Джерман се раздели на две: Шета ли 2-м. кобра около селото, или не

01 септември 2011 00:01   4 коментара   18494 прочита
Дамянка Василева
Дамянка Василева


Дамянка Василева

Жителите на дупнишкото с. Джерман се разделиха на две в коментарите си, след като техни съселяни съобщиха във в. “Струма”, че двуметрова кобра пълзи по нивите, след като избяга от колата на артисти араби, спрели да се подкрепят на Е-79. В селото непрекъснато се носят слухове, че са я видели ту в стопанския двор, ту на автобусната спирка, дори на площада в центъра на селото.

Кметът Ангел Цветков не вярва, че има избягало влечуго, според него това са само слухове. Ако има избягала змия, някой трябва да я търси, а такива хора при мен не са идвали, уточни Цветков.

Зооинженер от с. Джерман обясни, че дори и да е имало кобра в землището на селото, тя не може да оживее, тъй като естествената й среда е друга. Ако някой идва да търси кобрата, трябва да е специалист, който се занимава с изучаването на змиите, обясни той.

Чистачката в кметство Джерман Дамянка Василева даде друга идея: Със зурни да се свири по полето, където се очаква да се крие кобрата, и тя ще се покаже, ако е там. Разказвали са ми, че индийците със свирнята на зурни хващат кобрите. Ако се намери безстрашен човек, който да свири и да мине по нивите и ливадите, убедена съм, че кобрата ще се появи, сигурна е чистачката Дамянка.


Още за: кобра   Джерман   слухове   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
01 Септември 2011 07:10 | Ку
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Следващото лято се очаква, да плъзнат из Джерманско нов вид змии - кобросмоци.


01 Септември 2011 21:49 | обзървър
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

На никoй да не се случи да пострада от такова нещо!


08 Септември 2011 13:51 | ivan simeonov
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

У Джерман имало зооинженери, брейййй


25 Януари 2013 21:08 | ivanka
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

мн е сме6на тая ромка
*Кирилизиран коментар!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар