Дипломираха се абсолвентите от випуск 2018 на Техническия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“

15 май 2019 19:51   4 коментара   5583 прочита


На тържествена церемония днес в Аулата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ бяха връчени дипломите на 122-ма абсолвенти от Техническия факултет. Деканът на факултета доц. д-р инж. Снежина Андонова откри тържеството и поздрави дипломантите, завършващи специалностите „Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия“, „Техника, технологии и предприемачество“, „Кариерно развитие и предприемачество“, „Педагогика на обучението по технологии и предприемачество“, „Електроника“, „Комуникационна техника и технологии“ и „Компютърни системи и технологии“.

“Връчването на диплома за висше образование е изключително съкровен момент за всеки абсолвент и неговото семейство, защото е несравнимо усещането, че вложеният труд, последователните усилия, воля и старание през изминалите години са увенчани с успех, че ограниченията и лишенията, през които всеки родител е минал, за да изучи детето си, са възнаградени“, каза в приветственото си слово доц. д-р инж. Снежина Андонова.

„Вие сте уверени, амбициозни млади хора с високотехнологично образование, които ще имат изключително значение за развитието на индустрията в страната ни и особено в Югозападния регион“, обърна се към абсолвентите доц. Андонова. Тя им пожела здраве, младежки ентусиазъм, упоритост, късмет и вдъхновение в преследването на личните и професионалните им мечти.

Приветствие към дипломантите от името на ректора – проф. д-р Борислав Юруков, произнесе зам.-ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Георги Апостолов. Той връчи дипломите на отличници и им пожела да продължат да мечтаят и да се стремят да постигат нови и още по-големи успехи.

От името на абсолвентите с думи на благодарност се обърна Алекс Мекльов от специалност „Компютърни системи и технологии“.

По традиция отличниците получиха плакет на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Първенец на випуск 2018 е Марио Петров, завършващ специалност „Компютърни системи и технологии“ с успех 5.95. Сред отличниците получили плакет са Алекс Мекльов, Миглена Цекина и Марина Николова.

Гости на церемонията бяха инж. Георги Георгиев – управител на фирма „Конет“, инж. Васил Новоселски – управител на фирма „Монца“, Александър Цацев – председател на Съюза на българските автомобилисти – Благоевград, д-р инж. Василиса Павлова – старши експерт по информатика и информационни технологии в Регионалното управление на образованието – Благоевград, инж. Антоанета Николова – старши експерт по професионално образование в Регионалното управление на образованието – Благоевград, проф. д-р Борис Манов – декан на Философския факултет, Екатерина Атанасова – заместник-директор на Осмо СУ „Арсени Костенцев“ в Благоевград, г-жа Милена Ковачева – заместник-директор на Второ ОУ „Димитър Благоев“– Благоевград.

Музикален поздрав към абсолвентите и гостите поднесе Детско-юношеският фолклорен ансамбъл „Пиринска китка“ с главен художествен ръководител Бистра Бельова.

4 коментара
15 Май 2019 21:28 | Ехо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ей, Явка, къде си на снимките. Не те видях.


16 Май 2019 09:26 | Гражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Честито на отличниците!


16 Май 2019 11:59 | Разочарован родител
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Нека момчето от последната снимка да се научи да чете пък след това да записва висше образование. Срамота е!


16 Май 2019 19:10 | Гражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Уважаеми разочарован родител, поставете се на мястото на студента. Може да се притеснил, може за първи път да е пред аудитория. Наградата е достатъчно доказателство, че може да чете и пише.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар