Ноември 2018 18:38 | Пациент
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Като ги познавате добре, защо не разясните нещата, просто помогнете... значи в училище пушенето е нещо нормално..., излезте на светло


20 Ноември 2018 09:41 | А2
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ще си позволя да цитирам Алеко Константинов. /Бай Ганьо журналист/
"... па ний - кое дописки, кое антрефилета, кое телеграми. Нали е работа да омаскарим тогоз-оногоз - за туй нещо не се иска кой знае каква философия. "
Дали някой се разпозна?


20 Ноември 2018 12:16 | Фрона Мавродиева
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Предполагах, че така ще ги научат ! Да отричат до последно! Резултат нулев!


20 Ноември 2018 12:18 | Фрона Мавродиева
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Цял свят знае за проблемите в това училище! Само директорката, не ги вижда!


20 Ноември 2018 17:24 | А2
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Що злоба има на този свят, а Фрона Мавродиева?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар