Десетокласник от ЕГ "Д-р Петър Берон" в спечели езиков курс във Великобритания

20 март 2013 10:02   3 коментара   7284 прочита


Ученикът от 10 "а" клас на ЕГ "Д-р Петър Берон" Борис Цветков спечели двуседмичен езиков курс в «Clifton College”, Bristol, Великобритания. Наградата се присъжда за най-добра презентация за колежа на английски език.Борис бе част от представителния отбор на Езикова гимназия, който тази година се състезава на областния кръг на Викторина "Образование на бъдещето", организирана от Фондация и Консултантска къща "Дарби", гр. София.

Тазгодишният областен кръг за региона се проведе в Американски университет в Благоевград, където отборът на кюстендилската езикова гимназия зае второ място. След състезанието презентациите на всички участници се изпращат в съответните колежи и университети.

Тази година голяма награда за кюстендилската гимназия грабна Борис Цветков, който това лято ще има възможността да натрупа нови знания по английски и да прекара две незабравими седмици в «Clifton College”, Bristol безплатно.

Презентацията на Борис е била избрана за победител от представители на колежа сред презентациите на всички участници от областните кръгове в цялата страна.

"Борис презентира Clifton College във втори кръг и напълно заслужено получи най-високия брой точки за своите презентационни, технически и езикови умения", сподели г-жа Милена Замфирова, учител по английски език в ЕГ и ръководител на отбора.

Даниел Цветков

 

3 коментара
20 Март 2013 12:56 | дупничанка
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Браво на момчето и на учителката му. Много радващо за езиковата гимназия в Кюстендил. Успех и за в бъдеще!


20 Март 2013 13:15 | Радостен
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Чест и почитание на момчето и преподавателите!


20 Март 2013 14:21 | ГРАЖДАНИН
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

БРАВО НА УМНИТЕ НИ ДЕЦА!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар