Достъпът до МБАЛ-Благоевград с бебешка или инвалидна количка: мисията невъзможна!

19 юли 2019 15:11   7 коментара   6787 прочита


Достъпът до болницата в Благоевград за майки с бебешки колички или за хора с увреждания е почти невъзможен, алармират наши читатели. "Рампи на места изобщо няма, а там където има, те са изпочупени или забити в избуялата растителност", казват хората и допълват, че единствения начин, по който могат да влязат в болницата е през платното за линейки. Там, естествено, не е препоръчително да се разхождат колички и да спират движението на колите на спешна помощ.

Другият вариант е да заобиколят стълбите, а обходният маршрут се оказва доста дълъг. "Качествена и достъпна помощ" - това е мотото на болничното заведение, което виждаме веднага щом отворим официалната му страница в интернет. Парадоксално, нали?! Достъпната медицинска помощ изглежда съвсем не е достъпна... по други причини.

Проблеми с рампите за колички има и те не са само в района на болницата, а из целия град. Ежедневно ставаме свидетели на маневрите, които хората предприемат, за да преминат по стълби в различни точки на областния център. "В 21 век това е недопустимо", категорични са хората, които са "жертви" на неудобството и се надяват, че вече е крайно време някой да помисли за тях.

Г. Георгиев


Още за: достъп   МБАЛ   количка   Още от: Общество

Принтирай статия
7 коментара
19 Юли 2019 15:56 | Гербер
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Ама, има ли я тази болница още?


19 Юли 2019 16:42 | .
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Гербер написа:Ама, има ли я тази болница още?

Болницата я има, но това което показва Струма. ком е подхода/ стълбите/ към поликлиниката.
През входа за болницата може да се влезе не само с детска количка, а дори и с кола, т. е. МПС


19 Юли 2019 20:13 | Стамат
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Не им е лесно на тия селяни! Оня ден свалили дългите гащи, сега ще ме учат, че поликлиниката е болница. Върнете се на село!


19 Юли 2019 21:39 | Лилчо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Отнася се и за журналистите, които не правят разлика между болницата и поликлиниката.


19 Юли 2019 21:53 | Гошо
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

То така е в целия град, няма никъде естакади за детски колички и инвалидни колички! Ама нужно ли е ние гражданите да даваме тези сигнали!? А тези от общината да излязат от канцеларииките си и да напишат предписания за оправянето на градската среда, и да я предадът на кчета ”слънце”


20 Юли 2019 11:18 | Фрида
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Единствената възможност за инвалиди и деца с колички е през изхода на линейките за Бърза помощ, който е полегат и широк. Но това пречи на линейките да излизат и може да стане дори инцидент и някой да бъде блъснат. Истината е, че поликлиниката не е достъпна за гражданите на Благоевград. Който е измислил тази поликлиника горе на баира, е бил безмозъчен. Не съм виждала друга такава поликлиника в България, а съм живяла на доста места.


22 Ноември 2019 10:23 | Anelia
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

За такива моменти си трябва стабилна количка. Купих си полски модел от тук - https://detski-magazin.com/5-detski-kolicki и с бебка борим стълбите без проблем.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар