Добро решение! Кметът на Благоевград Р. Томов даде заден и отмени собствената си заповед! Остави отворени детските градини в селата при определени условия!

06 август 2020 19:55   10 коментара   9597 прочита


 


Кметът на Благоевград отмени заповедта за начина на функциониране на детските градини на територията на общината през август, която самият той бе разписал преди дни. Както struma. com информира, по разпореждане на Румен Томов, детските заведения в 5 села трябваше да бъдат затворени за целия месец. Днес стана ясно, че градоначалникът дава крачка назад и отстъпва пред разгневените родители и общински съветници.

В крайна сметка градините в селата Покровник, Изгрев и Рилци ще останат отворени и ще функционират, ако успеят да сформират група от поне 12 деца. В Церово и Зелен дол ще останат затворени, тъй като няма вода, а малчуганите ще имат възможност да посещават ДГ "Усмивка" и ДГ "Синчец" в Благоевград, но само след писмено подадена молба от техните родители. 

Припомняме, че решението, което достигна до жителите на петте села само ден, преди да влезе в сила, предизвика сериозно напрежение. Потърпевшите родители бяха подкрепени от четиримата общински съветници Г. Муртова, М. Гошева, Т. Велчев и Я. Неделчев, които настояха за спешна среща с кмета, за да обсъдят множеството неудобства, които решението му създаде на десетки семейства.

С него той буквално "върза ръцете" на хората от околните села и не им даде никакво време за реакция и планиране. Съветниците реагираха светкавично и изразиха несъгласието си в писмо, в което подробно бяха описали причините, поради което считат решението за затварянето на детските градини за абсурдно. 
Новото решение все още не е оповестено на официалната страница на Община Благоевград и не е изключено то да претърпи още метаморфози. Екипът Томов за пореден път доказва, че действа необмислено и често дори в ущърб на хората, а всяко решение е предпоследно... 

П. Пенева 

10 коментара
06 Август 2020 20:27 | Цветан с апартаментите
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Струма, вие да не вземе да харесате кмета:)


06 Август 2020 21:11 | с.Покровник
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Докога пътуващите в градският транспорт по линия номер 3 ( за село Покровник), ще бъдат превозвани в малки бусчета, които нямат дори климатик, а пътниците стоят прави поради липса на места в малките микробуси.. Много е неприятно пътуването в тези бусчета, осбено в жегите, и в състояние на пандемия Защо за село Покровник не се движат градски автобуси, каквито автобуси има по всички останали линии


06 Август 2020 21:35 | мите грамада
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

а за квартал грамада оти нема рейс.. позлатихме такситата у грамада ейййй. за струмско за еленово за рилци има рейс а за грамада рейс нема а ???


07 Август 2020 00:36 | KOKO
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ммммм... даааааа. Така става добра статия. Кмета направи грешка и се поправи.... след като хората се разбунтуваха... И "Браво Кмете! " Ами дай и докторите да започнат да правят грешки и после да се поправят - да оперират на едно място и след това да получт похвала като се "поправят" след като са изрязали некой крак по погрешка....


07 Август 2020 00:39 | ....
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Коко, пак печелиш наградата "най глупав коментар".


07 Август 2020 09:06 | �� ���� �� ����
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А останалите деца?! Които са по 30 в група, заящото са сборни?! Какви противоепидемични мерки, каква дистанция?! Госпожите си излязоха в отпуск, децата набутани в по две групи за детска градина. И после затваряме заради зараза. Как не ги е срам!


07 Август 2020 10:41 | Шумантов@
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тоя не е добре


07 Август 2020 12:16 | Паола
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Томово признание :
***
Фестивал реших да правя,
Фирма си избрах без да се забавя,
Всъщност беше ясна отпреди,
Трябваше да завъртим едни пари.
....
Ето вече Жаз-а мина,
На площада се събраха трима,
Дето толкова куфяха,
Даже от емоция заспаха.
.....
Сега Милениума предстои,
Обещаха и голяма сцена да се построи,
Дали пък няма пак да се изложим?
Верно много се тревожим.


07 Август 2020 13:13 | Шумантов@
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Любя те Паола


07 Август 2020 16:36 | �� ����� � ����
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Имаме си кмет некадърник
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар