Дирекция "Документи за самоличност" и Прокуратура работят в дните на размисъл и изборите в Благоевград

02 ноември 2019 10:30   3 коментара   3360 прочита


За втория тур на местните избори в Благоевград служителите на дирекция "Български документи за самоличност" ще работят на 02 ноември от 08.30-17.30 часа и на 03 ноември от 08.30-19.30 часа.

Ще се издават нови удостоверения, тъй като издадените удостоверения за първи тур на изборите вече са невалидни. Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация. Те важат само, за да послужат пред секционната избирателна комисия и са валидни само за изборния ден.

Създадена е необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо гражданите лично да подадат искане в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за общински съветници и за кметове, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

За спокойното протичане на изборния ден са ангажирани голям брой полицаи, които ще дежурят около всички секции. На разположение на гражданите за сигнали, свързани с нарушения в изборния ден, ще са и прокурори. Сигнали за престъпления във връзка с произвеждането на балотаж при избора на кмет, благоевградчани ще могат да подават в събота и неделя до обявяването на края на изборния ден.

Г. Георгиев


Още за: тур   дирекция   работа   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
02 Ноември 2019 11:13 | Доритос
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Хм за кой ли да гласувам, бившите комунисти в герб или комунистите в бсп.... труден избор ще хвърлям ези-тура.


02 Ноември 2019 13:27 | хахах
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

КОЯ ПРОКУРАТУРА, ТАЯ НА ГЕРБ И ДПС ЛИ?


03 Ноември 2019 10:12 | ...
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не и ли малко странно... как изведнъж вадят лични карти за един ден преди изборите? Какви се водят тези deep state експрес?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар