Джаз вечер в Банско! На сцената излиза барабанистът Били Кобъм

12 август 2022 12:40   4 коментара   3301 прочита


На сцената на централния площад в Банско тази вечер се качва хедлайнерът на фестивала - барабанистът Били Кобъм, определян като най-добрия в сферата на фюжъна и наричан "барабанистът с най-бързо темпо". Легендарният музикант ще свири с със своята формация Spanish Contingent

„Нарекох формацията „Испанският контингент“, тъй като нашата музика има характеристиките на музикалното мислене на творци от един и същ регион. Пиша материала специално за тези музиканти, вместо да налагам пиеси на хора, които не могат да разбират моята творческа цел“ – казва Били Кобъм и разкрива, че по време на концерта в Банско ще представи композицията Bulgarian Rubix Groove, инспирирана от Милчо Левиев.

Милчо Левиев е вдъхновение и за студентите от Нов български университет от майсторския клас на Вики Алмазиду. Те ще бъдат първи на сцената в петък вечер с Историята на джаз музиката „30 години джаз в НБУ” и с посвещение на 85 години от рождението на Милчо Левиев.

По-рано, международно известната поп и джаз изпълнителка Вики Алмазиду беше специален гост на кмета Иван Кадев. В сърдечен и приятелски разговор тя сподели своите лични емоции, свързани с Банско и джаз фестивала. Освен като ментор на музикантите от НБУ, Вики Алмазиду е и лектор в Лятната джаз академия, където дава безценни знания и съвети на талантливи млади музиканти, селектирани от специално жури месеци преди началото на фестивала.

В предпоследната вечер на Банско джаз фестивал ще станем свидетели на едно музикално „свещенодействие”, което ще срещне китаристът Христо Вичев и триото на Живко Петров.


Още за: Банско   джаз   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
12 Август 2022 14:07 | Милена
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Сбъдване на истиснка мечта е да видя как свири на живо Били Кобъм в Банско.


12 Август 2022 15:27 | До Милена
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ки ме разплачиш, нема да спия таа вечер


12 Август 2022 15:37 | До Вики
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ама какво толкова важно да се срещнеш с Кадет? Сега в Банско на мода е кандидат депутатът г-н Александър Мацурев. Тази година кандидат депутат, догодина кандидат кмет и т. н. Това е вечният кандидат за власт! Може да е тъп като галош, ама е кандидат!


15 Август 2022 12:48 | Иван
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Супер събитие!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар