Добър старт! Съветниците от ПП "Глас Народен" с конструктивно предложение за промени в правилника за дейността на ОБС Благоевград..

20 ноември 2019 12:22   9 коментара   11760 прочита


Ясен Неделчев и д-р Т. Велчев искат гражданите да имат повече време за изказвания и да се изказват по точка първа от дневния ред....

Новоизбраните съветници от ПП "Глас Народен" Ясен Неделчев и колегата му д-р Теодор Велчев внесоха до ОБС Благоеград конструктивно предложение за промяна в правилника, което според тях трябва да залегне в новия правилник, който ще бъде изработен и гласуван, когато ОБС Благоевград заработи.

Неделчев и Велчев, които влязоха в ОБС и още от първото заседание на общинския съвет показаха, че ще работят като активна самостоятелна група, предлагат в правилника да бъдат направени следните промени:

Гражданите да се изказват по първа точка от дневния ред, да се увеличи времето за изказване на гражданите с една минута и групите в ОБС да са съставени от минимум 2-ма съветника.

Предложението е внесено до временния председател на ОБС Благоевград, тъй като на първата сесия на местния парламент не бе избран ОБС и в момента съвета се ръководи от най-стария съветник Христо Ковачки. На това заседание двамата съветника на ПП "Глас Народен" запазиха неутралитет в гласуването при избора на председател между Андон Тодоров и Рашко Динков.

На сесията на 29-ти ноември отново ще бъде избират ОБС. Засега в надпреварата ще се включи и адвокат Албина Анева, така, че отново ще сме свидетели на оспорван избор. Неделчев и Велчев са сред младите, новоизбраните общински съветници и дават сериозна заявка за активно поведение в местния парламент, неподвластни на развихрилото се, преди избора на председател, политическо прегрупиране и обединения.

П. Иванов

9 коментара
20 Ноември 2019 13:08 | До Велчев
Оценка:
10
 (
22
 гласа)

Господин Велчев,
преди да правите въздухарски предложения защо не си направихте труда да прочетете Правилника, който го има качен на страницата на община Благоевград и да се запознаете с него. И в момента Гражданите могат да ползват достатъчно минути, а за другите предложения, едното противоречи на ЗМСМА, а другото за падане на числовия състав на групите, не сте ли малко нагъл да искате група от двама съветници?


20 Ноември 2019 13:36 | старогражданин
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Качен е стария правилник. При 41 фурнаджийски лопати питайте за съвет специалистите по протакане на сесии. Има ги в ЮЗУ-то.


20 Ноември 2019 13:36 | брей
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Кой им диктува ? Прозира нагласистика с А. А. и един зам. кмет на южен град


20 Ноември 2019 14:39 | Д-р Велчев
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

На мен що ми каже Илко Стоянов/Ментата/ това права, а дали ще се излагам кво ме интересува....


20 Ноември 2019 15:30 | наблюдател
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

Не е лошо съветниците, които хейтят по форума да вземат да използват енергията си, за да изразяват мнения в залата на общински съвет.


20 Ноември 2019 16:51 | Мамакажа
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Яз предлагам групите да са от 1 съветник. И времето за гражданите да е студено, да идват у баната да се греят. И прудседатело да не се избира а да най старийо .Каза мама


20 Ноември 2019 17:13 | Ина
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Спирка на автобус 2 от
Жп гара посока център - множество плакати/постери на, Глас народен". Цялата ограда отзад на новострояща кооперация е облепена с с ликовете на тези общ. съветници. Кой, кой ще ги почисти? Хайде момчета, действайте от там, преди да давате предложения!!! За да ви вЕрваме!


20 Ноември 2019 22:28 | ДС
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Вярно е че с всеки, следващ мандат на общ. съвет нивото пада все по низко и по низко!!! И ако някои местни "журналисти" са споделяли, че не са запомнили имената на повечето общ. съветници от предният мандат поради безличноста им, ей БОГУ, това е вярно!!! Та затова, тези двамата хубавци си мислеха, че като се изцепят, така лаишки ще бъдат запомнени, не не им се получи, защото с тяхното си поведение те са живото доказателство, за качеството на новите общ. съветници!!! Но какво да се прави, заради точно такива, напудрени и напушени/с пури/ аматйори, ще продължаваме да живеем в царството на кратуните, където цар и самодържавец е ТИКВАТА!


21 Ноември 2019 08:23 | Силвия
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Тоя пергиш Ясен, на ясно ли е в каква институция е влязъл да работи? И нека обясни къде им беше предизборният щаб - в една дупка, типично като Мишки. Та със хората на С. Трифонов ли не се срещаха, със Р. Радев ли н еправиха сувалки. Ама Илко си е Илко. Искат да лапат само, ама 2 гр мозък нямат.
Тодор защо им се връзва на алчните амбиции? Там е - един здрав сто носи. IQ 120, а на останалите, колкото и да събираш, повече от 70 не можеш да събереш
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар