Добрата новина от Дупница, бившо поделение е на път да стане общинска собственост

24 юли 2015 14:09   2 коментара   16058 прочита


След 4-годишно ходене по мъките, Община Дупница е на път да придобие собствеността върху един от най-атрактивните имоти в града. Бившият КЕЧ-а, който се намира в непосредствена близост до Военната болница в града вече премина в ръцете на Областна управа и не е собственост на Военното ни министерство. 28 сгради, разположени върху 13 дка представлява КЕЧ-а, чиято данъчна оценка през 2011 година бе 1 217 013, 40 лв.

Преди 2 години Военното министерство се опита да спре процедурата по прехвърлянето на имота към Община Дупница и да го продаде, но така и не успя. Най-рано придобиването на имота ще стане следващия месец, тъй като трябва и решение на Общински съвет-Дупница, който да даде съгласие за придобиването. "Голяма борба беше през тези години, но се преборихме.

Вече спокойно мога да кажа, че сме на финалната права. Военните имоти са прехвърлени към Областна управа. Всеки момент очакваме решение на Министерски съвет, с което пък те да прехвърлят КЕЧ-а на Община Дупница. През тези години интерес имаше към КЕЧ-а с най-различни инвестиционни намерения - от изграждането на филиал на елитен университет до много голям хипермаркет и други. Имал съм не една и две срещи на тази тема. Това е изключително мащабна придобивка за града, която разкрива много и най-различни възможности", коментира кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев.

"Вече изпратих към министъра на регионалното развитие г-жа Лиляна Павлова едно от нашите инвестиционни намерения с конкретен въпрос за съдействие, а именно намиране възможност за финансиране. Надявам се съвсем скоро да получа положителен отговор и да зарадваме обществеността в града. Нека инвестиционното намерение не го разкривам, докато не бъде сигурно, че можем да го реализираме. Вече сте се убедили, че напразните обещания не са в стила ми", допълни инж. Чимев.


Още за: М. Чимев   имоти   болница   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
24 Юли 2015 16:02 | Краси
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Е добре, опазихте го. Сега е ред на кашишкото поделение в Кюстендил. на него вече са му се справили.


26 Юли 2015 09:52 | един от многото
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

САМО ДА НЕ СТАНЕ КАТО БИВШЕТО ТАНКОВО ПОДЕЛЕНИЕ В ПЕТРИЧ ЖИВОТНОВЪДНА ФЕРМА В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА .
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар