Добра новина! Няма нови заразени с КОВИД 19 в МБАЛ Благоевград! Честит празник на всички медици!

07 април 2020 08:34   6 коментара   12114 прочита


Герoите на първа линия ни изпълват с респект! Бъдете здрави и кураж в нелеката ви битка с вируса! 

Няма нови случаи на заразени с коронавирус в болница Благоевград, това съобщиха за Struma. com от здравното заведение тази сутрин. Последният случай бе на 27-годишна жена, която даде положителна проба за вируса с бърз тест, добре е, чакат се резултатите от повторното изследване. В петък излязоха положителни резултати за семейство от Разлог, което бе настанено в МБАЛ Благоевград преди седмица, в отделението има 11 души, сред които пациенти от Банско, София, 2-ма от Благоевград, единият е 40 годишен мъж, завърнал се от Англия и жената, която постъпи в събота.

Няма тежки случаи заcега, казаха още лекарите, които предупреждават хората да спазват мерките в извънредното положение, за да запазим оформящата се тенденция за намаляване на заразените в региона.

Вчера в редакцията получихме писмо от възмутена благоевградчанка, в което тя твърди, че спешните медици и въобще медиците, трябва да заплащат тестовете си за Коронавирус. Направихме проверка и разговоряхме с ръководството на болницата, откъдето ни увериха, че тестове на спешните екипи и медиците се правят, когато проявяват симптоми за заразата.

"Не е нормално да ги тестваме всеки ден, каза болничният директор Огнян Митев. Ако се установи, че има заразен в някое от отделенията, тогава ще изследване всички, които са имали контакт с него, но не може да се правят тестове всеки ден. Колегите разбират това. Всички са снабдени с екипи, подхождат отговорно към работата си, така, че правим всичко възможно за запазване здравето и живота на лекари и медицински персонал.

Използвам случая да поздравя колегите с днешния празник и да им пожелая сили, здраве и късмет и да им благодаря за усилията и самоотвержената работа в тази ситуация.

Към поздравлението се присъединява и екипът ни : Бъдете здрави медици! Днес Вие сте героите, които ни спасяват от тази "чума" и ние се покланяме пред Вашия труд. Желаем ви от сърце кураж и вяра!  

П. Тодоров  

6 коментара
07 Април 2020 09:19 | ��������РИКО
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Как така няма заразени?! Сега генерал "Годжи" ще ни разкаже за нови заразени.. трябва да ни разказва и да всява паника всеки ден! Бойко още на втората седмица по средата на първия Карантин ни лепна още един Карантин от 1 месец! А, защо? Банално, за Пари.. много Пари! И не им пука, че хората гладуват, унищожава се малкия и среден бизнес.. Колкото повече Карантин и регистрирани болни и смъртни случаи толкова повече Пари. Няма друга страна в Европа с карантин от два месеца и няма да има.
България ще разполага с обща сума от 1. 358 млрд. евро финансова помощ от Европейския съюз за борба с корона вируса, предава кореспондент на БНР от Брюксел. Част от сумата ще бъде отпусната като ликвидност, а друга част – от съответния бюджет на ЕС. По двете пера България ще получи съответно 122 милиона и 690 милиона евро. Другите 546 млн. евро (от общо 1. 358-те млрд. евро) страната ще получи от неусвоените структурни и инвестиционни фондове.
Носете си маските и ръкавичките и си стойте вкъщи!


07 Април 2020 09:53 | ������
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Има но не ги тестват, проверете истински, а не митев да ви омайва. Защо не тестват и персонала на първа линия в мбал, а ааа не така


07 Април 2020 10:44 | възмутен
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Честит празник на не работещите лекари и сестри в спешния кабинет на гр. Сандански. На 04, 04, 2020 г. след поредното ходене по кабинети се почунствах зле:повръщане, задух, болки в гърба. Отидох в Спешен кабинет и бях прогонен, едва ли не, че съм заразен. Думите им бяха:Не слушаш ли телевизия та си тръгнал тук-заминавай си у дома. Оказа се, че имам двустранна пневмония. Пожелавам на този екип по същия начин да изпита моята агония. Боклуци!!! Нали болницата е за лечение? Въпросните хора си пушиха цигарата без свян. Отнесоха се с мен, като животно.


07 Април 2020 11:25 | КОВИД
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

А, заразената санитарка от Инфекциозно отделение??? Кога ще я обявите?


07 Април 2020 17:51 | наблюдател
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

От спешната помощ на линейките защо ходят по домовете без специалното облекло ? Генерала каза, че трябва всеки да го мислят за заразен ? И с кои линейки идват по домовете ? И едни и същи доктори и сестри отиват на заразени и после при нас у дома. Смятате ли за редно това ? Къде са шефовете на спешната да го видят това нещо ? Крият се в миши дупки в бившето перално и гледат оттам през прозореца за по-сигурно.


08 Април 2020 13:56 | Факт
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тва репортерите живеят в някакъв техен си свят на фантазийте и поръчковите статии... Никой в Благоевград не е доволен от лекарите, нито от Камбитов... Админът миндил трие актуалните мнения за да разрушат розовия мухсвят, пише тука с няколко прякора да налага мнения на 3 миндила, а на изборите се видя реалността, дано и с лекарите да не се стигне дотам, че хубаво лечение ше видите.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар