Добрите новини по Коледа: К. Нинова ликува: Падна забраната за онкоболните, кметът Камбитов: Късметът тази година е в община Благоевград, кметът Герчев стана свекър.....

27 декември 2017 12:39   9 коментара   17455 прочита


Синът на кмета Икономов ще носи късмета тази година, Ап. Апостолов - Поли грабна две парички от питката за Бъдни вечер, зам. кметът Хр. Шопова: Годината беше успешна и щастлива, множество награди за общината бяха добри новини, щастлива съм и още

Коледа е празникът на чудесата, на равносметката, на надеждите и молитвите за по-добро бъдеще. Малки и големи очакват тези дни, в които да помечтаят, да наричат за здраве и хубави неща през новата година. Най-щастлив в личен план в тези дни е кметът на Разлог, който стана свекър. Единственият му син се ожени и обяви годежа си навръх Коледа: "Много съм щастлив, това е най-добрата новина в края на годината", казва Герчев, който отчита успешна и за община Разлог 2017г..

Синът на кмета на Банско Георги Икономов се оказа късметлията тази Коледа. На него се падна паричката от ритуалната питка. Той ще носи късметът в дома ми, заяви кметът Икономов, който е щастлив от подкрепата, която получи тази година от колегите си и от жителите да града и региона в битката за изграждане на втори лифт. Това си пожелал и навръх Коледа: Банско да има втора кабинка, здраве, сили и живот на целия български народ. Късметлия е кметът на Симитли Апостол Апостолов, който грабна паричката от две питки, направени в семейството му.

"Аз съм бил и ще бъда късметлията и тази година, добрата новина за общината дойде преди два дни когато спечелихме два големи проекта, това са пари в общината, нужни за развитието ѝ. Щастлив съм. Кметът на Благоевград Атанас Камбитов разчупил коледната пита в семейството си, а паричката отишла в Община Благоевград. В Общината ще е късметът и тази година, 2017 беше изключително успешна за нас, направихме много, спечелихме сериозни проекти, работим по други, които ще променят цялостния облик на града.

Станахме носители на множество награди за организирани мероприятия, изобщо списъкът с добрите новини е дълъг. В личен план съм щастлив с децата и семейството си, всички са около мен и така се чувствам значим. Нека късметът никога не ни напуска, да бъдем здрави и много щастливи. Да бъдем по-добри тази година, да ни следват само добри новини", каза градоначалникът.

Еуфорията по празниците зарази и зам. кметът на Благоевград Христина Шопова. Синът, нейната най-голяма гордост ще носи късметът в дома и тази година. Иначе добрите новини тя свързва с работата и в общината. Награди за Франкофоли, признания в Европа за организираните от отдела по култура в общината, мероприятия.

Куп добри неща, придали уникален облик на областния център. По жив и изпълнен със събития Благоевград никога не е бил. "Пожелавам на всички много здраве, доброта и топлина в тези дни. Пожелавам им късмет във всяко начинание, нека отворим душите и сърцата си, да мислим позитивно, така ще привличаме само добри новини", каза Шопова.

Кметът на Сандански Кирил Котев тази година трябва да държи здраво ръката на съпругата си, у която се падна паричката. "Тя ще носи късмет в къщата ми, тя е моят късмет, майката на прекрасните ми деца. Иначе добрите новини за общината са много, дай боже тенденцията да продължи, каза кметът Котев. Депутатът Даниела Савеклиева посрещна празниците заобиколена от най-близките си хора. Късметът от празничната трапеза се паднал на съпруга и Владимир, човекът на когото разчита в грижите за дома и семейството.

"Разбира се, че съм щастлива, много са добрите новини, но в тези дни най-доброто, което ми се случи е, че цялото ми семейство бе заедно, родителите ни, всички заедно празнувахме. Пожелах си да имам сили да работя за хората, да сме здрави, щастливи и единни, каза депутатът Савеклиева. Щастие и късмет на всички, здраве и любов", това пък пожела за Коледа лидерът на БСП Корнелия Нинова. Нинова не спряла да работи в тези дни, но спазила всички ритуали за Бъди вечер като истинска домакиня, която спазва традициите.

"Направих всичко сама, посрещнах празника със семейството си, независимо, че работих през тези дни. Ходихме с колеги в Нови хан, после отец Иван дойде на "Позитано" с майките на загиналите в Кербала. Добрата новина за мен е, че успяхме да повлияем падането на забраната за новите лекарства на онкоболните. Водихме сериозна битка срещу решението на ГЕРБ да се наложи забрана те да ползват новите лекарства и победихме. Забраната падна. Това е добрата новина.

В личен план добрите новини са много, синът ми ме радва всеки ден с хубави новини. Пожелавам на всички семейството им да е цяло и заедно, да за живи и здрави, да се сбъдват всичките им мечти. България да става по добро място за живеене, а българите по-спокойни и богати.", каза Нинова

Петя Георгиева

 


Още за: К. Нинова   новини   Коледа   Още от: Общество

Принтирай статия
9 коментара
27 Декември 2017 17:56 | Плешивмишотплоски
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

Лигаво.....


27 Декември 2017 21:21 | ЕвгениМинчев
Оценка:
18
 (
22
 гласа)

Най-тъпата статия! Подмазвачи-лизачи!


27 Декември 2017 22:49 | Мария Панчева
Оценка:
-13
 (
17
 гласа)

Що за коментари са горните, бих казала приятно и любопитно четиво, като за празнични дни, абе хора освободете се от желанието непрекъснато да оплювате, толкова листе нещастни и бедни за бога ?! Весели празници !


28 Декември 2017 05:25 | Плешивмишотплоски
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Права си, Марче! Вземам си бележка! Статията е плод на “обективна и любопитна журналистика с кулинарно-късметлийски-празничен-любовен привкус. Действително е много полезна за читателите на Струма. ком, и който не я е прочел е загубил комат от интелектуалната си храна безвъзвратно!


28 Декември 2017 07:39 | старогражданин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Много слаб форум. Четенето между редовете не го виждам. Наслагването на събитията и отражението и в другите медии са очевадни предпоставки и за други разсъждения .Кьорави ли сте за присъствието на Нинова!


28 Декември 2017 18:57 | Зози
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

А на 250 човека от Цигарената им се падна гербаджийско късметче - уволнение. След герб и потоп


28 Декември 2017 23:06 | Работник
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Наистина за уволнени те по собствено желание работници никой нищо не казва. И в крайна сметика кой носи отговорност за това. Кой, кой, кой е той


29 Декември 2017 08:39 | старогражданин
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Запалете си свещичката и тръгвайте в тунела на нашия живот. Съкратени е имало и ще има. Здраве да е


29 Декември 2017 16:14 | До зам. кмета
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

По-изпълнен с глупости зам. кмет, Благоевград не е имал.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар