Днес: Обстановката в Благоевградска област се нормализира, нивото на реките падна, няма бедстващи хора, ремонтните дейности продължават 

13 януари 2021 09:17   4 коментара   3756 прочита


Обстановката в Благоеврадска обалст след проливните дъждове се нормализира. Нивата на реките падна, на р. Струма с 25 см., на Места, която бушуваше страшно вчера, нивото е паднало с около 1 метър. Нивото на 17 -те язовира на територията на областта е под контрол, осигурено е денонощно наблюдение. Проблемната дига край Струмани, застрашаваща газопровода за Гърция вече не е никаква заплаха за важното съоръжение. 

Евакуирани вчера бяха 4-има души. Свлачищата, които блокираха някои от пътищата в областта са разчистени, като най-много време е отнело свалчището на пътя между Банско и Гоце Делчев.

Откъснати села, оставени без достъп на хората до хранителни продукти -няма, няма и селища без ток и вода. Няма пострадали хора след вчерашното бедствие в региона.

Такава е ситуацията днес, съобщи областният управител Бисер Михайлов, който увери, че наблюдението на нивата на реки и язовири продължава, екипи продължават да работят по причинени от вчерашните порои поражения. 
П. Попов 
 

4 коментара
13 Януари 2021 09:45 | цензура
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Когато вали, наводнения.
Когато не вали, режим на водата.


13 Януари 2021 09:51 | До гражданите
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тоя един комунист некъдърник инж. Кр. Кулев, който учи ВИАЗ 10 години и едвам завърши не е свършил грам работа в тази областна администрация. Сутрин ходи по 2 часа на работа и пристига полузаспал. Майка му на времето беше една мошеничка в общината заедно с една техничка Тозева крадоха много от фирмите за отпадъци....


13 Януари 2021 10:23 | строител
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Тоя Кулев трябва да е учил, че покрай реки с голям обем се прокарва ДЕРЕ с багер и други строителни машини и водата се разнася равномерно по дерето и така се предотвъртяват тези огромни щети. Сега ще плащаме за ремонти вместо мързеливия търтей инж. Кулев да прокара дерета покрай реките в местността. Толкова е лесно и просто. Така, че ГЕРБ не сте толкова добри в управлението както внушавате. Още малко Ви остава. Сега, ще взема два багера под наем и ще прокарам 3-4 дерета за 2 седмици. Колко е лесно всичко, но така ще си я караме ТЪРТЕЙ.


13 Януари 2021 10:48 | ?!?!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Областната управа да подаде ОСТАВКА и да се назначат времени областни до изборите, които спешно да решат проблемите.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар