Дневеният център за възрастни хора в Банско чества 150 години от рождението на своя патрон Радон Тодев

23 септември 2019 10:02   6 коментара   4470 прочита


На 22 септември, Дневеният център за възрастни хора в Банско чества 150 години от рождението на своя патрон Радон Тодев. На тържествения обяд бе поканен и Георги Икономов, когото членовете на клуба уважават искрено, заради грижата и вниманието му към тях през годините. Той ги поздрави за това, че са задружни и от тях винаги има какво да се научи.

Припомни подвигът на Радон Тодев и неговата чета и отбеляза, че примерът, който те са дали, е изключително нужен и днес. В този ден - празник на подвига и независимостта, членовете на пенсионерския клуб разказаха за историята на извоюваната свобода от името на жертвоготовните банскалии, дали живота си с ясното съзнание за неговия край.

С цветя и мълчание в двора на църквата "Света Троица", Георги Икономов и представителите на клуба почетоха 116 години от опяването приживе на нечуваната саможертва на Радон Тодев и неговата "смъртна" чета. На 22-ри септември Банско празнува, защото независимостта, преди всичко е чувство, а чувството да си свободен, е и да можеш да мечтаеш!


Още за: център   възрастни   Банско   Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
23 Септември 2019 11:38 | Въпрос-
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А Вие г-н Икономов каква саможертва направихте в своя живот или поне за двата мандата за благото на Банско, та сега трябва да Ви гледаме всеки ден от страниците на Бриндо или от Струма. ком? Доколкото знаем Вие сте избрани за кмет. Това е да кажем "работно място", за което Ви е плащано да управлявате парите на данъкоплатците. Не говорим за това. Вие ЛИЧНО каква саможертва направихте? Ей така-от себе си за обществото. Не за себе си! Това знаем и виждаме! С какво се доближихте до войводата Радон Тодев или някой от неговите четници? Видяхме и анкетата на Струма. ком. Само вие с Кадев я манипулирахте в своя полза като никои други в област Благоевград. Това ли е Вашата честност, господа кандидати? Да! Това е! Ние Ви познаваме добре! Не сте вчерашни.


23 Септември 2019 15:47 | Не разбрах
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ама тоя Икономовия с Радон Тодев ли се сравнява?


23 Септември 2019 17:10 | Така си говорите...
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Г-н Икономон е Радон Тодев на нашето време. Старае се да облагороди градът. Прави улици. Прави тротоари. Прави концерти. Прави състезания. Малко ли е това? Той е пренебрегнал семейството си, за да се отдаде на благоустрояването на града, вместо да си навре главата в златното биде! Това не е ли себеотрицание? Ами колко пъти е бил "Кмет на... "?


23 Септември 2019 18:52 | ВМРО бави,но не забравя!
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

На Никулден 2011г. г-н Икономов свали барелефът на този национален герой-Радон Тодев и го захвърли в гаража на общината. Но тогава времената бяха други. ИЗБОРИТЕ БЯХА ТОКУ ЩО МИНАЛИ. Сега предстоят и ситуацията е друга. Такъв му е характерът- да се представя според ситуацията. Какво да правиш-"времена и нрави". Но ВМРО не забравя!


23 Септември 2019 18:55 | Грешка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

По-горе годината е 2012. Извинявам се-печатна грешка.


23 Септември 2019 19:11 | Още малко честност
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

В статията е отбелязано, че др. Икономов и членовете на Дневният център са поднесли цветя на плочата на Радоновата чета. До тук похвално. Но защо не са упоменати и другите люде, които са били там също да поднесат своите цветя за героите на Банско? Защо е това разделение? Или идват избори и другите не са интересни?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар