Директорката на петричката гимназия „Пейо Яворов“ Т. Георгиева излезе в болничен в разгара на проверки

06 ноември 2019 14:43   7 коментара   15764 прочита


Директорката на петричката гимназия „Пейо Яворов“ Таня Георгиева излезе в болничен в разгара на проверки от образователни институции. Както Struma.com писа, Министерството на образованието разпореди проверки на учебното заведение, поради напрежение между учителския колектив и директор Георгиева.

Казусът започна още през миналата година, когато поради мащабния ремонт на сградата на училището, който не бе завършен, се наложи учениците временно да бъдат преместени. Те трябваше да провеждат занятията си в сградата на гимназията по електротехника, но през ноември 2018г. ситуацията ескалира. Учениците отказаха да влязат в клас, принудени да учат в нечовешки условия и това доведе до бунт. Бе свикана спешна среща между ученици, учители, родители, представители на РУО - Благоевград.

Скандалът продължи и през тази година, когато педагогическият състав на гимназията се обедини срещу директор Георгиева поради „изчерпан лимит на доверие“. Поради нестихващи сигнали и вътрешни неразбирателства, педагозите изпратиха писмо до МОН и РУО. Казусът се заплете, тъй като от една страна бе версията на директор Таня Георгиева, че върху нея се упражнява психически тормоз с цел да се оттегли от поста си, а от друга учителският колектив, който поиска отстраняването й поради липса на управленски качества.

В навечерието на новата учебна година, Т. Георгиева излезе в болничен и остави гимназията без директор. По същото време, МОН назначи проверка на училището. След болничният, Георгиева си взима и платен годишен отпуск до 30 септември, а паралелно бе разпоредена нова проверка от министерството. Действията на директор и колектив доведоха до напрежение, което се отрази и на имиджа на учебното заведение в навечерието на неговата 100 – годишнина.

Проверката на инспектората продължи дълго, но завърши с обширен доклад, който бе изпратен до образователното министерство. Във връзка с резултата от него, бе изготвена и заповед за уволнение на директор Таня Георгиева. Кога ще я получи директор Георгиева и ще има ли нови скандали около гимназията, предстои да разберем.

Очаквайте подробности.

Цвети Иванова

7 коментара
06 Ноември 2019 15:05 | Koko
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

Смърди на ГЕРБ


06 Ноември 2019 16:21 | Стойчо
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

Смърди... на герб от "директорката"...


06 Ноември 2019 19:24 | Дончо
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Да влизат линейките със сирените


06 Ноември 2019 22:44 | Петрич
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Отдавна да я бяха изгонили тази герберка! Прави си каквото иска.


07 Ноември 2019 09:12 | Познат
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Ангел фордо го мислих за по голем мъжкар ама не е така и кючек да му играеш на Попов пак нема да ти помогнат


07 Ноември 2019 20:47 | 121
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Щом като Тулевси е директор, значи всеки може да е!!


10 Ноември 2019 00:28 | Тодор Колев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Аз пък да попитам:
Щом Бръчков може да е кмет защо Тулевски да не е директор?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар