Докога ще живеем сред боклуци? Благоевградчани чистят града безвъзмездно всяка седмица

10 ноември 2019 12:27   6 коментара   8953 прочита


Група активни благоевградчани всяка седмица се впускат в акция по почистване на града. Вчера, те обиколиха района на Градската градина и двора на Трето ОУ „Димитър Талев“, за да съберат отпадъци и да дадат пример на подрастващите. Активистите са подели екологичната акция, като дори сами събират средства, за да купуват материали, с които да почистват.

Актьорът от Благоевград, с македонски корени, Игор Дамянов е един от най-дейните участници в инициативата по почистване на града. По време на един от концертите, в които той участва, са събрани средства, с които са купени дръвчета и предстои групата да ги засади.

„Зелените“ активисти вече имат зад гърба си над 50 акции по почистване на града и твърдят, че няма да спрат, защото това е пример как хората вместо да се оплакват, могат да подобрят местата, на които живеят. Част от мотото на групата е „До кога ще живеем сред боклуци?!! Само от нас зависи!“

Цвети Иванова

6 коментара
10 Ноември 2019 16:25 | Гербер
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Струма много сте умни. Нали вашия супер кмет не оставяше и прашинка. И вие не знаете дек тапкате


11 Ноември 2019 06:16 | коко
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Чист ще бъде когато се научим да го пазим


11 Ноември 2019 09:47 | ИСТИНАТА
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

не за първи път се отразява тази супер инициатива. все търсим повод да не се включим и направим нещо - ама няма да им чистя, ама къде са Биострой, ама кметът е виновен, ама не знам си какво. ако ти пука за града, отиваш и помагаш. аз ходих 2 пъти и беше супер.


11 Ноември 2019 10:00 | ...
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Нали града беше саниран или това е само в мечтите на струма. Дано някои се сети да напрани нов регионален вестник, ще ударите дъното за един ден. Аз съм платил данъците, безработните с излишно време да се занимават като си нямат друга работа... айде да видиме колко години ще издържат


11 Ноември 2019 10:14 | Ттт
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ако хвърляте боклуците на правилното място, няма да има нужда от чистене, или повечето граждани са на принципа"я си плащам, ке си фрълям къде си искам"


11 Ноември 2019 10:57 | ...
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ние хвърляме, но животни ровят по варелите в 4-5 сутринта и ги изкарват. След това към 7-8 бая хора ровят по варелите и те така. Като сте такива добрички приютете животните, а на хората дайте по 5 лв да не ровят.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар