Директорът на ОД на МВР-Благоевград: "Престъпността намалява, разкриваемостта се увеличава! Предстоят засилени проверки по АМ "Струма"! Ето какво още каза комисар Н. Хаджиев

24 април 2019 12:24   3 коментара   6328 прочита


Директорът на ОД на МВР-Благоевград даде отчет за дейността на полицията за месец март на пресконференция днес. "Престъпленията на територията на областта са по-малко в сравнение с предходния месец, а разкриваемостта - по-голяма", заяви комисар Николай Хаджиев.

От началото на годината до края на март са регистрирани 798 престъпления на територията на областта, а за същия период миналата година те са били 943. Като процентно съотношение това прави 39. 1% разкрити престъпления от началото на 2019 година и 38. 3% - за 2018 година. По районни управления първенец по разкриваемост е РУ-Петрич, следвано от РУ-Банско. Първо и второ РУ-Благоевград заемат съответно трето и четвърто място в класацията по разкриваемост на престъпления.

"Само за месец март на територията на Областната дирекция са регистрирани 268 престъпления, спрямо 304 за месец март 2018година. От тези 268 престъпления за март тази година, областната дирекция е разкрила 101 престъпления", отчете Хаджиев. Така благоевградската полиция се нарежда на 14 място по разкриваемост на престъпления за месец март 2019г. от общо 28 областни дирекции в страната.

През март са извършени 2 умишлени убийства, като и двете са разкрити. Регистрираните престъпления са криминални и икономически: престъпления против собствеността - кражби, грабежи, джебчийства, взломни и домови, телесни повреди и др. Основен приоритет в дейността на полицията остава конвенционалната престъпност. Провеждат се информационни кампании, най-вече сред възрастните хора, с цел да се предотвратят телефонните измами, на които най-често стават жертва те.

Разяснителни кампании на тема наркотици са проведени в голяма част от училищата в района.

По повод предстоящите празници служители от полицията, съвместно с пожарникари са обходили множество храмове на територията на областта. Направени са проверки с цел гарантиране на безопасността на хората, които ще ги посетят по празниците.

Предстоят засилени проверки по АМ "Струма" през предстоящите празници, поради засиления трафик, който се очаква. Пътните полицаи ще следят за всякакви нарушения на водачите, но апелират към съвестно отношение от тяхна страна и шофиране с повишено внимание и съобразена скорост.

Г. Георгиев

3 коментара
24 Април 2019 13:18 | ПЕТРИЧ.
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ДА НАПРАВИ ПРОВЕРКА НА РПУ ПЕТРИЧ, ЧЕ ТУК ВСИЧКО СМЪРДИ НА КОРУПЦИЯ, ШЕФОВЕТЕ СА СЪС, И НА БАНДИТИТЕ ИМ Е ДОБРЕ


25 Април 2019 00:02 | ЛЕЛЕЕ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ела в Сандански да видиш кво става колко палежи всички разкрити кой покровителства началника и приближените му ГЕРОИ.....


27 Април 2019 12:03 | шаро
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тя престъпността намалява, защото общинарите и съветниците не оставиха нищо за крадене.
Пример - ОА Петрич - днес ремонт на покрив, утре спортна зала, след това музей и парк и т. н. и т. н.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар