Добрата новина! Колежът по туризъм в Благоевград и община Банско с важен договор!

20 януари 2020 15:23   9 коментара   9268 прочита


Създават център по планински рекреационен туризъм, ски туризъм и културно-исторически туризъм с учебна база в Банско за провеждане на лекционни и практически занятия на български и чуждестранни студенти. 

Кметът Иван Кадев подписа Договор за сътрудничество на Община Банско с Частното висше училище – Колеж по туризъм, гр. Благоевград. Страни по споразумението също са Гимназията по туризъм „Алеко Константинов” гр. Банско и украинският университет „Лвовски Ставропигион”. 

Целта на договора е създаване на научно-практически Център по планински рекреационен туризъм, ски туризъм и културно-исторически туризъм с учебна база в Банско за провеждане на лекционни и практически занятия на български и чуждестранни студенти. 

Четирите институции ще си сътрудничат за организиране на научни прояви, проекти и инициативи. 

С подписването на договора се прави първа крачка за изпълнение на поетите от Иван Кадев ангажименти, преди избирането му за кмет на Банско, за осигуряване на условия за повишаване на квалификацията на кадрите в сферата на туризма. 
В дискусия с кмета на Банско, проф. Васил Жечев, ректор на Колежа по туризъм, и Стефка Христова, директор на Гимназията по туризъм, коментираха нуждата от организиране без отлагане на различни форми на обучение и стажантски практики на ученици и студенти на различни образователни степени. 

Липсата образовани и обучени кадри е един от основните проблеми на туристическия бизнес в Банско и съседните общини, в които се развива тази индустрия. Това е основна причина за подписването на четиристранното споразумение, което скоро ще се изпълни с конкретно съдържание. 
 


Още за: колеж   туризъм   Кадев   жечев   Още от: Общество

Принтирай статия
9 коментара
20 Януари 2020 16:20 | Христов
Оценка:
-2
 (
18
 гласа)

Наистина ли заместник-кметът по култура на Благоевград твърди, че не е загуба, че „Франкофоли“ ще се провежда в София??? Сигурно е шега. Не е сериозно, нали. Нелепо!


20 Януари 2020 16:32 | Илинден прес
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Да казала го е категорично


20 Януари 2020 17:14 | Тери
Оценка:
-4
 (
16
 гласа)

Ако това е излязло от устата на заместник-кмет - ДЪНО!!!!!


20 Януари 2020 18:40 | Гражданин
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Разбира се, че не е загуба, вие нормални ли сте 1 500 000 лева от общинския бюджет, да се похарчат за 2 дни. Това е огромна кражба, която Неделчо и екипа му от айдуци правеха 2 години. В момента са разследвани от прокуратурата.


20 Януари 2020 19:45 | zapoznat
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

СЕЛЯЦИТЕ... (не селяните) и мутрите ресторантьори и хотелиери горко реват за някакви си измислени и НАРОДО охарчващи фестивали, награди и тем подобни тъпотии от времето на Неделчо! Не стига, че общинската хазна олеква с хиляди и милиони, ами гореописаните тъпаци печелят допълнително за сметка на всички данъкоплатци! Ама още от време оно е казано--"..... Осигурявайте зрелища и всичко ще е мирно и тихо! " Та затова сега реват и се вайкат..... и за Неделчо и за загубените пари! Ненапразно преди изборите тия тъпаци ревнаха в защита на Неделчо..... и продължават да реват. най-лошото и тъпото на народа ни е, че не виждат как ги грабят, но па им осигуряват зрелища и той се радва..... и като отмине събитието и ако случайййно се разбере колко много пари са похарчени и пак всички почват да реват, да псуват и проклетисват..... Та затова МАЙНАТА ИМ на всички такива фестивали, награди и тем подобни тъпотии!


20 Януари 2020 23:14 | �����
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

жечев ПРОФЕСОР ??? ОПАЗИ БОЖЕ БГ.


21 Януари 2020 09:06 | Мозъка
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Наздраве Жечка


21 Януари 2020 10:21 | Niki
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

“ГЕНЕРАЛНА ПРОМЯНА” -ха ха ха ПЪЛЕН ТАШАК


21 Януари 2020 11:03 | Член
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Герб ревете над язовир Студена, до сега да сте го напълнили!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар